Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het atelier van Katinka Feijs: ‘Ik heb een voorliefde voor dieren en de natuur’

Door Chloë van der Smitte 8 oktober 2019

Herken je Katinka nog? Een tijd terug namen we een kijkje in haar retrowoning waar ze samen met haar vriend Diederik woont. Maar er is meer! Katinka heeft een eigen atelier aan huis waar ze de meest mierzoete tekeningen maakt. Vanuit haar zolderkamer verkoopt ze kantoorartikelen en prints op Etsy. Daar wilden wij natuurlijk alles over weten! 

Katinka komt oorspronkelijk uit Geldrop en studeerde aan de kunstacademie in Rotterdam. Daar liep ze stage bij modedesigners Viktor & Rolf, om vervolgens na haar studie aan de slag te gaan bij modehuis Chloé in Parijs. Na een klein jaar keerde Katinka weer terug naar Nederland waar ze als designer aan de slag mocgt bij Vlisco in Helmond en King Louie in Amsterdam.

Het roer om

Twee jaar terug besloot Katinka het roer om te gooien en ruilde ze haar baan in de modewereld in voor een toekomst als illustrator. “Komen jullie ook even kijken in mijn atelier”, vraagt Katinka aan ons. Tuurlijk, daar zeggen we geen ‘nee’ tegen! En dus volgen we haar naar boven, de studio in. “Welkom in mijn domein.”

Ze houdt van mierzoete tekeningen. Foto: indebuurt
Haar kaartjes die ze via Etsy verkoopt. Foto: indebuurt
OOk interieurs vindt ze leuk om te tekenen. Foto: indebuurt

Mierzoete tekeningen

In haar atelier maakt Katinka de meest mierzoete illustraties van vooral dieren, planten en retro-interieurs. “Ik merkte dat ik steeds meer van de mode afstapte. De wereld van de – in mijn ogen -milieuvervuiling en de massale producties vielen mij steeds zwaarder. Ik besloot mijn liefde voor het tekenen om te zetten naar iets anders. En dat komt nu hier, in mijn atelier, tot uiting.”

Snail mail en bullet journals

Katinka laat ons haar voorraad kaartjes, stickers, washitape, kadoverpakkingen én pins zien. “Ja, het is een hele collectie geworden inmiddels. Ik verkoop alles via Etsy. Orders komen vanuit de hele wereld, heel bijzonder. Vooral mijn pins en washitape zijn populair. Ik ontdekte op Instagram dat snail mail ‘een ding’ was. Hierbij sturen mensen gedecoreerde post met kadootjes en stickers naar elkaar. Ook bullet journals zijn een hype waarbij mensen hun agenda’s van top tot teen versieren.”

De illustraties van Katinka aan de muur. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Aan het werk in haar studio. Foto: indebuurt
De voorraad voor haar Etsy-shop. Foto: indebuurt

Toekomst

Een selectie van Katinka’s artwork is inmiddels te vinden bij Kiwano in de Urban Shopper. “Ik hoop met nog meer Eindhovense winkels samen te werken. Ook heb ik mezelf als doel gesteld om bijvoorbeeld ooit in Flow Magazine te staan met mijn tekeningen of kinderboeken te illustreren. Alles ligt nog open.”

Lees ook:

katinka feijs

Binnenkijken in de retrowoning van Katinka: ‘Mijn vriend en ik zijn gelukkig allebei liefhebbers van tweedehands spullen’

Wie bij illustrator Katinka Feijs (29) en haar vriend Diederik van den Brandt (23) binnenstapt, word...
lucifer koffiebranderij

Binnenkijken bij koffiebranders Bob en Joep: ‘Hier maken we onze eigen Eindje blend’

Sinds 1,5 jaar heeft eigenaar van koffiebar Lucifer, Bob Kemperman (37), zijn eigen koffiebranderij ...
benice

Binnenkijken in de kleurrijke jungle van Benice: ‘Tijdens mijn reizen doe ik veel inspiratie op’

Waar we vorige week nog in het minimalistische Pinterest-huisje van Lisa stonden, bevinden we ons nu...

adv.