Binnenkijken bij interieurblogger Marene: ‘Mijn inrichting verandert continu’

Door Manon Swinkels 23 april 2019

We zijn op weg naar een wel héél leuke afspraak. Nog een paar honderd meter en we stappen de wereld van een echte interieurblogger binnen! Al is het wel even zoeken naar het juiste appartementencomplex. Het gebouw aan de linkerkant van de straat kan het beslist niet zijn, want dat is een soort bedrijfspand. Toch zegt de navigatie dat we onze bestemming bereikt hebben. Huh?

Wat blijkt: de studio van Marene van de Goor is gevestigd in een voormalig schoolgebouw. “Het complex bestaat uit flexwoningen”, vertelt Marene. “Als je op zoek bent naar een tijdelijke woonruimte, dan is dit de ideale oplossing.” Sinds 2017 heeft Marene haar plekje in Eindhoven gevonden. Nou ja, ze heeft met heel veel creativiteit, een grote passie voor interieur en superleuke (tweedehands)items haar eigen plekje gecreëerd.

(Tekst loopt door onder de foto)

Marene van de Goor
Foto: indebuurt

Passie voor styling

De studio lijkt op een plaatje uit een woonmagazine. De inrichting klopt van top tot teen en het is ons meteen duidelijk dat deze dame verstand heeft van styling. “Als klein meisje ging ik al graag met mijn ouders mee naar de woonboulevard. De keuze tussen de ballenbak of mee de winkel in, was voor mij heel simpel. De interesse voor interieur en styling zat er al vroeg in. Na mijn opleiding aan het SintLucas, heb ik ook de studie Ruimtelijk Ontwerp aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost afgerond.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Marene van de Goor
Foto: indebuurt

Ibiza-vibe

Het lijkt alsof we in een appartement op Ibiza zijn. Het vloerkleed, de dromenvanger, hier en daar wat planten en de bank vol kussens en kleedjes, geven de ruimte een Ibiza-vibe. “Mijn stijl is modern bohemian. Heel veel items zijn tweedehands of van de Action. Niet duur dus! Ook heb ik een paar dingen zelf gemaakt, zoals de tafel van steigerhout, de vensterbank achter de zithoek en het behang van posters. Ik haal veel inspiratie uit woonbeurzen, Pinterest en Instagram.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Marene van de Goor

Interieurblogger

En wij halen dan weer inspiratie uit de Instagram-pagina van Marene! Onder de naam Interieur Mood zorgt Marene dagelijks voor een heleboel interieuradvies en inspiratie. “Na mijn studie ben ik begonnen met bloggen over interieur. Een superleuke hobby waar ik al mijn creativiteit en passie in kwijt kan. In plaats van mijn blog, gebruik ik nu Instagram om mijn liefde voor interieur te delen met de wereld. Mijn inrichting verandert continu, waardoor ik iedere dag mooie foto’s kan posten.  De combinatie van styling, fotografie en nieuwe creaties bedenken en uitwerken is helemaal mijn ding. Het liefst ben ik er fulltime mee bezig en ik hoop uiteindelijk als interieurstylist aan het werk te kunnen.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Anne Raaymakers

Binnenkijken bij Anne: ‘In mijn vorige appartement kwamen niet de muren, maar de boeken op me af’

Hoe vet: wonen in een loft op Strijp-S! Dat was ook precies wat Anne Raaymakers (57) dacht. "Toen ik...
Sofie van Vlerken

Binnenkijken bij Sofie: ‘Vanaf ons balkon horen we wanneer PSV gescoord heeft’

Net op het moment dat het keihard begint te regenen, zijn we met een fotocamera en notitieblok onder...

adv.