Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Fabio’s nieuwe restaurant Aperitivo: ‘Ik heb het interieur zelf bedacht’

Door Chloë van der Smitte 19 november 2019

Deze week nemen we een kijkje in het nét geopende Italiaanse restaurant Aperitivo. Het is de tweede horecazaak van eigenaar Fabio Martini (34). De locatie is een bijzondere: de nieuwe Onyx-toren op de begane grond. Fabio: “Het pand kwam te huur en ik wist meteen, dit wordt van mij.’

Fabio komt uit een echte horecafamilie: de Martini’s. Fabio is de vierde generatie. Zijn ouders, grootouders én overgrootouders hadden allemaal één passie: Italiaans ijs. IJssalon Roma in de Heuvel Galerie was van Fabio’s vader Giovanni Martini. Na 26 jaar was het nu echt tijd voor iets anders.

Tekst loopt door onder de foto

aperitivo
Foto: indebuurt

Het stokje overnemen

Zoon Fabio nam het stokje over van zijn vader en opende in mei vorig jaar Martini’s aan het Victoriapark. Anderhalf jaar later is zijn tweede zaak een feit: Aperitivo. “Het is een foodsharing concept. Hier kun je samen genieten van Italiaanse tapashapjes, een cocktail aan de bar en lekker lang natafelen.”

Modern en hip

Ondanks dat de zaak gerund wordt door een Italiaans team, heeft het restaurant geen typische Italiaanse uitstraling. We zien vooral een modern, hip interieur met velvet stoelen, een vissengraatdesign op de vloer én een marmeren bar. Fabio: “Wie aan Italië denkt, denkt al snel aan een oubollig interieur met veel hout. Maar ook daar heb je veel trendy zaken, ik wilde met Aperitivo iets anders doen dan met Martini’s. Het marmer? Dat komt echt uit het Italiaanse Carrara. Het zit dus vooral in de details.”

Tekst loopt door onder de foto

aperitivo
De cocktailbar met een echt Italiaans marmeren blad. Foto: indebuurt

Italiaanse iconen aan de muur

Wat ons nog meer opvalt, zijn de schilderijen aan de muur die de zaak een Italiaans tintje geven. Fabio: “Dat zijn Italiaanse iconen zoals actrice Sophia Loren. Maar ook voetballers waar ik als kind al fan van was. Ik twijfel nog of ik ze wil laten hangen, ik zou het ook leuk vinden om mijn familie in te lijsten. Maar dat heb ik ook al bij Martini’s dus het is misschien wel goed zo.”

Trots

Je kunt aan alles merken dat Fabio niet alleen trots is op zijn familie, maar ook op zijn team. Zo kreeg hij van alle kanten hulp tijdens het klussen. “Ik heb zelf twee linkerhanden, maar door de hulp kregen we het toch voor elkaar. Het enige wat ik uit handen heb gegeven, is een tekening van de ruimte en de indeling ervan.”

Tekst loopt door onder de foto

aperitivo
Een modern interieur met velvet, marmer en toffe hanglampen. Foto: indebuurt

Pinterest

Het interieur? Dat bedacht Fabio helemaal zelf. “Met die tekening in mijn hand heb ik alles zelf verzonnen. Inspiratie haalde ik van Pinterest, echt waar.” Fabio moet een beetje lachen als hij het vertelt en laat ons zijn telefoon zien. “Kijk maar, mijn fotoalbums staan vol met gerechten én plaatjes van interieurs. Ik kijk vooral naar wat ik mooi vind, niet naar trends.”

Puntjes op de ‘i’

De puntjes worden op dit moment nog op de ‘i’ gezet. Fabio: “Ik heb net de gordijnen binnengekregen, maar dat is puur ter decoratie en voor de akoestiek. Op de pilaar in het midden wil ik misschien nog met krijt iets tekenen, zoals de bruschetta’s die we hebben. Boven de bar is het nog een beetje leeg. Ik zit te denken om daar grote glazen potten met pasta neer te zetten met blikken tomaat en flessen olijfolie.”

Meubilair

Het meubilair heeft Fabio bij een horecainterieurzaak gehaald, zo  werd de velvet bank precies op maat gemaakt. Maar nog niet alles is compleet. “Ik moet nog andere tafels bestellen, ik heb van een aantal de verkeerde kleur binnen. Ach ja, kleedje eroverheen en niemand ziet het.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Italiaanse iconen aan de muur. Foto: indebuurt
De paal die nog beklad gaat worden met krijt en de cocktailbar op de achtergrond. Foto: indebuurt
De cocktailbar heeft een mozaïken vloer. Foto: indebuurt
Het hoekje met de op maat gemaakt velvetbank. Foto: indebuurt
Nog een knus hoekje achterin de zaak met een mooie fotomuur. Foto: indebuurt
Close-up van de fotomuur. Foto: indebuurt
Sophia Loren mooi ingelijst. Foto: indebuurt
Bij Aperitivo vind je één marmeren ronde eettafel met roze velvet stoelen, het middelpunt van de zaak. Foto: indebuurt
Fabio liet speciaal dit neonsign in Italie maken, helaas kwam de 'P' kapot aan. Een nieuwe was al onderweg gelukkig! Foto: indebuurt
De zaak is helemaal klaar voor de nieuwe gasten. Foto: indebuurt

Eindhoven

Of Fabio van plan is om in Eindhoven te blijven? “Ja, ik ga hier niet weg.Ik zit hier goed, de zaken zitten bij elkaar om de hoek. Zo kan ik makkelijk heen en weer als het nodig is. Mijn verloofde runt de andere kant. En wie weet nemen onze toekomstige kinderen het stokje dan ook over. Kan ik verhuizen naar Italië net zoals mijn pa en met mijn voeten in het zand zitten. Maar eerst nog even tien jaar knallen!” En zo leefde de Italiaanse familietraditie nog lang en gelukkig door…

Plek met een verhaal

Heb je ook een werkplek met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

Ziekenhuis Eindhoven

Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven volgens de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je hier in Eindhoven gelukkig goed. Maar lie...
Inbrekers

Oh jee: Eindhoven is de minst veilige stad van Brabant

Tijd voor een extra slot op je deur of een stoere waakhond: Eindhoven is volgens de InbraakBarometer...
Eetcafé Spijker

Dit zijn de 7 best betaalbare eetgelegenheden in Eindhoven volgens Tripadvisor

Even krap bij kas? Wij maakten een overzicht van de zeven best betaalbare eetgelegenheden in onze st...

Meer over Aperitivo ontdekken?

Aperitivo

Geopend12:00 - 00:00

Victoriapark 750, Eindhoven

adv.