Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de retrowoning van Katinka: ‘Mijn vriend en ik zijn gelukkig allebei liefhebbers van tweedehands spullen’

Door Chloë van der Smitte 3 september 2019

Wie bij illustrator Katinka Feijs (29) en haar vriend Diederik van den Brandt (23) binnenstapt, wordt meteen verrast door de retrovibes van de woning. Van een lp-speler en platen tot een jukebox: het is duidelijk dat het stel een enorme voorliefde heeft voor alles wat met retro, vintage en tweedehands spulletjes te maken heeft. Wij hadden wel zin in een reis door de tijd en namen een kijkje!  

Katinka en Diederik wonen nog maar twee jaar samen. De inrichting vormt in onze ogen meteen een geheel: het huis ademt vintage- en retrodesign. Katinka: “We zijn allebei liefhebbers van tweedehands spullen die we op Marktplaats en kringloopwinkels vinden.” Diederik: “We hebben dezelfde stijl en smaak, dat hielp wel. We hoefden geen concessies te doen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De piano midden in de woonkamer. Foto: indebuurt
Deze luipaard stoel komt van de kringloopwinkel. Foto: indebuurt
De mandolines. Foto: indebuurt
Decoratie op de piano. Foto: indebuurt
Een verzameling van tweedehands spulletjes. Foto: indebuurt

Muzikaal stel

Wat het koppel ook gemeen heeft, is de passie voor muziek. Diederik is muzikant en speelt in verschillende bands, terwijl Katinka gitaarles volgt. Ook zien we een enorme piano in de woonkamer pronken. Katinka: “Ik heb die piano van mijn ouders gekregen toen ik op pianoles ging, ik was toen negen. De piano is een echte oldie uit 1900, maar is helemaal gerestaureerd. Ik gebruik hem nog steeds af en toe. Ook speel ik graag op de mandoline van mijn overgrootvader, een typisch country-instrument.”

LP-speler

Naast de piano zien we ook een ouderwetse lp-speler en een jukebox staan. Katinka: “Ik ben er wel heel blij mee, hij werkt nog steeds.” Katinka loopt naar de speler en zet een plaatje op. “Luister maar.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De lp-speler van Katinka. Foto: indebuurt
Katinka zet een plaatje op. Foto: indebuurt
De jukebox van haar vader. Foto: indebuurt
"Hij werkt nog, hoor maar." Foto: indebuurt
Playlist van de jukebox. Foto: indebuurt
Boeken en platen van Katinka en Diederik. Foto: indebuurt

Jukebox

Dan loopt Katinka naar de impossante jukebox. “Deze doet het ook nog, hoor. Hij staat er niet alleen voor de sier.” Ze drukt een paar knoppen in en ja hoor. ‘Only the Lonely’ van Roy Orbinson galmt luid door de woonkamer. “Cool hè, hij is van mijn vader geweest en hij werkt nog prima zoals je hoort.”

Mario Kart

Vrijwel alles bij Katinka en Diederik komt van voor het digitale tijdperk, lijkt wel. Zo zien we een verzameling cd’s, lp-platen, wat boeken en zelfs een Nintendo Cube. Katinka: “Ja, die Nintendo is van mij. Ik win altijd met Mario Kart! We doen ook bordspelletjes, ik ben dan heel fanatiek. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies.” Diederik lacht. “Het is inderdaad beter voor de sfeer als ik haar laat winnen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De verborgen tv. Foto: indebuurt
Katinka houdt van ook plantjes stekken. Foto: indebuurt
Nog meer tweedehands pareltjes zoals de stoel en tafel. Het vloerkleed is Diederik's opa en oma geweest. Foto: indebuurt
Katinka en Diederik op hun groene bank. Foto: indebuurt

Verborgen tv

We gaan in een zoektocht naar moderne technologie op zoek naar een tv, maar helaas: die is nergens te bekennen. Totdat Diederik ons erop wijst. “Goed verborgen, hè?” Wat voor ons op een ronde spiegel leek, blijkt een analoge televisie te zijn. “Ik nam hem over toen ik op kamers ging en sindsdien willen we geen andere meer. Hij heeft maar een paar zenders, via een kabel, maar dat is genoeg voor ons. Als we echt een serie willen bingen, tover ik mijn laptop tevoorschijn. Nu zijn we Breaking Bad aan het kijken. We moeten wel een beetje met de tijd mee natuurlijk!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Katinka Feijs
Foto: indebuurt

We sluiten af en verlaten het retropaleisje van Katinka en Diederik. Maar voor we gaan, mogen we nog even een nummertje uitzoeken op de jukebox: ‘Wonderful Land’ van The Shadows.

Lees ook:

lucifer koffiebranderij

Binnenkijken bij koffiebranders Bob en Joep: ‘Hier maken we onze eigen Eindje blend’

Sinds 1,5 jaar heeft eigenaar van koffiebar Lucifer, Bob Kemperman (37), zijn eigen koffiebranderij ...
benice

Binnenkijken in de kleurrijke jungle van Benice: ‘Tijdens mijn reizen doe ik veel inspiratie op’

Waar we vorige week nog in het minimalistische Pinterest-huisje van Lisa stonden, bevinden we ons nu...
binnenkijken lisa

Binnenkijken bij Lisa: ‘Ik heb twee jaar lang inspiratie op Pinterest verzameld’

Voor de nieuwe binnenkijker van deze week mochten we bij Lisa (26) en haar vriend Jeroen (30) op de ...

adv.