Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 5 goedkoopste woningen in Eindhoven die nu te koop staan op Funda

Door Chloë van der Smitte 25 januari 2020

Eerder kon je al lezen dat het momenteel geen pretje is om op huizenjacht te gaan in Eindhoven. Het aanbod is niet groot en de prijzen stijgen nog steeds. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Eindhoven is inmiddels opgelopen naar €286.000,-. Even slikken, hè? Maar kan het ook voor minder? Jazeker: dit zijn op dit moment de vijf goedkoopste woningen die nu te koop staan in onze stad op Funda. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Schootsestraat 131

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

We beginnen met de duurste van het rijtje: dit tweekamerappartement aan de Schootsestraat met een prijskaartje van anderhalf ton. Wat krijg je voor dit geld? Ruim vijftig vierkante meter aan leefruimte, een open keuken, moderne badkamer, twee parkeerplaatsen én een gezamenlijk dakterras. En ook nog eens instapklaar, midden in het bruisende Strijp!

Erfpacht

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Is het misschien ook een beetje: want op deze woning heerst een recht van erfpacht. Dat betekent kort gezegd dat je het huis koopt zonder het stuk grond wat daarbij hoort. De grond huur je dan als het ware van de rechtmatige eigenaar. Deze kosten daarvan zijn niet in de prijs meeberekend, dus daar moet je nog wel rekening mee houden.

De Koppele 663

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Voor hetzelfde bedrag, €150.000,-, vind je ook dit appartement aan De Koppele. En nee, hier is geen sprake van een erfpacht dus what you see is what you get. Je krijgt bijna hetzelfde, maar iets kleiner. Twee kamers, 47 vierkante meter leefruimte, keuken, badkamer met een eigen balkon en berging. Ook deze woning is instapklaar, mits je van paars behang houdt. Sluit een klein likje verf dus niet uit, maar dat valt te overzien!

De Koppele 69

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

In hetzelfde wooncomplex vind je ook nog dit appartement dat te koop staat, maar dan voor vijfhonderd euro goedkoper. De ruimte is nagenoeg hetzelfde: een ruime slaapkamer, woonkamer, open keuken, moderne badkamer en balkon. Bonus: je zit op de vierde etage en hebt dus een prima uitzicht over Noord-Eindhoven. Lijkt dit je wel wat? Bezoek dan woensdag 29 januari de woning, dan is er een open huis tussen 16.30 en 18.00 uur.

Zeelsterstraat 50 F

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Het op een na goedkoopste huis dat nu te koop staat, is deze woning in Strijp. Voor €142.500,- krijg je wederom een instapklaar tweekamerappartement. Naast de moderne keuken en badkamer heeft de woning nog een pluspunt: een dakterras van bijna twintig vierkante meter. Chill! Voor je de makelaar belt voor een bezichtiging, moeten we je wel nog even waarschuwen: ook hier geldt ook een erfpacht. Maar daar krijg je wel een toffe woning voor dicht bij Strijp-S en het centrum, met het Sint Trudoplein op loopafstand.

Korianderstraat 103 B

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Tot slot, de allergoedkoopste is nog steeds de zolderwoning aan de Korianderstraat. Je kunt hem misschien nog herkennen, want onlangs maakten we hier een binnenkijker van. Voor €90.000,-  kom je in een typische vooroorlogse jaren 30 woning terecht. Op een steenworp afstand vind je winkels, restaurants en natuurlijk de supermarkt voor je dagelijkse boodschappen. Ook zit je zo in het stadscentrum van Eindhoven. Klinkt best ideaal, toch?

Route optocht Eindhoven 2019

Carnavalsoptocht Eindhoven 2020: dit is de route!

Als het goed is, heb je het al in de agenda genoteerd: zaterdag 22 februari is dé carnavalsoptocht v...
18 septemberplein

Weet je nog: toen het 18 Septemberplein nog een rotonde had

Het was een belangrijke dag in de geschiedenis van onze stad: op 18 september 1944 werd Eindhoven be...

Vliegtuigspotters opgelet: de spottersplek gaat dicht

Niet alleen in het centrum worden wegen opengebroken. Vanaf 27 januari moet ook de Spottersweg tusse...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.