Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ka-ching: huurprijzen in Eindhoven zijn het hoogst van Brabant

Door Chloë van der Smitte 12 december 2019

Huur je een huis in Eindhoven? Trek dan je portemonnee maar, in onze stad ben je namelijk het duurst uit als je het vergelijkt met andere Brabantse steden. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

In de eerste helft van 2019 betaalden nieuwe huurders in Eindhoven gemiddeld €14,84 per vierkante meter per maand. Het gaat hierbij om huurwoningen in de vrije sector. Daarmee zijn Brabantse huurders in Eindhoven het duurst uit.

Flinke stijging

In dezelfde periode vorig jaar betaalden nieuwe huurders €13,64 per vierkante meter. Ook toen was Eindhoven de duurste stad. Binnen een jaar tijd is de huurprijs gemiddeld 8,8% gestegen, best flink dus! Gemiddeld betalen nieuwe huurders in de provincie €12,96 per vierkante meter.

Tekst loopt door onder de grafiek

huurprijzen
Bron: Pararius

Toelichting

Misschien zeggen die cijfertjes hierboven je hélemaal niets en daarom lichten we het iets meer toe. Een gemiddeld huis in Eindhoven is zo’n 115 vierkante meter groot. In 2018 zou je daar  €1.568,- per maand voor betalen en nu is dat al meer dan €1.706,- per maand. Toch wel een flink verschil, vind je niet?

Grote verschillen binnen Eindhoven

Niet alleen in de provincie, maar ook binnen de gemeente zelf zijn grote verschillen te zien. Zo is huren in het centrum €4,- per vierkante meter per maand duurder dan de goedkoopste wijk Woensel-Noord. Ook Stratum is een dure wijk: hier betaalden nieuwe huurders in de eerste helft van 2019 €16,07. Dat was een jaar geleden nog €14,81.

Tekst loopt door onder de grafiek

huurprijzen
Bron: Pararius

 

Goedkoopste wijk

Wie goedkoper uit wil zijn, kan dus het beste in Woensel-Noord huren. Daar betaalden nieuwe huurders gemiddeld €12,92 per vierkante meter per maand. Een jaar eerder was dit €11,49. Let op, de stijging gaat hier wel hard, want in een jaar tijd is de huurprijs dus met 12,3% gestegen.

Appartement duurder dan eengezinswoning

Naast de stad en de ligging van een woning, heeft ook het type woning invloed op de huurprijs. Wat blijkt? Vierkantemeterprijzen van appartementen zijn hoger dan eengezinswoningen. Zo betaalden nieuwe huurders voor een appartement in Eindhoven gemiddeld €16,00 per vierkante meter per maand, terwijl eengezinswoningen hier gemiddeld €12,15 kostten.

Tekst loopt door onder de grafiek

 

huurprijzen
Bron: Pararius

Huur blijft stijgen

Helaas lijkt er nog geen eind te komen aan de prijsstijgingen. Volgens makelaar Van Goeth Vastgoed zullen de huurprijzen komende tijd nog verder stijgen. “Door de toestroom van expats blijft er een tekort op de woningmarkt, waardoor de huurprijzen stijgen. Met name het centrum van Eindhoven en alles binnen dertig minuten fietsen van het centraal station is populair”, aldus de makelaar.

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt Eindhoven kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Eindhoven is...

Oei: in 2030 komt Eindhoven ruim 4000 huizen tekort

Het is kommer en kwel op de huizenmarkt en voorlopig lijkt daar geen verandering in te komen. Dat bl...
Hoogstraat

Toen in Eindhoven: 18 x oude foto’s van de Hoogstraat

Dat Eindhoven vroeger uit verschillende dorpen bestond, kun je nog steeds goed zien aan bepaalde wij...

 

Meer over

Wonen

adv.