Binnenkijken bij space4: ‘Ik probeerde hier echt het huiskamergevoel te maken’

space 4
Foto: indebuurt

Vergaderlocaties saai en weinig inspirerend? Niet als het aan Hilke Visser (29) ligt! Ze opende in het voorjaar haar eigen vergaderlocatie space4, midden in het centrum van Eindhoven aan de Keizersgracht. Hier vind je geen stoffige, kale ruimtes. Integendeel: het is net alsof je bij Hilke thuis op bezoek bent. “Het lijkt hier erg op mijn eigen woonkamer en dat is precies de bedoeling.”

Hilke werkte tot voor kort nog voor een energiemaatschappij. Voor haar werk reisde ze regelmatig naar Duitsland waar ze in niet al te inspirerende ruimtes meetings had. “Het was inderdaad geen vrolijke boel. Maar ik kwam pas echt op het idee toen ik het concept voorbij zag komen in Amsterdam. Iemand anders verhuurde daar ook vergaderruimtes en die waren supermooi ingericht. Ik dacht, dat kan ik ook, maar dan in Eindhoven en zo is het balletje gaan rollen.”

Tekst loopt door onder de foto

space 4
De Green Space met grote vergadertafel. Foto: indebuurt

Eerste locatie

Hilke twijfelde niet langer en ging op kantorenjacht. Haar oog viel op dit vrijstaande pand aan de Keizersgracht. “Het ging heel snel! Het was de eerste locatie die ik bezocht, maar ik wist meteen ‘dit wordt ‘m’. De ruimte was perfect met zowel grote als kleinere ruimtes die ik kon verhuren. Binnen een week moest ik een bedrijfsplan maken en alles rondkrijgen. En het lukte, ik werd de nieuwe huurder!”

Kleurenthema’s

Hilke zegde haar baan op en ging er vol gas voor. In maart van dit jaar was het zover: space4 opende de deuren na twee maanden klussen. “Gelukkig viel het kluswerk mee, op wat schilderen na. Ik was vooral druk met het inrichten van de ruimtes. Ik koos voor een kleurenthema. Zo heb ik nu de Green Space, Blue Space en Pink Space. Mijn favoriete interieurkleuren die je ook bij mij thuis terugvindt.”

Tekst loopt door onder de foto

Green Space

De Green Space is de grootste ruimte van space4. Hier kunnen zo’n 16 personen vergaderen aan de enorme tafel, maar er zijn meer zitplaatsen in de woonkamer. Lekker neerploffen op de groene velvetbank en vergaderen maar, klink niet slecht, toch? “Ik wilde inderdaad een relaxte ruimte creëren waar je je thuis voelt. Ik ben van mening dat een ruimte invloed heeft op je stemming en zelfs de inhoud van je gesprekken. Vergaderen op een meer informele manier kan daarom voor verfrissende ideeën zorgen die je op kantoor misschien niet zo snel zou hebben.”

Inspiratie

We vragen Hilke hoe ze aan de inspiratie voor haar ruimtes komt. “Vooral mijn eigen woning is mijn uitgangspunt geweest, ik wilde hetzelfde huiskamergevoel creëren. Verder kijk ik veel in de bladen van VT Wonen, ik vind hun interieurs altijd heel mooi.”

Tekst loopt door onder de foto

Moderne inrichting

In de Green Space zien we naast de velvetgroene bank ook een pastelachtige kleur groen op de muren. Verder is de inrichting redelijk neutraal, met hier en daar wat zwarte accenten zodat het groen ook echt eruit knalt. “De kleurenthema’s komen zo goed tot zijn recht, dat zie je ook in de andere twee ruimtes. Verder wilde ik het vooral modern, fris en licht houden, zo heb ik het thuis zelf ook het liefst. Bijna alle meubels die je ziet, zowel hier als in de andere ruimtes, komen van Woood. Mijn favoriete interieurshop.”

Blue en Pink Space

Hilke leidt ons naar boven, naar de andere twee vergaderruimtes. “Dit is de Blue Space, zoals je ziet. Twee muren zijn knalblauw geverfd, maar de andere heb ik ook weer licht gehouden. Datzelfde geldt voor de meubels.” We zien een massieve tafel staan, de eyecatcher in de ruimte. “Die komt van Table Du Sud. Genoeg plek voor iedereen, ideaal.” We lopen verder, naar de roze ruimte. “Dit is de kleinste ruimte. Hier heb ik gekozen voor een ronde tafel en een Scandinavische inrichting. In plaats van de hele muur te verven, heb ik de helft wit gelaten. Ik vond dit net wat spannender en het zorgt voor een ruimtelijk gevoel.”

Tekst loopt door onder de foto

 

Samenwerkingen

De ruimtes vallen goed bij de gasten in de smaak, vertelt Hilke. “Ik krijg regelmatig vragen van bezoekers waar de meubels of accessoires vandaan komen, superleuk. Ik verwijs ze dan graag door. Ik werk bijvoorbeeld samen met Anila Mistry, een Rotterdamse illustrator. Zij heeft de kunstwerken aan de muur gemaakt. Het voelt toch als een soort kroon op je werk als mensen je ruimtes waarderen en het ze ook inspireert. Of het nou voor werk is, of op persoonlijk niveau, mijn missie is dan wel geslaagd.”

Werkplek met een verhaal

Heb je ook een werkplek met een mooi verhaal, een prachtig huis of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in de BunkerToren: ‘Vroeger traden bands als The Police hier op’”

Binnenkijken in de BunkerToren: ‘Vroeger traden bands als The Police hier op’

BunkerToren
Ga naar “Sneak peek: een kijkje in de BunkerToren”

Sneak peek: een kijkje in de BunkerToren

BunkerToren
Ga naar “Binnenkijken bij Fabiënne in de Trudo Toren: ‘Tuinmannen komen hier abseilend tuinieren’”

Binnenkijken bij Fabiënne in de Trudo Toren: ‘Tuinmannen komen hier abseilend tuinieren’

Binnenkijken bij Fabienne

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker bloedafname”

Medewerker bloedafname

 • Diagnostiek voor U
 • Parttime

Topper

Ga naar “horeca toppers – medewerker bediening – evoluon – eindhoven”

horeca toppers – medewerker bediening – evoluon – eindhoven

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Cleanroom employee”

Cleanroom employee

 • Baanbreed
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservice medewerker medische hulpmiddelen”

Klantenservice medewerker medische hulpmiddelen

 • Work-On
 • Parttime
Ga naar “Commercieel medewerker binnendienst”

Commercieel medewerker binnendienst

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Lampegatse Optocht 2023”

Lampegatse Optocht 2023

 • 18 februari 2023
carnaval 2022
Ga naar “Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven”

Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Koningsdag 2022Koningsdag 2022
Ga naar “Van Moll Fest 2023”

Van Moll Fest 2023

 • Van 8 jul t/m 9 jul
Bier drinkenBier drinken
Ga naar “Carnaval 2023 in Lampegat”

Carnaval 2023 in Lampegat

 • Van 17 feb t/m 21 feb
carnaval 2022
Ga naar “Elluf Elluf Eindhoven”

Elluf Elluf Eindhoven

 • 11 november 2023
carnaval 2022