Marijn woont in een loft hoog boven Strijp-S: ‘Ik heb geen gordijnen’

Door Arno de Natris 14 mei 2018

Als student dagelijks wakker worden met dít uitzicht. Wow! Marijn ziet iedere dag de zon opkomen boven Eindhoven vanuit zijn hoge loft boven in die rode toren van Space-S op Strijp-S. Is dit dan de meest hippe studentenkamer van Eindhoven? 

We gaan zo met de lift naar de 15e en bovenste verdieping van het tot nu toe hoogste voltooide gebouw van Strijp-S. Helemaal bovenin Space-S, dat kans maakt om Beste Gebouw van het Jaar 2018 te worden, vind je onder meer de loft van Marijn Kleuskens. Een loft zoals je een loft verwacht. Hoog plafond, één ruimte, bed boven keuken en badkamer en op voormalig industrieel terrein, hoewel dit gebouw echt helemaal nieuw is.

Helemaal bovenin woont Marijn. Foto: Bea Straver
Even zwaaien. Foto: Bea Straver

“Ik kom uit een dorp vlakbij Venlo en volg de opleiding ICT en Media Design bij Fontys in Eindhoven. Dat was iedere dag een half uur fietsen en dan nog met de trein, dus ik wilde op kamers in Eindhoven. Ik hoorde van Space-S en had me ingeschreven. Om kans te maken op een woning moest iedere kandidaat meedenken aan hoe het eruit zou komen te zien. Met onder andere mijn moodboards kreeg ik veel punten en toen ook nog een kandidaat voor deze loft afviel mocht ik erin.”

Room with a view

En nu ziet Marijn iedere dag de torens van de binnenstad, het dak van Anton en Gerard, de bollen bij de Tongelreep en zelfs de kerk van Geldrop, mits het helder is natuurlijk. “Tijdens GLOW zag ik die schijnwerpers op het Stadhuisplein en ik heb deze zomer de concerten hier op Strijp-S meegemaakt. Maar het mooiste is toch als de zon opkomt en ik hier voor het raam met mijn ontbijtje zit.”

Foto: Bea Straver

We genieten nu ook even van het uitzicht! Herken je de Eindhovense landmarks?

Foto: Bea Straver
Foto: Bea Straver
Foto: Bea Straver
Foto: Bea Straver

Zijn loft ziet er niet bepaald uit zoals op de moodboards. Marijn geeft toe dat hij die niet echt voor zichzelf had gemaakt, maar om een woning te krijgen.

Een van de moodboards waarmee Marijn zich ‘kwalificeerde’ Foto: Bea Straver

En met succes dus. Bovendien, studeren en op jezelf wonen is natuurlijk al niet goedkoop. De inrichting van Marijns loft is daarom misschien wat basic. Maar hé, wat moet je met een perfect afgestylde kamer als je door vier meter hoge ramen de zon boven de skyline van Eindhoven ziet opkomen? Marijn kan dit rustig vertellen. Er is geen Space-S-politie die controleert of je je loft wel zo inricht zoals je dat voorstelde bij de selectieprocedure.

Foto: Bea Straver

Is zo’n loft met zo’n uitzicht dan niet ontzettend duur? Marijn huurt het van Woonbedrijf en de prijs ligt onder de toeslaggrens. Voor een student is het te doen. Er zijn bezemkasten in Eindhoven die meer kosten…

Over dat hoge plafond nog even. Bijna vijf meter! Erg mooi, maar niet altijd even praktisch. “Ik heb geen gordijnen. Niet nodig ook, maar vind ze maar eens voor deze ramen”, vertelt Marijn. “Tijdje terug ging de rookmelder af. De batterij was op, denk ik. Tja, ik kon er niet bij. Dus dan laat ‘m maar gaan.”

Marijn heeft overigens geen balkon, maar de bewoners van Space-S mogen gebruik maken van een aantal fraaie dakterrassen.

Foto: Bea Straver
Foto: Bea Straver

Woon jij ook op een bijzondere plek in Eindhoven? Of heb je een bijzonder interieur? Is jouw kelder een bar voor de mannen? Is jouw zolder een atelier vol kunstschatten? Willen we zien! Mogen we even bij jou op de koffie?

Zo gaaf woont Eindhoven! En jij?

Hoe belachelijk mooi woont Eindhoven? Dat willen we weten! Iedere week gaan we op de koffie bij iema...

adv.