Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhoven lijkt straks op Manhattan en daar is niet iedereen even blij mee

Door Rachèl Sloven 12 oktober 2019

Als het aan de gemeente Eindhoven ligt worden er de komende jaren nog veel meer woontorens gebouwd lazen we in het ED. Best indrukwekkend zo’n skyline ala Manhattan, maar niet iedereen is er even blij mee dat de gemeente het tekort aan woningen op déze manier wil oplossen. Er zitten namelijk een paar haken en ogen aan.

Sinds de Admirant er staat heeft de Nieuwe Emmasingel een heel groot windprobleem. Wanneer je niet uitkijkt wordt je er van je fiets of van je sokken geblazen. Bewoners van de binnenstad zijn bang dat dat straks op meer plekken zal gaan gebeuren. “Ik krijg straks een toren van 160 meter op twintig meter van mijn appartement”, zegt Peer Notermans, bewoner van Groot Paradijs, naast het het Stadskantoor. “Dan wil ik wel eerst zeker weten dat wij dat probleem niet ook krijgen”.

Schaduw

Hij is niet de enige. Tamira Tummers, bewoner van de Ventoseflat aan de Mathildelaan was ook niet bepaald blij toen de plannen voor woontorens rondom het voormalige Philips Lighting gepresenteerd werden. “Mijn woning staat straks bijna de hele dag in de schaduw van de Victoriatoren. Het valt mij bovendien op dat we wat betreft informatie vooral afhankelijk zijn van de projectontwikkelaars. Je zou verwachten dat de gemeente hier verantwoordelijk voor is.”

Meer omzet voor de horeca

Horecaondernemers in de stad zien het plan wel zitten. Meer mensen betekent natuurlijk meer omzet voor hun cafés en restaurants. Woensdag organiseert de gemeente voor de tweede keer een stadsgesprek over de plannen voor meer hoogbouw in de binnenstad. Ook een aantal zijn daarvoor uitgenodigd.

Lees ook:

nieuwbouw strijp-s

11 x de tofste nieuwbouw in Eindhoven waar je binnenkort kunt wonen!

Ben jij op zoek naar een huis en wil je het nieuwste van het allernieuwste? Zet je dan maar schrap, ...
Gebouwen in Eindhoven

Zo jammer: deze Eindhovense gebouwen hadden nooit gesloopt mogen worden!

Als je kijkt naar oude plaatjes van Eindhoven dan herken je de stad bijna niet meer. Sloopmachines h...
bouw willemstraat

Gelukkig: de bouw van zo’n 200 huurwoningen aan de Willemstraat gaat door!

We kondigden het al eerder aan: er komen 188 nieuwe huurwoningen aan de Willemstraat bij het gebied ...

Er komt een enorme Bunkertoren in Eindhoven. Een watte?

Hé, weer een nieuw, groot bouwproject. Weer een toren die de skyline van Eindhoven gaat veranderen. ...

adv.