Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique heeft opgezette dieren in huis: ‘Ik houd wel van choqueren’

Door Chloë van der Smitte 20 februari 2020

Deze week mogen we genieten van het uitgesproken interieur van Monique de Greef (29). Van opgezette dieren tot aan gasmaskers en skeletten: de inrichting is alles behalve doorsnee te noemen. “Ik houd inderdaad wel van choqueren en zoek graag de grens op. Mijn vriend wordt soms weleens gek van mij.”

Bij binnenkomst lijkt het allesbehalve choquerend wat we aantreffen: we zien een vrolijke dame die de deur voor ons opendoet, samen met hondje Nobbi. Het huis ademt veel groen, vrolijke prints en neutrale kleuren. We worden er meteen blij van. Pas halverwege het interview, vallen de ‘lugubere’ details ons pas op. Toch voelt het niet eng aan, integendeel zelfs. Monique heeft het zo weten in te richten, dat het eigenlijk helemaal niet opvalt.

Tekst loopt door onder de foto

Monique en Nobbi! Foto: indebuurt

Opgezette dieren

“Ik heb best wat opgezette dieren in huis staan zoals wat vogels, vissen of vlinders. Ik kwam een keer thuis met een enorme reiger. Mijn vriend was op zijn zachtst gezegd ‘not amused‘. Hij vond het verschrikkelijk. De reiger heeft toen een halfjaar bij mijn zus gestaan, omdat hij het absoluut niet in huis wilde hebben. Maar, zoals je ziet, staat hij nu toch in de woonkamer: hij ging overstag. Ik geef niet snel toe en ben erg direct, dat zie je terug aan mijn woonstijl.”

Tekst loopt door onder de foto

De opgezette reiger in de woonkamer. Foto: indebuurt

Apenvirus

Naast de opgezette dieren, zien we ook overal aapjes (en nee, deze zijn ‘gelukkig’ niet opgezet). Op de kussens, hangend aan planten, aan de muur, op kastjes, op de verwarming: eigenlijk overal. “Ik vind ze gewoon heel leuk. Helaas zij mij iets minder, ik ben door een aap gebeten tijdens een vakantie in Indonesië. Misschien ben ik toen wel met het apenvirus besmet?!”, vertelt Monique lachend.

Makelaardij

Haar vakantie heeft ook voor iets anders gezorgd, niet zo heel lang geleden besloot Monique het over een hele andere boeg te gooien. “Ik ben nu tien jaar teamleider bij Albert Heijn in het Citycenter. Tijdens mijn vakantie paar jaar terug kwam ik erachter dat ik iets anders wilde doen. Ik ben daarom twee jaar geleden met de opleiding vastgoedmakelaardij begonnen. Best pittig, want ik ben nog steeds teamleader en volg een fulltime opleiding. Daarnaast hebben we een koophuis, dus de hypotheek moet ook gewoon doorbetaald worden. Gelukkig weet ik wel dat ik het niet voor niets doe, mijn hart ligt echt in makelaardij en interieurstyling. Ik mag nu zelfs de eerstejaarsstudenten beoordelen op hun stylingopdracht. Zo gaaf!”

Tekst loopt door onder de foto

Een hangaapje. De plantenbak won Monique met een wedstrijd op Instagram en hangt nu aan het plafond. Foto: indebuurt

Markplaats

We zijn benieuwd waar Monique haar bijzondere vondsten vandaan haalt. “Home Stock is favoriet, maar ik koop het meeste toch via Marktplaats. Ik houd van tweedehands spullen scoren. Zo heb ik meer dan dertig zoekopdrachten in Marktplaats staan, ik krijg de hele dag door meldingen. Ik rijd gerust een rondje door Nederland om spullen op te halen. Ik maak er dan meteen een uitje van.”

Stalen deur

Zo komt de deur met stalen look ook van Marktplaats. “Ik zocht er al heel lang een, maar kon de perfecte maar niet vinden. Totdat ik een melding kreeg dat er een restpartij online stond. Ik wist dat de buurman van mijn zus er ook een wilde. Ik ging meteen langs, we huurden een busje en haalden samen de deuren op. De kosten hebben we toen gesplit, we hebben elkaar zelfs geholpen met het ophangen ervan. Handig zo’n buurman, toch?”

Tekst loopt door onder de foto

De kleurrijke woonkamer. Op de achtergrond de stalen deur waar Monique zo lang naar gezocht heeft. Foto: indebuurt

Nieuwe projecten

Ondanks dat Monique al bijna vijf jaar in het huis woont met haar vriend, lijkt er nog geen einde te komen aan haar wensenlijstje. “Ik schilder bijvoorbeeld elk jaar de muur wel een andere kleur. Soms is het maar één muur, de andere keer weer meerdere. Ik heb de verfpot al klaarliggen. De nieuwe kleur wordt Bakery Brown van Flexa. Daarnaast staat nog op mijn lijstje: een nieuwe vloer, inloopkast en bank. Tja, eindeloos dus…” Benieuwd naar haar projecten? Volg Monique dan op Instagram!

Woning met een verhaal

Heb je ook een woning met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Een verzameling bijzondere spulletjes aan de eettafel. Foto: indebuurt
In de hal staat een kaart van Eindhoven, vinden we leuk! Foto: indebuurt
Hondje Nobbi poseert nog even voor de camera. Foto: indebuurt
Een paar opgezette dieren op een kastje. Foto: indebuurt
Net echt deze honden van porselein. Foto: indebuurt
Een bonte verzameling aan de muur geeft de woning extra kleur en karakter, Foto: indebuurt
Nog een aapje. Foto: indebuurt
Veel planten bij Monique. Foto: indebuurt
De gasmasker op het toilet. 'Als knipoog bedoeld', volgens Monique. Foto: indebuurt
Skeletten in de hal. Foto: indebuurt
Naast groen zien we ook een discobal. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Een gezellig hoekje in huis met de rotan stoel. Foto: indebuurt
Monique vond deze neon letters op Marktplaats. Foto: indebuurt
De badkamer is erg neutraal. Foto: indebuurt
Het ligbad ziet er knus uit. Foto: indebuurt
Aapjes, aapjes en nog meer aapjes, zelfs in de badkamer. Foto: indebuurt
Een leuk vloerkleed in de badkamer fleurt de boel op. Foto: indebuurt
Nog meer opgezette dieren, maar dan in de slaapkamer. Foto: indebuurt

Lees ook:

Binnenkijken in de groene oase van Manon: ‘Ik heb meer dan 80 planten’

Op de vensterbank, in hangpotten, op de grond en aan de muur: de woning van Manon Schepens (26) is t...
stef tiersma

Binnenkijken bij Stef: ‘Ik heb een eersteklas treincoupé in de woonkamer’

Deze week zijn we op bezoek bij Stef Tiersma (35). En dat is niet zomaar: hij was pas geleden een va...
lex hildenbrant

Binnenkijken in de loft van Lex Hildenbrant: ‘Licht, lucht en ruimte, maar vooral veel groen’

Deze week mochten we op de koffie bij architect en docent Bouwkunde Lex Hildenbrant (38). Hij woont ...

 

adv.