Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huur jij? Dan heb je heel veel redenen om vrijwilliger te worden!

Aangeboden door Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf 2 januari 2019

Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf komt op voor de belangen van alle huurders én toekomstige huurders van Woonbedrijf. De stichting wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Actieve huurders dus en die zoeken jou! Acht goede redenen om je ook als vrijwilliger in te zetten bij de HVW.

1. Je krijgt betaald!

Wat? Ja, als vrijwilliger heb je recht op een leuke vergoeding. Wordt je er rijk van? Nee, maar het is wel mooi meegenomen. Het is geen salaris, maar een vrijwilligersvergoeding, tot aan het maximum wat een vrijwilliger op jaarbasis belastingvrij mag bijverdienen.

2. Je staat sterker als huurder

Loop jij ook tegen een wirwar van regels en wetten aan, of heb jij het idee dat er niemand naar je luistert? Woonbedrijf is een grote woningcorporatie. Het kan lastig zijn om de juiste persoon aan te spreken. Het bestuur van de HVW heeft korte lijntjes en spreekt met iedereen. Tot aan de directie toe!

(Tekst loopt door onder de foto)

Huurdersvereniging Woonbedrijf
Foto: Pixabay

3. Je leert er veel van

Lang niet iedereen weet hoe het zit met de huurtoeslag, de aftoppingsgrens (watte?) of met inschrijfjaren. Nou, daar kom je snel achter als je met een ervaren bestuurslid aan tafel zit. Binnenkort ben jij óók zo’n wandelende encyclopedie! En wil je een cursus volgen? Daar is voldoende budget voor beschikbaar. Zelfs de lunch is inbegrepen!

4. De stichting leert van jou

Ieder bestuurslid en iedere vrijwilliger heeft een eigen ‘portefeuille’. Dat zijn de onderwerpen waar ze het meeste van weten of interesse in hebben. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met duurzaamheid, met meer groen in de wijk, of misschien weet jij heel veel van zonnepanelen? Jouw expertise als professional of student kan de stichting slimmer maken.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Pixabay

5.Het is gezellig

Oké, niet alle vergaderingen zijn even spannend. Je hoeft ook niet overal bij te zijn. Het contact met jouw mede-huurders is wél leuk en interessant en een paar keer per jaar gaan jullie gezellig uit eten op kosten van de stichting. Dat heb je dan ook echt wel verdiend met jouw inzet.

6. Het staat goed op je CV

Het maakt niet uit of je nog studeert, of naar een nieuwe baan zoekt:  Vrijwilligerswerk staat altijd goed op je CV.

(Tekst loopt door onder de foto)

7. Je deelt zelf je tijd in

Veel communicatie verloopt via mail. Je hoeft niet dagelijks op je fiets naar Hemelrijken dus. Overleg gewoon met je collega-vrijwilligers hoeveel tijd je beschikbaar hebt en welke manier van communiceren het beste past bij jouw levensstijl.

8. Het maakt echt iets uit

Woonbedrijf heeft de laatste jaren minder huurverhoging doorgevoerd dan andere woningcorporaties in de regio. Dat komt voor een groot deel door de druk die de HVW op de woningcorporatie uitoefent. Een grotere stichting met meer vrijwilligers heeft namelijk wel écht iets te zeggen.

Hoeveel redenen heb jij om je in te zetten voor huurdersbelangen? Neem vrijblijvend contact op en bekijk wat de mogelijkheden zijn.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf. Meer over Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf ontdekken?

Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf dienstverlening

Op aanvraag

Hemelrijken 171, Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

adv.