Slapen tussen kunst en design: zo ziet het nieuwe hotel van Piet Hein Eek eruit

Het is zover: je kunt eindelijk wegdromen tussen kunst en design in het nieuwe hotel van Piet Hein Eek. “Het is voor het eerst dat een gast volledig in de Piet Hein Eek-wereld ondergedompeld wordt”, aldus de ontwerper.

Hotel

Een jaar later dan gepland vanwege corona zijn de deuren van het gloednieuwe hotel eindelijk geopend. Tijdens Dutch Design Week mochten de eerste gasten de wondere wereld van Piet Hein Eek betreden. “Een spannend moment, we waren pas een dag ervoor klaar”, vertelt Piet. “Ik let op elk detail en alles moest perfect zijn. Maar… het is gelukt!”

Eerder kon je al op indebuurt een sneak preview zien van de verbouwing. Nu het hotel open is, gaf Piet ons een rondleiding door het spiksplinternieuwe gebouw. Benieuwd? Swipe dan snel verder!

13 hotelkamers

In het hotel zijn dertien hotelkamers: elk met een eigen thema en gekoppeld aan een kunstenaar met wie Piet Hein Eek in het verleden heeft gewerkt in de galerie. De kans is er dat je in kamer 13 slaapt, een getal waar meeste hotels zich niet aan wagen. Maar Piet wel. Het is de kamer van kunstenaar Marc Mulders. Extra leuk is dat je tijdens het boeken zelf kiest in welke kamer je wilt slapen. Tof detail: naast antieke meubels vind je in elke kamer een ouderwetse telefoon. Niet alleen voor de sier, want hiermee kun je gewoon de receptie bellen.

Kamer van Piet

Kamer 10 is de kamer van Piet zelf. Of hij er al zelf geslapen heeft? “Nee, daar ben ik nog niet klaar voor. Ik zie dan te veel dingen die nog anders kunnen. Ik moet in het hotel ook niet te veel rondlopen, want dan begint het in mijn hoofd al te ratelen. Laat eerst de gasten er maar van genieten.”

Check in onderstaande fotogalerij alle dertien kamers op een rijtje:

Lobbyrestaurant

Op de tweede verdieping vind je het lobbyrestaurant: een lobby met balie die zowel dienst doet als receptie, bar en keuken. Daarmee verhuist het restaurant van de begane grond tijdelijk naar boven. “Het is de huiskamer van het hotel waar we ons best doen om niet alleen een bijzondere ervaring te bieden, maar ook, of misschien wel vooral, warmte en geborgenheid te geven”, aldus Piet. Hier kun je uitgebreid ontbijten, lunchen, dineren, snacken en drinken inclusief een nieuw menu.

Nieuw restaurant en ateliers

Wat er met het restaurant op de begane grond gaat gebeuren? Piet: “Die halveren we, maar er komt wel meer ruimte voor een terras met openslaande harmonicaramen. De rest van de ruimte bouwen we om naar acht ateliers voor beginnende kunstenaars en designers. Ieder met een eigen deur, pantry en wc.” De planning is dat het vernieuwde restaurant het komende voorjaar opent en de eerste kunstenaars er in de zomer in kunnen. Wordt nog vervolgd!

Wonderkamer

De Wonderkamer, een labyrint van wanden, kamers en gangen, verhuisde een verdieping naar beneden om ruimte te maken voor de hotelkamers. Het werk dat je hier ziet, verandert continu, maar de ruimte blijft hetzelfde. “Het geeft aanleiding voor permanente verwondering”, legt Piet uit. Dat wordt uren dwalen…

De Nachtwacht

We hebben het niet over de Nachtwacht van Rembrandt, maar van de jonge kunstenaar Teun Zwets. Piet vroeg hem om van afvalplaatmateriaal en restantverf uit de werkplaats iets nieuws te creëren en dat werd deze blauwe kamer. Overdag is de ruimte open voor nieuwsgierige gasten en bezoekers, als onderdeel van de Wonderkamer. ’s Nachts verblijft hier de ‘nachtwacht’ en houdt diegene, je raadt het al, de wacht over de hotelgasten. De kamer is daarmee niet alleen functioneel, maar ook een op zichzelf staand kunstwerk!

hotel piet hein eek
Foto: Nick Bookelaar

Studio in aanbouw

Op dezelfde verdieping van de Wonderkamer en de Nachtwacht, vind je ook een studio in aanbouw. Hier wordt nog gewerkt aan een klein appartement. Iedereen die interesse heeft om niet alleen te slapen, maar zelfs te werken en wonen te midden van design en kunst, kan het straks huren. Het appartement zal volledig gemeubileerd zijn.

