Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen (eindelijk) gedaald: dit betaal je nu gemiddeld in Eindhoven voor een huurhuis

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

Er is licht aan het einde van de tunnel: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in de vrije sector gedaald. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2020 van huurwebsite Pararius. Kleine kanttekening: dit is landelijk gezien. Of de huurprijzen in Eindhoven ook zijn gedaald? Verrassend genoeg wel, kijk maar! 

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonderd vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Huurprijzen vrije sector in Eindhoven

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Eindhoven maandelijks gemiddeld €13,74 per vierkante meter aan huur. Een jaar eerder – in het derde kwartaal van 2019 – lag dit gemiddelde op €14,79 per vierkante meter per maand. Dat is dus een daling van 7,1 procent. Een flink verschil dus!

Tekst loopt door onder de grafiek

 

Landelijke daling van huurprijzen

Landelijk was er het derde kwartaal een daling van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Is hier een verklaring voor? Het woningplatform Pararius denkt dat dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Doordat er minder expats zijn, worden huurwoningen die vrijkomen minder snel verhuurd. Waardoor verhuurders besluiten om de woningen goedkoper aan te bieden.

Uitzonderingen

Niet in alle steden waren huurders voordeliger uit. Zo zijn de vrije sector huurprijzen in Rotterdam gestegen naar € 16,05 per vierkante meter, in Nijmegen naar € 13,65 per vierkante meter. In Tilburg was je ook iets meer kwijt, namelijk € 12,96 per vierkante meter.

Lees ook:

funda makeover

Funda Makeover: dit rijtjeshuis steeg bijna een ton in waarde na verbouwing

We hebben er een favoriet Instagramaccount bij: Funda Makeovers. Beitske de Jong beheert dit profiel...
Google streetview, blurred, huis

Mysterie: dit is waarom sommige Eindhovense huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...
De Bunker

Wil je zien: binnenkijken bij dit miljoenenoptrekje in de Bunkertoren

Heb je toevallig nog een miljoentje liggen ergens? Dan hebben wij dé droomwoning voor je gevonden. I...

adv.