Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geert en Marjan wonen in het verbouwde NRE gebouw: ‘We hebben hier elke dag een vakantiegevoel’

Door Anna van den Berg 16 juli 2019

Ze wonen pas vier maanden in dit spiksplinternieuwe appartement aan de Nachtegaallaan. We waren welkom maar Geert en Marjan Bergman waarschuwden ons: “Het is echt nog niet helemaal af, hoor.” Wij konden wel leven met een work in progress, en namen maar ál te graag een kijkje in dit oude industriegebouw.

Lekker veel licht, dat valt meteen op. “Tja, een paar kunstwerken uit ons oude huis moeten een nieuw ‘baasje’ vinden, want we hebben hier niet genoeg muren, overal zitten ramen”, zegt Geert. Ze wachten nog op een nieuwe bank, nieuwe kleden en gordijnen, maar verder ziet alles er helemaal af uit. Overal staan of hangen leuke kleine kunstwerkjes of designstukken. “Allemaal gekregen of gemaakt door vrienden of bekenden, dat is er zo leuk aan”, vertellen ze.

Helemaal thuis

Geert en Marjan (75 en 70) voelen zich helemaal thuis op het NRE terrein. Vijf jaar geleden vertelden vrienden hen over hun plannen om in het oude industriële pand een woning te bouwen. Marjan: “Ik zei tegen Geert: ik ben daar honderd meter verderop geboren, midden in de stad, wij gaan ook naar het NRE!”

Tekst loopt door onder de foto

Geert en Marjan
Foto: indebuurt

Ze waren daar toen al kind aan huis want hun zoon, Piet Bergman, had er tijdelijk zijn atelier op de begane grond. Piet maakte de nieuwe lange tafel, het middelpunt van de kamer. “Hier zit ik het liefst gewoon de krant of een boek te lezen”, zegt Marjan. “Die nieuwe bank, daar ga ik waarschijnlijk nooit op zitten.”

Design dichtbij

Het bruist hier en ze kennen eigenlijk iedereen. “Ik hou van dat saamhorigheidsgevoel,” vertelt Geert, “soms ga ik éven beneden de krant halen en dan ben ik uren weg, ik maak met iedereen een praatje.” De twee zijn als spinnen in het NRE-web, en dat zie je terug in het interieur. “Onze koffiekopjes zijn van Nienke en Alissa, twee designers die verderop bij NulZes zitten. Job Martens maakte de olielampjes, die had hier verderop ook een atelier. In de keuken staat zo’n gek autootje van Mander Liefting. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.”

Tekst loopt door onder de foto

Geert en Marjan
Foto: indebuurt

Nooit meer weg

Ze hebben een goede keuze gemaakt met dit huis. Allebei zeggen ze: “We hebben hier elke dag een vakantiegevoel.” Als het goed is, hoeven ze nooit meer te verhuizen. De hele woning is klaar voor hun oude dag: een algemene lift, extra brede deuren en geen rare drempels. Levensloopbestendig wonen heet dat. Dat betekent niet dat álles gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk moet zijn. In hun privéruimtes kunnen ze het namelijk zo gek maken als ze willen.

Tekst loopt door onder de foto

Geert en Marjan
Foto: indebuurt

Mooie dingen

Zo gek maken ze het trouwens niet. “Behalve misschien de keuken. Ik heb het nog nooit zo luxe gehad,” zegt Marjan. Geert vult aan: “Maar die keuken is ook weer gemaakt door haar broer, een interieurbouwer, net zoals de nieuwe boekenkast.” Ze hebben een huis vol vrienden en bekenden verzameld, zoveel is wel duidelijk. Geert: “Da’s toch geweldig, al die lijntjes met mensen die mooie dingen maken.”

Nieuwe energie

Langzaam maar zeker krijgen ze steeds meer buren. Niet voor niets is de slogan van het terrein: oude industrie maakt plaats voor nieuwe energie. Dat betekent wel dat ze nog even in de herrie zitten van de bouwwerkzaamheden. Marjan: “Ach, dat horen we bijna niet meer. We hebben nu al een super uitzicht vanaf ons balkon. Die herrie houdt vanzelf een keer op. Alleen maar leuk, al die nieuwe mensen!”

Kijk hier naar nog meer mooie foto’s van het huis van Geert en Marjan: 

Geert en Marjan
Foto: indebuurt

 

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Lees ook:

Binnenkijken Maud Limpens

Binnenkijken bij Maud: ‘Het staat hier al snel vol, dus ik kan niet eindeloos blijven shoppen’

Het is altijd een feestje wanneer we een mail openen met daarin een uitnodiging om bij een Eindhoven...
Marene van de Goor

Binnenkijken bij interieurblogger Marene: ‘Mijn inrichting verandert continu’

We zijn op weg naar een wel héél leuke afspraak. Nog een paar honderd meter en we stappen de wereld ...


Meer over Nul Zes ontdekken?

Nul Zes

werkplekken

Gesloten10:00 - 18:00

Gasfabriek 3a CP, Eindhoven

Bekijk meer:werkplekken

adv.