Binnenkijken bij Boutique Hotel Lumiére: ‘Eindhoven is booming!’

Aangeboden door Boutique Hotel Lumière 6 november 2018

Je zou het niet meteen zeggen als je de lobby van Boutique Hotel Lumiére op de Hooghuisstraat inkijkt, maar boven al die winkels bevindt zich een hotel met 25 kamers, 10 studio’s en een penthouse! Volgens eigenaar Camille Peters is dit ‘het best bewaarde geheim van Eindhoven’. Dat willen we weleens zien dan!

Waar je nu prinsheerlijk kunt slapen, bevonden zich elf jaar geleden nog kale, leegstaande kantoren. Het bracht Camille op het idee om er een boutique hotel te beginnen. Het moest een luxe hotel worden, dichtbij alle voorzieningen die een stad te bieden heeft. Een no-brainer eigenlijk, want deze locatie is daar natuurlijk mega geschikt voor! Wanneer je het hotel uitloopt, sta je midden de binnenstad en vijftig meter van de De Bergen, met superveel leuke plekjes om te ontbijten, te lunchen én te dineren. Ideaal!

(Tekst loopt door onder de foto)

Boutique Hotel Lumière
Foto: Boutique Hotel Lumière

Persoonlijke touch

Bij de balie laat manager Suze ons een brief zien, met daarop handgeschreven de naam van de gast die zometeen arriveert. “Die leggen we op de kamer om mensen persoonlijk welkom te heten.” Camille vult aan: “Onze gasten waarderen ons vaak als ‘een van de beste hotels in de stad.’ Dat is natuurlijk de grootste eer die je kunt krijgen. We zijn kleinschalig. We kennen de mensen die hier verblijven bij naam en zij weten wie wij zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons. Met die persoonlijke touch, een warme en rustige sfeer én onze kamers die van alle gemakken voorzien zijn, slagen we daar iedere keer in.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Boutique Hotel Lumière
Foto: Boutique Hotel Lumiere

Eindhoven is spannender geworden

“We hebben gasten van allerlei pluimage,” vertelt Camille. “Dat is in de afgelopen jaren écht veranderd. Eindhoven is booming op het moment, vergis je niet! Eerst hadden we vooral zakelijke gasten, maar tegenwoordig ontvangen we ook veel toeristen uit binnen- en buitenland. Voor een gezellig weekendje weg, een vakantie of voor familiebezoek. Eindhoven is spannender geworden en evenementen als de DDW en GLOW helpen natuurlijk. Er zijn ook gasten die langer bij ons blijven. Zij logeren vaak in een van onze studio’s die zijn uitgerust met een luxe keuken. Kunnen ze zelf een keer koken.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Boutique Hotel Lumière
Foto: Boutique Hotel Lumiere

Beroepsgeheim

We mogen een kijkje nemen in alle kamers in die niet verhuurd zijn en meteen vallen ons de bijzondere details op. Zo heeft iedere kamer uiteraard een televisie en een heerlijk bed waar je meteen in wil duiken, maar er staat ook een goed koffiezetapparaat en een hifi setje om je telefoon of iPod op aan te sluiten. In elke kast ligt een doosje met handige spulletjes. Een naaidoosje, een nagelset, een douchekapje en zeepjes. Op de dressoirs staan verse bloemen. Hoe attent! “We gaan verder dan dat. Onze service sluit echt aan bij de wensen van de gast. Dat maakt  hier werken zo leuk. Iedere dag is een belevenis. Wat die wensen zijn? Dat is natuurlijk beroepsgeheim, maar reken er maar op dat wij van alles meemaken!”

Foto: Boutique Hotel Lumiére
Foto: Boutique Hotel Lumiére
Foto: Boutique Hotel Lumiére

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boutique Hotel Lumière. Meer over Boutique Hotel Lumière ontdekken?

Boutique Hotel Lumière hotels

GeopendHele dag

Hooghuisstraat 31a, Eindhoven

Bekijk meer:hotels

adv.