Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de verbouwde jaren 30 woning van Anne: ‘Het voelde meteen goed’

Door Chloë van der Smitte 14 januari 2020

Na in Amsterdam en Utrecht gewoond te hebben, keerde Anne 2,5 jaar geleden terug naar haar thuishonk in Eindhoven. Ze werd op slag verliefd op de jaren 30 woning, haar vriend Eric (35) was íets minder enthousiast. Anne: “Tijdens de bezichtiging was het echt een donker hol. Er heerste een deprimerende sfeer, toch voelde het meteen goed.” 

Anne wist haar vriend te overtuigen: ze tekenden het koopcontract en verbouwden de kiet binnen een mum van tijd tot een waar paleis. “Op dezelfde dag dat we de sleutel kregen, hebben we meteen de keukenmuur gesloopt. Ik kon niet wachten om de boel aan te pakken. Eric dacht alleen maar ‘oh my god, waar zijn we aan begonnen?'”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken anne
Anne en Eric tijdens het klussen. De ingelijste foto staat op de vensterbank naast een paar restanten van de gesloopte muren die zij bewaarden. Een mooie herinnering aan de verbouwing. Foto: indebuurt

The Hulk

Ondanks dat het stel geen kluservaring had, gingen de twee voortvarend aan de slag. Alleen de grote projecten, zoals de keuken en de badkamer, gaven ze uit handen. De rest deden Anne en Eric zelf. “Het is een oud huis dus we stuitten op verrassingen. Zo kwam er tijdens het schuren van de schouw een gifgroene kleur tevoorschijn. We noemden ‘hem’ The Hulk.”

Rust uitstralen

Bij binnenkomst in de woonkamer is The Hulk nergens meer te bekennen. Anne wilde per se neutrale kleuren in huis. “Je verwacht misschien bij een interieurdesigner een huis volgens de laatste trends, maar thuis wil ik een neutrale omgeving die rust uitstraalt. Ik leef me vooral uit op de accessoires, die wissel ik om de zoveel tijd om. In mijn werk ga ik helemaal los met mijn creativiteit. Die balans werkt goed voor mij.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De woonkamer. Foto: indebuurt
In de woonkamer staat onder ander dit vintage tv-meubel. Foto: indebuurt
Ook de trolley is een vintage parel van Anne. Foto: indebuurt
De eettafel met uitzicht op de tuin. Foto: indebuurt
Deze buddha kreeg Anne van haar oma, die binnenkort 102 jaar wordt! Foto: indebuurt
De box van James staat bij de zogenaamde The Hulk. De schouw is inmiddels wit geverfd, zoals Anne het het liefst heeft. Foto: indebuurt
Anne schilderde beneden één muur groen en liet de rest neutraal. Foto: indebuurt
Een leuke verzameling posters, de tekening van de borsten heeft Anne zelf gemaakt. Foto: indebuurt
Tot slot nog de keuken, hier koos Anne voor een donker accent. Foto: indebuurt

Babykamer

Anne is vooral trots op de babykamer van James, haar vijf maanden oude zoontje. “Ook hier koos ik voor neutrale kleuren, ik wilde geen typische jongens- of meisjeskamer met blauw of roze. Het werd donkergroen, gecombineerd met rustige tonen en… een stippenwand. Het zijn plakstickers, dus ik kan ze eraf halen als ik ze beu ben. Handig, toch?”

Uit de hand gelopen hobby

Sinds een paar weken heeft Anne er een hobby bij: ik verzamel vintage items en bijzondere woonaccessoires en knap het op waar nodig. “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor items met een verhaal. Ik struin graag kringlopen en marktjes af. Het is nu zo uit de hand gelopen, dat ik besloten heb om de items door te verkopen via Instagram. Niet allemaal hoor, sommige parels zijn blijvertjes zoals de tv-meubel en de trolley. De rest staat in de opslag op zolder, wachtend op een tweede leven bij iemand anders.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Hier slaapt... James natuurlijk! Foto: indebuurt
Nog een mooie herinnering aan de tijd dat Anne en Eric in Amsterdam woonden. Foto: indebuurt
Een gezellig hoekje. Foto: indebuurt
Ook hier vind je vintage items zoals de kledingkast van James. Foto: indebuurt
En een retro spaarpotje! Foto: indebuurt

Laatste project

Het huis is volgens Anne bijna af. “We zijn net klaar met de badkamer, het volgende project wordt de zolder en tuin. In de tuin willen we twee van de drie schuurtjes platgooien zodat we meer ruimte overhouden. Zo kan James daar straks lekker spelen als-ie wat ouder is.”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken anne
Anne en James. Foto: indebuurt

Woning met een verhaal

Heb je ook een woning met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

kleinste huis te koop

Binnenkijken in het allerkleinste én goedkoopste huis dat nu te koop staat in Eindhoven

Waar we vorige week nog een kijkje namen in het allerduurste huis dat nu in Eindhoven te koop staat,...
lichttoren duurste huis

Binnenkijken in het duurste huis van Eindhoven dat nu te koop staat

Of je nu wel of niet in de hoofdprijzen bent gevallen tijdens de oudejaarstrekking, in een miljoenen...
binnenkijken michelle

Binnenkijken bij Michelle: ‘Mijn interieur staat te koop op Instagram’

Een mix van vintage, velvet en gouden accenten: dat is precies hoe Michelle Brugmans (26) het voor z...

adv.