Binnenkijken bij kunstbroedplaats KEVN: ‘Na twee jaar verbouwen is het eindelijk zover’
Aan Galileistraat 2 wordt al twee jaar druk verbouwd aan de nieuwe locatie van kunstbroedplaats KEVN. Eindelijk is het zover:...
Aan de Gestelsestraat vind je de huiskamer van Tante Kees. In dit restaurant eet je in een gezellige en relaxte sfeer. “Mensen zeggen het altijd als ze hier binnenlopen: ‘het is net alsof je thuiskomt!'”, vertelt chefkok Roy van der Heijden (44). Sinds kort heeft Tante Kees een nieuw concept: maaltijden bereid met eten dat anders weggegooid zou worden.
Met dit concept wil Roy bij Tante Kees voedselverspilling tegengaan en ook andere mensen inspireren om hetzelfde te doen. “Er wordt bij supermarkten zoveel voedsel ’s avonds weggegooid, terwijl het gewoon nog goed is. Dat is echt eeuwig zonde!”, aldus Roy.
Tekst loopt door onder de foto
Maaltijden maken van voedsel dat tegen de einddatum zit, is niet iets nieuws voor Roy: “Ik deed het thuis ook al heel vaak. Bij de Jumbo hebben ze bijvoorbeeld bakken vol met eten dat anders in de kliko belandt. Deze nam ik dan mee en hier maakte ik thuis een heerlijke maaltijd van.”
“In het begin van de coronacrisis hadden we het even moeilijk. We liepen een heleboel omzet mis. Om dat een beetje terug te verdienen, zijn we begonnen met dit concept. Het was een beetje knutselen hoe we het vorm zouden geven, maar uiteindelijk is er iets moois uitgekomen!”
Bij Tante Kees pakken ze vaker maatschappelijke thema’s aan. Zo had het restaurant eerder al een concept om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Eens per week konden ouderen hier lunchen voor een prikkie. “Hiervoor gebruikten we ook vaak voedsel dat tegen de einddatum zat. We vinden het heel mooi dat we met ons restaurant zo een steentje bij kunnen dragen om voedselverspilling en eenzaamheid tegen te gaan.”
Op dinsdagen en donderdagen kun je nu bij Tante Kees terecht voor een anti-voedselverspillingsmaaltijd. Wat je op je bord krijgt, is een verrassing: “Wat ik kan maken, ligt natuurlijk aan wat ik binnen krijg. Soms heb ik bijvoorbeeld maar vier biefstukken. Als een tafel deze bestelt, is er niet genoeg meer voor een andere tafel. Meestal heb je wel de keuze uit twee of drie gerechten en het is natuurlijk allemaal superlekker!”
Niet alleen Roy, maar ook de klanten zijn enthousiast over het project. “We krijgen erg veel positieve reacties. Veel mensen vragen ook naar een afhaalservice, dat wordt voor ons de volgende stap.”
Woon jij ook op grote hoogte, heb je een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu geopend
Populaire rubrieken