Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sofie: ‘Vanaf ons balkon horen we wanneer PSV gescoord heeft’

Door Manon Swinkels 12 maart 2019

Net op het moment dat het keihard begint te regenen, zijn we met een fotocamera en notitieblok onderweg naar ons volgende adres. We mogen weer bij een Eindhovenaar binnenkijken, yes! Tien minuutjes later doet Sofie van Vlerken (28) de deur open en natuurlijk stopt het direct met regenen. Typisch. 

Ze gaat ons voor naar de eerste etage waar we aangenaam worden verrast. Hip, retro en authentiek. “Iedereen die binnenkomt reageert zo enthousiast”, zegt Sofie lachend en ze gaat ons voor naar de woonkamer. “Over twee maanden gaan we hier weg, dus dit is de laatste kans om ons optrekje aan heel Eindhoven te showen.” Sofie en haar vriend Jop (30) wonen nu bijna vier jaar in het jaren 30 hoekhuis in het Vonderkwartier. Binnenkort verkassen ze naar Tongelre.

(Tekst loopt door onder de foto)

Sofie van Vlerken
Foto: indebuurt

Van alles wat

De donkere houten vloer springt er meteen uit tegenover de witte muren en de hoeveelheid licht dat naar binnen schijnt. Het geheel lijkt wel op een plaatje uit een woonmagazine. Alles is perfect op elkaar afgestemd! “De boel inrichten vind ik heel leuk. Er staat hier eigenlijk van alles wat. De bank heeft een Scandinavische look, daar staat een retro jaren 50 stoel en het kleedje hebben we meegenomen uit Bali. Eigenlijk vind je overal in het huis souvenirs. Ik ben allergisch voor een complete eetkamerset met bijpassende salontafel. Het liefst speur ik heel Marktplaats af, op zoek naar mooie items.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Sofie van Vlerken
Foto: indebuurt

Karakteristiek

Het appartement is niet heel groot, maar ruim genoeg voor Sofie en Jop. “Het is een heel fijn en gezellig appartement. Het heeft karakter: de vloer kraakt, het heeft ‘en suite deuren’, twee haarden, één balkon met de hele dag zon en de tweede in de schaduw. En de locatie, die is top! Alles is hier dichtbij: de supermarkt, de binnenstad en we hebben het stadion in onze achtertuin. Vanaf ons balkon horen we wanneer PSV gescoord heeft.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Sofie van Vlerken
Foto: indebuurt

Badkamer ontbreekt

Vanuit de eetkamer lopen we naar de keuken. Of lopen we nu de badkamer binnen? De kleine ruimte is gevuld met een aanrechtblok, koelkast, wasmachine én een douchecabine. Een douche?! “Haha, het ontbreekt hier inderdaad aan een badkamer. Het komt vaak voor dat de ene bezig is met de afwas, terwijl de andere staat te douchen. Na de eerste week waren wij al gewend, maar met bezoek is het niet heel praktisch.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Dragon Heart Temple

Binnenkijken bij de Dragon Heart Temple: een stukje Azië in de binnenstad

Wist jij dat we een heuse tempel hebben in hartje centrum? Aan de Kerkstraat, tussen Dragon Tattoo e...
Berkenhuisje Eindhoven

Binnenkijken bij het Berkenhuisje in de Genneper Parken

Het is de meest gefotografeerde woning in de regio: Het Berkenhuisje in de Genneper Parken. Van de b...

adv.