Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lisa: ‘Ik heb twee jaar lang inspiratie op Pinterest verzameld’

Door Chloë van der Smitte 13 augustus 2019

Voor de nieuwe binnenkijker van deze week mochten we bij Lisa (26) en haar vriend Jeroen (30) op de koffie komen. Een heus Pinterest-paradijsje. Terwijl de bouw van het appartement in volle gang was, kon Lisa zich ruim voorbereiden op haar interieur-project: “Ik kon geen Pinterestbord meer zien, maar het was het allemaal waard!”

Bij binnenkomst worden we enthousiast verwelkomd door Lisa. Ze is net thuis van een dag werken bij conceptstore Hutspot waar ze store manager is. “Gelukkig kon de poetsvrouw vandaag nog komen, zo netjes is het normaal niet, hoor!” Een poetsvrouw, dat klinkt best luxe! “Is het ook”, beaamt Lisa. “Nu hebben we er financieel de ruimte voor, maar als we straks een huis willen kopen, moeten we het toch echt zelf doen. Dat wordt afkicken.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Lisa in haar eethoek. Foto: indebuurt
De groene bank als eyecather in het Scandinavische interieur. Foto: indebuurt
Om toch wat kleur toe te voegen, heeft Lisa overal plantjes staan. Foto: indebuurt
Opgeruimd nachtkastje. Foto: indebuurt

Alles hebben

Toen Lisa en Jeroen te horen kregen dat ze ingeloot waren voor de huurwoning, begon bij Lisa meteen de voorpret. “Omdat de oplevering nog even op zich liet wachten, ben ik inspiratie gaan verzamelen op Pinterest. En dat twee jaar lang. Op een gegeven moment kon ik geen keuzes meer maken. Ik wilde alles hebben!”

Ronde eettafel

Toch is Lisa er goed in geslaagd om het appartement van vijftig vierkante meter geheel naar eigen smaak en stijl in te richten. Misschien iets te veel zelfs, zegt ze. “Het is wel echt mijn ding, het interieur. Maar Jeroen heeft er wel vrede mee hoor. Hij vindt het allemaal prima. Alleen de ronde tafel, daar moest ik hem wel echt van overtuigen. Ik vond het mooi, praktisch en speels, maar Jeroen had vanaf het begin al zijn twijfels. Toen-ie eenmaal stond, was hij er tóch blij mee.”

Groene jongen

De voordeur zwaait op dat moment open, het is Jeroen die na een dagje zwemmen met vrienden thuiskomt. Hij haakt meteen in. “Ik heb stiekem nog wel een stempel op het huis kunnen drukken met de bank. De vorige was echt tien keer niks, zat helemaal niet fijn. Toen heb ik Lisa ervan overtuigd om een ander te nemen en dat is deze groene jongen geworden. Een bank die we allebei mooi vinden én waar we lekker in kunnen zitten. Daar gaat het uiteindelijk om, toch?’ Lisa: “En mochten we ooit verhuizen, dan kunnen we de bank nog uitbreiden met extra elementen. Daar is over nagedacht!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Jeroen en Lisa in de woonkamer. Foto: indebuurt
De pannekoekenplant zorgt voor extra kleur in de woonkamer. Foto: indebuurt
Lijsten boven de bank met kunst en fotografie die Lisa online besteld heeft. Foto: indebuurt
De serene slaapkamer. Foto: indebuurt

Uitgesproken stijl

Lisa omschrijft haar stijl als Scandinavisch en minimalistisch, maar ook uitgesproken. “Ik houd van duidelijke vormentaal. Zo is de zithoek rond maar de bank juist heel recht en vierkant. Dat houdt elkaar in balans. Dat heb ik wel geleerd na al dat gepin op Pinterest”, lacht Lisa.

Grijs vlak

Uitgesproken is ze zeker, want in de hoek van de woonkamer zien we een groot, grijs vlak geschilderd, kriskras over de spierwitte muur heen. “Dat idee zag ik tijdens een bezoekje aan de VT Wonenbeurs. Ik vond het meteen tof, Jeroen kon zich er niets bij voorstellen. Hij zei dat ik het mocht proberen en dat ik het anders maar weer moest overschilderen. Gelukkig was dat niet nodig!”

Shoppen in de stad

Lisa shopt het liefst bij het Zweedse Ikea of online op Marktplaats. Zo heeft ze daar haar grijze eetstoelen vandaan gehaald. “Ik kan nog niet autorijden dus ik ga ook regelmatig naar H&M Home, Dille & Kamille of Søstrene Grene in de stad. Ik kom in ieder geval niet vaak met lege handen thuis. Misschien maar goed dat ik nog geen rijbewijs heb.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Het gewaagde grijze vlak in de hoek. Foto: indebuurt
Lisa koos voor een ronde eettafel, de grijze stoelen zijn van Marktplaats. Foto: indebuurt
Lisa. Foto: indebuurt
Nog meer plantjes. Foto: indebuurt

Houten bal

Lisa loopt naar de ladekast en pakt een houten bal vast die ter decoratie dient. “Dit is een speciaal item dat niemand anders heeft. Mijn opa heeft het gemaakt, hij was timmerman. Het is zo gemaakt dat-ie altijd rechtop blijft staan. Mijn grootouders zijn er helaas niet meer, de bal heeft daarom een extra mooi plekje in het huis.”

Souvenir

Nog een dierbaar item is het souvenir dat haar tweelingzus Benice meenam uit Indonesië, een marmeren ring op een standaard. “Ze zag het en vond het meteen iets voor mij. Helaas voor haar kwam ze het al in het begin van haar vakantie tegen. Benice heeft er nog twee weken mee rondgelopen in haar backpack, zo lief.”

Tekst loopt door onder de foto’s

 

De houten bal die haar opa maakte. Foto: indebuurt
Grote, ronde spiegel, plantjes én het souvenir die haar zus meebracht uit Indonesië. Foto: indebuurt
Links de rollen van restmateriaal, de LP-platen zijn van Jeroen. Foto: indebuurt
Kunstwerk gemaakt door Lisa in een creatieve bui. Foto: indebuurt

Creatief

Lisa is niet alleen heel goed in het stylen van een mooi interieur, ze maakt ook haar eigen decoratie. Zo zien we twee creaties van Lisa aan de slaapkamermuur hangen. “Ik heb soms een creatieve uitspatting. Ik heb hiervoor een tijd geblogd en soms mis ik het creatief bezig zijn. Zo heb ik laatst in een opwelling restmateriaal van stickerrollen bij mijn vaders bedrijf opgehaald. Ze staan nu in een hoek te wachten tot ik weer nieuwe creaties ervan ga maken. Misschien toch maar weer eerst een Pinterest-bordje maken?”

Woning met een verhaal

Heb je ook een huis met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

binnenkijken Ken

Binnenkijken bij Ken’s minimalistische loft: ‘Ons appartement is Marie Kondo-proof’

We proberen iets van rommel te ontdekken als we bij Ken (30) en zijn vriendin Marjolein (27) in huis...
kid kura

Binnenkijken bij illustrator Kid Kura: “Ik maak mijn eigen droomwereld”

Met zijn kleurrijke illustraties wil hij het jochie in zichzelf levend houden. We hebben het over de...
Binnenkijken bij Hava

Binnenkijken in de Philipswoning van Hava: ‘Mijn stijl kan echt alle kanten op gaan’

Sinds kort geeft Hava via Instagram een kijkje in haar huis. Wij waren wel benieuwd naar het verhaal...

adv.