Binnenkijken bij Mandy: ‘Het meest trots ben ik op mijn rariteitenkabinet’

Door Ankie de Turck 5 december 2018

Al drie jaar wonen Mandy, vriend Erik, katten Fizzy en Batman en konijn Wiggles in Woensel-West. Van oorsprong is Mandy een Limburgse, maar inmiddels woont ze al 13 jaar in Eindhoven waar ze een flinke tour heeft gemaakt. “Gestel, de Bennekel, Tivoli en Tongelre: ik heb overal gewoond. Alleen Woensel trok me nooit, haha.”

“Daar moet ik toch op terugkomen, want het is hier hartstikke fijn wonen. In het begin was ik huiverig, Woensel-West heeft geen beste naam. Maar het valt me alles mee. Het is een heel sociale wijk met veel jonge stellen. Iedereen is open, er zijn geen gesloten deuren en in de zomer krijgen we regelmatig een stukje vlees over de schutting aangeboden van de buren die zitten de barbecueën. Het is een combinatie van echt Brabants en hip. De Woensel WestSide Stores zijn daar een mooi voorbeeld van. En het is heel leuk dat veel van onze vrienden hier ook in de buurt wonen. We gaan regelmatig een biertje drinken bij Het Verzet, hier om de hoek.”

Mandy Roos
Poes Batman in haar Batcave.. Foto: indebuurt

Juffrouw Mandy

“We hebben enorm veel geluk gehad met dit huis. We hebben ons op goed geluk ingeschreven. Of nou ja, het was meer een sollicitatie. Om hier te mogen wonen moet je namelijk wel vrijwilligerswerk doen. Twee jaar lang heb ik creatieve les gegeven aan kinderen uit de buurt. Nog steeds spreken die kleintjes me aan als juffrouw Mandy. Leuk is dat.”

Mandy Roos
Gekke plant. Foto: indebuurt

Obsessie voor gekke planten

Mandy werkt bij de Design Academy als textiel instructeur, is freelance ontwerper mode en interieur én is floormanager bij de Effenaar waar ze op dit moment de artiestenruimtes onder handen neemt. Creatief bijtje dus. En dat zien we ook terug in het huis. Mandy: “Elke ruimte in de woning heeft een heel eigen sfeer. Ik vind het geweldig om te experimenteren, ben altijd aan het puzzelen met het interieur. En die planten: vroeger had ik daar helemaal niets mee, maar ik ben toch gaan proberen om zelf te kweken. Nu vind ik het heerlijk therapeutisch. Ik heb zelfs een obsessie gekregen voor gekke planten met een aparte structuur”,  zegt ze terwijl ze een exemplaar laat zien met een heel harige steel.”

Rariteitenkabinet

Mandy Roos
Dé vleermuis. Foto: indebuurt

Het meest trots is ze op haar rariteitenkabinet in het trapgat. “Al tien jaar ben ik bezig met het verzamelen van gekke dingen. Het zijn schedels, insecten en opgezette dieren. Allemaal net op het randje, maar ik word er helemaal blij van, haha. Ik ben nooit echt op zoek, maar loop er gewoon tegenaan. De opgezette vleermuis is mijn pronkstuk. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en tijdens een bezoek aan Leuven vond ik een winkeltje dat gespecialiseerd was in rariteiten. En ja hoor, daar stond dus ook deze vleermuis. Het was niet duidelijk of deze verkocht mocht worden, of wat de prijs was. Beetje een vaag verhaal. Maar goed, alles kwam goed en nu hangt-ie hier te shinen. Oh ja, ik heb ook een fascinatie voor Japan. Dit biologiemodel komt er vandaan: een doorsnede van een regenworm. Zó gaaf!”

Schatkamer

Dit huis is een soort schatkamer, in elk hoekje vinden we weer iets bijzonders. Zo komen we op verschillende plekken Furby’s tegen en hangt er een lichtgevende Pacman in de hal. Overal zit een mooi verhaal achter, heel speciaal. Wij zijn jaloers, zoveel is zeker!

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Space shuttle van Erik. Foto: indebuurt
Insecten in het trapgat. Foto: indebuurt
Pacman in de hal. Foto: indebuurt
Verstopte Furby. Foto: indebuurt
Eettafel. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Het rariteitenkabinet. Foto: indebuurt

 

Lees ook:

Johan en Loek

Binnenkijken bij Johan en Loek: ‘Het mag best een zwart randje hebben.’

In een bovenwoning op de Bredalaan, wonen Johan Rijkers (33) en Loek Blonk (34). Een creatief stel. ...

Oproep: mogen we eens bij jou binnenkijken?

Hoe bijzonder woont Eindhoven? Dat zijn we aan het onderzoeken. Wekelijks gaan we op bezoek bij Eind...

adv.