Binnenkijken bij Anne: ‘In mijn vorige appartement kwamen niet de muren, maar de boeken op me af’

Door Manon Swinkels 19 maart 2019

Hoe vet: wonen in een loft op Strijp-S! Dat was ook precies wat Anne Raaymakers (57) dacht. “Toen ik het bouwproject in het voormalig fabrieksgebouw van Philips voorbij zag komen, heb ik meteen gereageerd. Hier wilde ik wonen!”,  vertelt Anne enthousiast.

We zijn er even stil van wanneer we de loft op de vierde etage binnenlopen. Wát een grote ruimte! En toch knus. “Precies zoals ik wilde”, zegt Anne. “Vanaf het moment van inschrijving heeft het nog jaren geduurd voordat de loft werd opgeleverd.” In 2013 zat de bouw erop en stapte Anne voor het eerst binnen. “Mijn eerste indruk? Trots! En dat ben ik nog steeds. Tegelijkertijd ging ik ook ontzettend twijfelen. Hoe moest ik in hemelsnaam één grote kale ruimte inrichten?”

(Tekst loopt door onder de foto)

Anne Raaymakers
Foto: Alej Rodriguez

Vide aan het plafond

Naast een badkamer en een keukenblok was de ruimte helemaal leeg. Geen tussenwanden of bovenverdieping, maar één grote open ruimte. “Het inrichten van een woning is totaal niet mijn ding. Ik heb echt geluk gehad met een onderbuurman als architect, die de ruimte heeft opgedeeld in woon-, werk- en slaapgedeelte.” Het grote podium vormt een afscheiding van werk- naar woonkamer en aan het plafond hangt een vide. Dat is de slaapkamer.

(Tekst loopt door onder de foto)

Anne Raaymakers
Foto: Alej Rodriguez

Mega boekenkast

De zelfontworpen en jaloersmakende boekenkast is toch wel Anne’s trots en eyecatcher van het interieur. “Dat was mijn grote wens. In mijn vorige appartement kwamen niet de muren, maar de boeken op me af. Ik ben een echte verzamelaar en ik gooi nooit een boek weg. Nog steeds passen niet al mijn boeken in de kast.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Anne Raaymakers
Foto: Alej Rodriguez

Zwemmen op het dak

Vanaf de bank heeft Anne zicht op de zuidkant van Strijp-S, het Sint Lucas en het Evoluon. “In het hoekje van de bank zit ik het allerliefst. Vanuit daar kijk ik lekker naar buiten. Maar zodra de zon gaat schijnen, loop ik even het dak op. Het terras is heel mooi aangeplant en zo groot als een voetbalveld! Het uitzicht is er super en met mooi weer worden daar regelmatig feestjes georganiseerd door bewoners uit het complex. In de zomer wordt er zelfs wel eens een zwembad neergezet.” Klinkt goed!

(Tekst loopt door onder de foto)

Anne Raaymakers
Foto: Alej Rodriguez

Springen in huis

Het is wel duidelijk dat Anne haar droomwoning in de loft op Strijp-S gevonden heeft. “Mijn kinderen wonen in de buurt en als mijn kleinkinderen komen logeren, is het één groot feest. Dan staat er een trampoline in de woonkamer en de logeerbedden schuif ik uit het podium. Ik moet er niet aan denken om ooit nog eens te verhuizen.”

Foto: Kristel van Herpt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: Alej Rodriguez

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Sofie van Vlerken

Binnenkijken bij Sofie: ‘Vanaf ons balkon horen we wanneer PSV gescoord heeft’

Net op het moment dat het keihard begint te regenen, zijn we met een fotocamera en notitieblok onder...
Binnenkijken bij

Oproep: mogen we eens bij jou binnenkijken?

Iedere week geven we jullie een virtuele tour door een bijzondere woning in Eindhoven. Heb jij nu ze...

adv.