Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tim woont in de Philips Bedrijfsschool: ‘Ik woon hier net een week, maar voel mij al thuis’

Door Chloë van der Smitte 26 maart 2020

Onlangs mochten we op bezoek bij Tim Davits (35) en zijn vriendin Alia Bien (31). Het koppel trok pas geleden in hun bijzondere vide-woning in de verbouwde Philips Bedrijfsschool. Sindsdien mag de uit Weert afkomstige Tim zich officieel Eindhovenaar noemen: “Hoe bijzonder is het dat ik nu in dit historische pand woon, midden in het bruisende Eindhoven?”

Het is begin maart als we bij Tim en Alia op bezoek gaan. Bij binnenkomst kunnen we maar niet geloven dat het stel hier pas een week woont: alles is spic en span, alsof ze er al jaren wonen. Er is geen verhuisdoos, gereedschapskist of blik verf te bekennen. Tim: “Kijk maar even niet in onze bergingshok dan, we hebben snel alle verhuisspullen weggefrommeld voor jullie. Maar inderdaad, het voelt al echt als een thuis.”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken-tim- philips bedrijfsschool
Foto: indebuurt

Hotelgevoel

Tim en Alia leerden elkaar twee jaar geleden via Tinder kennen. Tim is niet alleen sinds een week Eindhovenaar, maar woont ook sinds een week voor het eerst samen met zijn vrienden. Tim: “Best spannend, maar tot nu toe bevalt het heel goed, hoor.” Alia: “Ik had de eerste dagen nog wel een hotelgevoel, maar dat is nu echt weg. We voelen ons echt thuis hier.”

Net een dorp

Alia komt oorspronkelijk uit Iowa, Amerika. “Ik woon al acht jaar in Nederland. Ik kwam eerst in Lelystad terecht, toen verhuisde ik naar Limburg en sinds vier maanden ben ook ik een Eindhovenaar. Tot nu toe bevalt deze stad het beste van allemaal: het is net een dorp, ik kan overal heen met de fiets. Ik vind het fijn dat alles binnen handbereik is, de stad is ook niet overweldigend. Ik voel me niet uitgeput als ik aan het einde van de dag thuiskom, integendeel zelfs. Het bruist van de creativiteit, dat werkt aanstekelijk. Het enige wat ik mis is de natuur of het bos, maar dan pakken Tim en ik onze wielrenfietsen en trekken we erop uit.”

Tim heeft de keuken een beetje opgevrolijkt met zijn persoonlijke items, dit is er een van. Foto: indebuurt
De eettafel met persoonlijke spulletjes van Alia. Zo heeft haar moeder de fruitschaal gemaakt, de vaas is van de kringloop. Foto: indebuurt
Een hoekje met veel groen. Foto: indebuurt
Tim is goed 'ingeburgerd' met zijn Eindhoven-pet. Foto: indebuurt
Alia vond de wereldbol in de Urban Shopper op Strijp-S. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Expats

Het hotelgevoel van Alia snappen we als Tim verder vertelt. “De woningen zijn oorspronkelijk voor expats bedoeld, we kregen de inboedel er dus bij. Maar sinds kort mag je hier ook langer dan zes maanden verblijven. Toen we daarvan hoorden, hebben we ons meteen aangemeld.”

Gokje

Alia: “We hebben op de gok dit appartement gekozen via foto’s en de plattegronden die online stonden. We hebben dus geen bezichtiging gehad vantevoren. Gelukkig heeft de gok goed uitgepakt. Het is compact met zestig vierkante meter, maar we hebben alles wat we nodig hebben.”

Op de zevende verdieping word je eerst ontvangen door dit geweldige uitzicht. Foto: indebuurt
Met natuurlijk het Philips dorp en het stadion. Foto: indebuurt
De hal naar het appartement. Foto: indebuurt
Boven bevindt zich het dakterras, Tim en Alia gaan ons voor. Foto: indebuurt
De grappengang ziet er prachtig uit in dit pand. Foto: indebuurt
Tadaa, het dakterras! Helaas was het een druilerige dag, maar in de zon is het hier goed toeven. Foto: indebuurt

Historisch pand

Alia vindt het een voorrecht om dit historische pand te wonen. “Het is echt een pre, het geeft namelijk extra sfeer aan het wonen hier.” Tim beaamt dat: “Voor mij is het extra speciaal, ik kom uit een Philips-familie. Zij werkten vroeger in de fabrieken, dus ik voel die connectie wel.”

Inrichting

Tim: “Omdat we de meubels erbij kregen, hebben we onze eigen spullen tijdelijk ergens gestald of weggegeven aan vrienden. Alleen onze meest dierbare spullen zijn overgebleven, we hebben echt de krenten uit de pap gehaald. Daardoor voelt het nu ook wel als thuis, en niet meer als een hotel.”

binnenkijken-tim- philips bedrijfsschool
De woning heeft een speelse indeling. Foto: indebuurt

Uitzicht

Een groot pluspunt is het enorme uitzicht dat het stel heeft. Ze wonen op de zevende verdiepingen en vanuit het raam kunnen ze een groot deel van Strijp zien. Alia: “Het is elke ochtend een verrassing wat we zien als we de gordijnen openen. Zo lag er eerst sneeuw, en nu komt langzaamaan ook de zon erbij kijken.” Tim: “Ik heb gister even uitgekaterd op het balkon. De zon scheen, bakje koffie erbij, heerlijk.”

Vanuit hun eigen balkon kunnen ze het Evoluon goed zien. Foto: indebuurt
De landkaarten in de woonkamer. Foto: indebuurt
Alia heeft foto's van haar familie door het hele huis, ze wisselt ze elke keer om. Hier zien we haar grootouders op hun trouwdag. Foto: indebuurt
Nog meer familiekiekjes. Foto: indebuurt
Een persoonlijke touch. Foto: indebuurt
Hier ontwaakt het koppel met een fantastisch uitzicht vanuit bed. Foto: indebuurt
Het uitzicht! Foto: indebuurt

Landkaarten

Als we vragen wat ze als eerste zouden redden in huis als er brand uitbreekt, hoeft het stel niet lang na te denken. Alia: “De landkaarten. Ik vond ze tijdens het opruimen van de kast op het werk. Ik mocht ze houden. Je merkt dat het meteen gesprekken op gang brengt als hier vrienden of familie komt. Daarnaast ga je er ook van dromen. We willen ooit nog naar Canada en de Mediterraanse landen, als er maar zon is.”

Lees ook:

eindhoven stad winkelen koopzondag

5 x deze dingen doet elke Eindhovenaar op dit moment

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...
Vacatures Eindhoven

Vacature alert: 7 x per direct extra personeel gezocht in Eindhoven

Misschien zit jij momenteel ook (tijdelijk) zonder werk? Toch nog een beetje goed nieuws, want bepaa...
eindhoven stad winkelen koopzondag

Eindhoven wordt steeds stiller: zo zag de stad eruit tijdens koopzondag

Langzaamaan komt Eindhoven tot stilstand door de maatregelen van het kabinet om het coronavirus tege...

adv.