Fresku

“We hebben al een eerste bewoner”, vertelt Piet. “Dat zal rapper Fresku zijn. Als het goed is kan hij er einde van deze maand al in. Hij zal hier tijdelijk wonen, werken en muziek maken.”

hotel piet hein eek
Foto: Piet Hein Eek

De vergaderruimte

Aangrenzend aan de studio vind je nog een vergaderruimte die af te huren is voor bijeenkomsten en privédiners. WhiteNoiseDada maakte schilderijen die gemaakt zijn van afgedankte kantoorplanten en oude, plastic zakken. De marshmellow-achtige betonnen muur is gemaakt van het schuim in oude matrassen. Maar de echte verrassing van deze ruimte? Dat is een verborgen draaimuur in de schuimwand. Goed zoeken en je vindt ‘m!

hotel piet hein eek
Foto: Piet Hein Eek

Dakbar

Tot slot, de Dakbar. “Het is een gekke en warme plek geworden om met een hapje en drankje te genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de groene omgeving”, aldus Piet. Vanuit hier kijk je uit over de bossen van landgoed De Wielewaal en het Philips de Jonghpark. Aan de andere kant zie je Strijp-S, het centrum en het Evoluon. Piet: “We hebben hier al een paar legendarische feesten gehad tijdens Dutch Design Week. Hopelijk volgen er snel meer zodra de coronamaatregelen het toestaan.”

Borrelen op het dak

Tot die tijd kun je in ieder geval van donderdag tot en met maandag borrelen en snacken op het dak. In de keuken staat buurtbewoner en chefkok Siva die een mix van Indiase en Europese gerechten maakt in de Dakbar. Ook serveert hij hier cocktails, bier en wijnen. De Dakbar is voor hotelgasten, maar… ook voor mensen die er vanaf weten. Dus bij deze!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Carlijn verbouwde haar huis: ‘Ik wilde altijd al in een jaren 70-bungalow wonen’”

Carlijn verbouwde haar huis: ‘Ik wilde altijd al in een jaren 70-bungalow wonen’

binnenkijken bungalow carlijn
Ga naar “Binnen- ehh buitenkijken bij dat kasteel aan de Geldropseweg: in dit paradijs kun je wonen”

Binnen- ehh buitenkijken bij dat kasteel aan de Geldropseweg: in dit paradijs kun je wonen

Aangeboden door Glorieuxpark Eindhoven

Glorieuxpark Eindhoven
Ga naar “Van 3 ton tot een miljoen: deze woningen in het centrum staan nu te koop (en wij spieken binnen)”

Van 3 ton tot een miljoen: deze woningen in het centrum staan nu te koop (en wij spieken binnen)

Vestedatoren

In onze gids

Ga naar “Uitgekookt.nl”

Uitgekookt.nl

 • Restaurants en horeca
Uitgekookt
Ga naar “Subway Aalsterweg”

Subway Aalsterweg

 • Aalsterweg 18A
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 21:00
Thuisbezorgd Eindhoven

Nu geopend

Ga naar “Spaans Centrum Eindhoven”

Spaans Centrum Eindhoven

 • Hugo de Grootplein 47A
 • Restaurants en horeca
 • 12:00 - 00:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% Black Friday korting bij BonneBella Shop Eindhoven”

10% Black Friday korting bij BonneBella Shop Eindhoven

 • BonneBella Shop Eindhoven
 • Geldig t/m 1 december 2021
BonneBella Shop Eindhoven

Topper

Ga naar “Eén jaar lang al je Brazilian wax-behandelingen voor 27,50 euro bij Reduhair”

Eén jaar lang al je Brazilian wax-behandelingen voor 27,50 euro bij Reduhair

 • ReduHair
 • Geldig t/m 1 januari 2022
Reduhair

Topper

Ga naar “Vinyl handschoenen € 3,99”

Vinyl handschoenen € 3,99

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021
Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Roseland party-speaker € 88,88”

Roseland party-speaker € 88,88

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021

Vacatures

Ga naar “Uitvoerder / werkverantwoordelijke middenspanning bij Fudura”

Uitvoerder / werkverantwoordelijke middenspanning bij Fudura

 • Fudura Eindhoven
 • Fulltime/Parttime
Fudura

Topper

Ga naar “Psychiater in het Catharina Ziekenhuis”

Psychiater in het Catharina Ziekenhuis

 • Fulltime
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Ga naar “Verkoopmedewerker bij Warmteservice Eindhoven”

Verkoopmedewerker bij Warmteservice Eindhoven

 • Warmteservice Eindhoven
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Speltherapeut”

Speltherapeut

 • Parttime
EPI GGZE
Ga naar “Medewerker bediening bij SpaSense Geldrop”

Medewerker bediening bij SpaSense Geldrop

 • Wellnessresort Spa Sense Geldrop
 • Fulltime
SpaSense Geldrop

Topper

Agenda

Ga naar “Open Bedrijven Dag 2022”

Open Bedrijven Dag 2022

 • Werken in de Kempen
 • 29 januari 2022

Topper

Ga naar “Trouwbeleving event @ Teugel Resort”

Trouwbeleving event @ Teugel Resort

 • 13 februari 2022