Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de studio van Roel: ‘De tijd in de studio voelt nooit echt als werk’

Door Manon Swinkels 14 mei 2019

Deze week geen kijkje in een appartement, rijtjeshuis of villa, maar iets totaal anders. Aangekomen bij het Klokgebouw nemen we de ingang naar het walhalla van de muzikale talenten: POPEI. Even later staan we op de eerste verdieping, in de studio van Roel Blommers.

Jeetje, wat een hoop lampjes en knopjes! Zou al die apparatuur gebruikt worden voor het opnemen van één nummer? Roel neemt plaats op de rode stoel achter zijn bureau en begint te vertellen. “Op mijn achtste ben ik begonnen met gitaarspelen en toen ik ouder was, speelde ik bij verschillende bandjes. Al snel raakte ik gefascineerd door geluid en opnames. Ik ben me er in gaan verdiepen en kocht mijn eerste computer.”

Bands in de woonkamer

“Toen ik begon woonde ik nog bij mijn ouders. Soms kwam er een bandje over de vloer voor opnames. Ik had geen studio, dus alles gebeurde gewoon bij ons in de woonkamer. We woonden  in een vrijstaand huis, dus geen boze buren. Na verschillende baantjes, onder andere in de tuinbouw, startte ik in 2007 met mijn eigen studio op de Hurk. Dat was een hele grote sprong in het diepe.“

Tekst loopt door onder de foto’s

Roel Blommers studio
Foto: indebuurt

Verkassen naar POPEI

Na negen mooie en leerzame jaren, verhuisde Roel met zijn studio in 2016 vanaf de Hurk naar POPEI in het Klokgebouw. Tijd voor iets nieuws! “De studio daar stond al een tijdje leeg”, zegt hij en ik was op zoek naar een andere ruimte. Ideaal dus! De locatie is top, er schijnt daglicht naar binnen en er is heel veel ruimte. Geen donker muf hok, maar een fijne plek waar ik kan werken met muzikanten. Ik maak opnames, begeleid bands met songs en help met het bepalen van sounds. Het is meer dan alleen opnemen. Ik geef daarnaast les aan leerlingen van het Rock City Institute. De studio is het klaslokaal.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Roel Blommers studio
Foto: indebuurt

Gitaar cadeau

De studio voelt warm, huiselijk en een beetje vintage aan. Een plek om keihard te werken, maar waar ook ruimte is om even te chillen. Er is een hoop te zien en achter veel items zit een verhaal. “Ik heb een gitaar gekregen van een band die geen geld meer had om mij te betalen. Een Gretsch uit 1966. De zanger wist dat hij hier een goede plek zou krijgen. Ik houd van vintage spullen. De oude microfoon in de studioruimte is ook altijd een droom van me geweest. Het oude ontwerp is prachtig, maar de kwaliteit is natuurlijk het belangrijkste.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Roel Blommers studio
Roel met zijn Gretsch uit 1966 Foto: indebuurt

Op dezelfde voet verder

Roel heeft door de jaren heen al heel wat samenwerkingen achter zijn naam staan, zoals PAUW, Orgel Vreten en MOOON. En niet te vergeten, de bands uit Eindhoven: Def Americans, Mozes and the Firstborn, Polly & Bruce en Traumahelikopter. Benieuwd hoe ze klinken? Dat check je hier! “De tijd in de studio voelt nooit echt als werk. Ook in mijn vrije tijd ben ik altijd met muziek bezig. De studio, al de apparatuur en de bands zijn zeker niet aan komen waaien. ik heb er hard voor moeten werken. Ik hoop hier nog heel lang mee door te kunnen gaan.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Daniël woont in een omdenkhuis in Vonderkwartier: ‘Het licht is hier heerlijk’

Van buiten is het 'gewoon' een vooroorlogs huis zoals het Vonderkwartier daarmee vol staat. Binnen k...

Hans maakte een oase in Oud-Woensel: ‘Je moet durven’

Tussen de Kruisstraat en een grote flat van de Montgomerylaan ligt een kleine oase. Hans en Maarten ...

 

 

adv.