Binnen- en buitenkijken bij Karlijn: ‘Ik word blij van groen en kleur’

Binnenkijken bij Karlijn
Foto: indebuurt

Sinds ruim een jaar is Karlijn Cavens (38) de trotse eigenaar van een jaren 70-woning in Tongelre. Daar zat wat kluswerk in, maar nu is het helemaal naar haar smaak én heeft ze de tuin waar ze altijd van droomde. Van een pindakaasstruik tot woonitems gemaakt door Eindhovenaren: je vindt het hier allemaal. “Toen het huis leeg was, dacht ik wel even: oef, dit gaat veel werk zijn.”

12,5 jaar lang woonde Karlijn in een appartement in Strijp, vlak bij het Trudoplein. Na al die tijd was ze toe aan een nieuwe stap: een huis met meer ruimte én een tuin. “De wijk Stratum vond ik heel leuk, net als Strijp en Tongelre. Het centrum heeft ook veel levendigheid, maar dat is niet te betalen.”

In Tongelre vond ze haar droomhuis. Een ideale locatie, volgens Karlijn. “Het is twee minuten van het park en de Collse watermolen is vlakbij. Binnen een kwartier ben je in het centrum en je hebt hier de winkels van de Tongelresestraat. Daarnaast is Sectie-C in de buurt. Op deze creatieve plek is van alles te doen, zoals Dutch Design Week en Bier & Big Festival. Echt een luxe!”

Tekst loopt door onder de foto >

Klusavontuur

In juni 2021 kreeg Karlijn de sleutel, maar er moest nog een hoop gebeuren. “De muren waren hobbelig, ze hadden zo’n crèmekleur en boven was een muur met graffiti”, blikt Karlijn terug. Alsof al het kluswerk nog niet genoeg was, kreeg Karlijn een lekkage in huis. “Alles zat tegen. Zelfs een gordijn was verkeerd afgemeten. Vriendinnen zeiden: ‘Het gaat nooit eens goed bij jou’.”

Gelukkig kreeg ze hulp (onder andere van ’topklusser John’, de vader van een vriendin) en zelf bikkelde ze ook lekker door naast haar baan in het Catharina ziekenhuis. “Ik heb best veel gedaan, als vrouw alleen. Na het werk haalde ik in de avond tegels op en ik reed tig keer naar de stort. Daarnaast heb ik veel geschilderd en geschuurd.”

Liefde voor stekken

In de woning van zo’n honderd vierkante meter vind je drie slaapkamers, een ruime woonkamer en een tuin. Een van de eerste dingen die opvallen als je binnenkomt, zijn de stekjes bij het keukenraam. Niet alleen daar staan ze, maar bijvoorbeeld ook in de logeerkamer. “Plantjes stekken is mijn hobby. Mijn opa had vroeger een volkstuintje in Eindhoven, waar hij onder andere groente kweekte. Als kind ging ik met hem mee daarnaartoe.”

In haar vrije tijd helpt Karlijn mee in een pluktuin bij de Genneper Parken. De liefde voor bloemen en planten zie je terug in haar woning. Zo zijn de keukenkastjes matgroen en heeft ze servies met bloemen erop. “Groen en veel kleur in huis, daar word ik blij van.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Delfts Blauw

Karlijn omschrijft haar woonstijl als een combinatie van Scandinavisch, bohemian en botanisch. “Niet alles is nieuw en ik vind het leuk om stijlen te mixen. Ik hou er niet van als alles zo gematcht is bij elkaar.” In haar interieur vind je onder andere veel servies. “Ik hou ervan om te zoeken naar serviezen in leuke kleuren en prints.” Daarvoor struint ze Marktplaats en kringloopwinkels af.

Delfts Blauw is een favoriet in Karlijns servieskast. Eén Delfts Blauw item uit haar collectie vond ze voor 2 euro bij de kringloop. “Het is een echte.” Het blauw-wit zie je niet alleen in haar serviescollectie, maar ook in de ronde wanddecoratie bij de eettafel. En zelfs in de badkamer.

Eindhovens design

Ook leuk: in Karlijns huis spot je interieuritems van creatievelingen uit de regio. Zo hangt in de wc een prent van Eindhoven, gemaakt door illustrator Femke de Koninck. Hierop staan iconische gebouwen in de stad, zoals de Blob en het Evoluon. De plantenhangers in de keuken en twee krukjes in de woonkamer zijn van Lo’Jupe, vertelt Karlijn. Dit merk is van twee zusjes uit Eindhoven en Eersel, die tweedehands en opgeknapte woonaccessoires en meubels verkopen.

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Pindakaasstruik

Karlijns favoriete plekje? “Ik ben blij met het hele huis, maar vooral met de tuin.” Voordat die naar wens was, moest er van alles gebeuren. Gelukkig boden de buren een helpende hand. In de tuin maakte Karlijn verschillende hoekjes, zoals een gedeelte met een loungebank. “We hebben de border achter verhoogd: zo heb je van binnen beter uitzicht op de tuin.”

De tuin staat vol met kleurrijke bloemen en planten, zoals viooltjes. Trots showt Karlijn een pindakaasstruik. “Als je het blad aanraakt, ruik je die geur.” Voor Karlijn is de tuin een fijne plek om te zitten. “Hier kan ik tuinieren, op social media kijken en woonmagazines lezen. Maar ik vind het ook leuk om op bed of op de bank Scandinavische series te kijken, vooral crimi’s.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Woningen met een verhaal

Heb je ook een woning met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Even gluren: bij deze Eindhovense woningen keken jullie massaal binnen”

Even gluren: bij deze Eindhovense woningen keken jullie massaal binnen

binnenkijken janneke
Ga naar “Oproep: mogen we eens bij jou binnenkijken?”

Oproep: mogen we eens bij jou binnenkijken?

lex hildenbrant
Ga naar “Binnenkijken bij Fabiënne in de Trudo Toren: ‘Ik wilde hoog wonen en dat is gelukt’”

Binnenkijken bij Fabiënne in de Trudo Toren: ‘Ik wilde hoog wonen en dat is gelukt’

Binnenkijken bij Fabienne

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Onderwijsassistent per direct”

Onderwijsassistent per direct

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker uitkeringen, UWV”

Administratief medewerker uitkeringen, UWV

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!”

Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “FeelGood Market”

FeelGood Market

 • T/m 18 dec
feelgoodmarketfeelgoodmarket
Ga naar “Kerstmarkt in Eindhoven”

Kerstmarkt in Eindhoven

 • Van 10 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt EindhovenKerstmarkt Eindhoven
Ga naar “Urban Trail Eindhoven”

Urban Trail Eindhoven

 • 11 december 2022