Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de ‘huiskamer’ van Tante Kees: ‘Je kunt hier net doen alsof je thuis bent’

Door Merel van Mol 7 oktober 2020

Aan de Gestelsestraat vind je de huiskamer van Tante Kees. In dit restaurant eet je in een gezellige en relaxte sfeer. “Mensen zeggen het altijd als ze hier binnenlopen: ‘het is net alsof je thuiskomt!'”, vertelt chefkok Roy van der Heijden (44). Sinds kort heeft Tante Kees een nieuw concept: maaltijden bereid met eten dat anders weggegooid zou worden.

Met dit concept wil Roy bij Tante Kees voedselverspilling tegengaan en ook andere mensen inspireren om hetzelfde te doen. “Er wordt bij supermarkten zoveel voedsel ’s avonds weggegooid, terwijl het gewoon nog goed is. Dat is echt eeuwig zonde!”, aldus Roy.

Tekst loopt door onder de foto

Tante Kees Eindhoven
Het interieur geeft een relaxed gevoel. Foto: Tante Kees

Thuis begonnen

Maaltijden maken van voedsel dat tegen de einddatum zit, is niet iets nieuws voor Roy: “Ik deed het thuis ook al heel vaak. Bij de Jumbo hebben ze bijvoorbeeld bakken vol met eten dat anders in de kliko belandt. Deze nam ik dan mee en hier maakte ik thuis een heerlijke maaltijd van.”

Op grote schaal

“In het begin van de coronacrisis hadden we het even moeilijk. We liepen een heleboel omzet mis. Om dat een beetje terug te verdienen, zijn we begonnen met dit concept. Het was een beetje knutselen hoe we het vorm zouden geven, maar uiteindelijk is er iets moois uitgekomen!”

Tante Kees Eindhoven
Een maaltijd gemaakt door Roy. Foto: Tante Kees

Een steentje bijdragen

Bij Tante Kees pakken ze vaker maatschappelijke thema’s aan. Zo had het restaurant eerder al een concept om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Eens per week konden ouderen hier lunchen voor een prikkie. “Hiervoor gebruikten we ook vaak voedsel dat tegen de einddatum zat. We vinden het heel mooi dat we met ons restaurant zo een steentje bij kunnen dragen om voedselverspilling en eenzaamheid tegen te gaan.”

Verrassing

Op dinsdagen en donderdagen kun je nu bij Tante Kees terecht voor een anti-voedselverspillingsmaaltijd. Wat je op je bord krijgt, is een verrassing: “Wat ik kan maken, ligt natuurlijk aan wat ik binnen krijg. Soms heb ik bijvoorbeeld maar vier biefstukken. Als een tafel deze bestelt, is er niet genoeg meer voor een andere tafel. Meestal heb je wel de keuze uit twee of drie gerechten en het is natuurlijk allemaal superlekker!”

Klanten enthousiast

Niet alleen Roy, maar ook de klanten zijn enthousiast over het project. “We krijgen erg veel positieve reacties. Veel mensen vragen ook naar een afhaalservice, dat wordt voor ons de volgende stap.”

Woning met een verhaal

Woon jij ook op grote hoogte, heb je een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Zo ziet Tante Kees er van buiten uit. Foto: Tante Kees
's Avonds geven de lichtjes een gezellige sfeer. Foto: Tante Kees
Ook in wijn is er genoeg keuze. Foto: Tante Kees

Lees ook:

KEVN, Erik Slijpen, Ying Yi Luo

Binnenkijken bij kunstbroedplaats KEVN: ‘Na twee jaar verbouwen is het eindelijk zover’

Aan Galileistraat 2 wordt al twee jaar druk verbouwd aan de nieuwe locatie van kunstbroedplaats KEVN...

Binnenkijken bij ‘plant mom’ Rosalien: ‘De planten zijn mijn redding geweest’

Je kunt Rosalien Vincken (22) misschien wel kennen als dé plant mom achter instagramaccount Greeny l...
inkijkmuseum

Binnenkijken bij Martin van het Inkijkmuseum: ‘ik verzamel al 18 jaar kunst van over de wereld’

Als je niet oplet, loop je er zo voorbij... het Inkijkmuseum in het oude Spoelhuis aan de Dommelstra...

Meer over Tante Kees ontdekken?

Tante Kees restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 21:30

Gestelsestraat 217 0403681102, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.