Binnenkijken bij Roy, Anne-Mieke en Koos: ‘Wij hebben beslist geen vtwonen-huis’

Door Manon Swinkels 18 april 2019

De hond komt nieuwsgierig naar de voordeur gehuppeld wanneer we aanbellen. Op het randje van Eindhoven, tegen Son en Breugel aan, wonen Roy, Anne-Mieke en hun hond Koos. 

Vanuit de hal stuiten we meteen op een aantal opties: een trapje naar beneden, met een trapje omhoog of links naar de keuken. We kiezen voor de laatste. “Dat is het leuke aan dit huis”, vertelt Anne-Mieke. “Van de buitenkant lijkt het een standaard rijtjeshuis, binnen zie je pas dat het huis uit verschillende ruimtes bestaat, die met trapjes aan elkaar verbonden zijn.” Wat leuk!

(Tekst loopt door onder de foto)

Roy, Anne-Mieke, Koos
Foto: indebuurt

Bloemenprintje

“Het huis heeft vijf etages en iedere verdieping heeft zijn eigen functie”, zegt Roy. “Helemaal beneden is onze slaapkamer, dan komt de keuken, de woonkamer, een tv- en studeerkamer, en op de vijfde etage vind je twee logeerkamers en de badkamer.” Overal in het huis komen de jaren 70 terug: de oranje en rode kleuren, ronde vormen en lampen, een bloemenprintje op de bank en afgeronde hoeken.

(Tekst loopt door onder de foto)

Roy, Anne-Mieke, Koos
Foto: indebuurt

Georganiseerde troep

Anne-Mieke: “Wij hebben beslist geen vtwonen-huis. Onze stijl is heel eigen en achter elk ding zit wel een herinnering verstopt. Sommige vinden het druk, wij noemen het een georganiseerde troep. Bijna al onze meubels komen van de rommelmarkt of zijn tweedehands. We vinden het leuk om af en toe eens wat te wisselen. Het meest trots zijn we op het kunstwerk dat aan de muur in de keuken hangt. Tijdens een wijnproeverij bij Flipside in Eindhoven zagen we het hangen en we waren allebei meteen onder de indruk. Het doet ons denken aan Eindhoven, in de tijd van Rock-‘n-roll.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Roy, Anne-Mieke, Koos
Foto: indebuurt

Wandelen met Koos

Het huis ligt op steenworp afstand van het natuurgebied tussen Eindhoven en Nederwetten. Een enorm pluspunt, vooral voor Koos. “We vinden het heel fijn om met de hond te wandelen en er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder wandeling door het buitengebied”, zegt Roy. “We wonen aan de rand van Eindhoven, waardoor we de ultieme combinatie hebben van de stad en het platteland. We zijn binnen no time in kleine dorpjes en de natuur, maar toch hebben we alle voordelen van het wonen in een stad.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Maria da Silva

Binnenkijken in het kraakpand van Maria: ‘De eerste dagen vond ik het hier best eng’

Deze week mochten we binnenkijken bij Maria die in een monumentaal pand aan de Vestdijk woont. Ze he...
Margot van Hulst

Binnenkijken bij Margot: ‘Ik heb alles zelf gedaan, van behangen tot rioolbuizen leggen’

Het is nog lang geen lente, maar we kijken vandaag wél in de ogen van Margot Van Hulst, de tandartsa...

adv.