Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Margo: ‘We hebben een jaar lang geklust en nu is het eindelijk af!’

Door Chloë van der Smitte 10 september 2019

Wie bij het klushuis van Margo Kampshof (25) en haar vriend Ben Bron (28) binnenloopt, kan de verflucht nog ruiken. De woning is van top tot teen onder handen genomen door het jonge koppel. Na een jaar verbouwen is het paleisje nu toch echt af. “Het was hard werken, maar we zijn echt supertrots op het resultaat!”

Ze hadden nog nooit eerder een huis verbouwd, maar toch deinsden Margo en haar vriend Ben er niet voor terug om het huis zelf op te knappen. “Het was het idee van mijn vriend, hij wilde per se een klushuis. Nou, die heeft hij gekregen”, zegt Margo met een glimlach.

Tekst loopt door onder de foto’s

Margo in de woonkamer. Foto: indebuurt
De leren loungestoel in de woonkamer. Foto: indebuurt
Gezellige decoratie op de bank met kaarsjes op een schaal. Foto: indebuurt
Nog meer decoratie op tafel. Foto: indebuurt
De woonkamer. Foto: indebuurt
De woonkamer. Foto: indebuurt

Van A tot Z

Het stel begon helemaal vanaf nul met klussen. “We moesten alles zelf bedenken: waar de muren kwamen te staan, welke kleur erop moest, welke tegels we wilden. Noem maar op, echt alles. Ik was er steeds meer mee bezig en begon het toen ook steeds leuker te vinden. Het samen uitzoeken en het huis ‘ons’ maken, het bloeide helemaal op bij mij.”

Inrichten

Waar Ben al het kluswerk deed, richtte Margo zich juist op de inrichting. Dat verliep zonder problemen. “Ben was bang dat het heel snel vrouwelijk zou worden, dus ik moest wel alles voorleggen. Maar hij vond het leuk om mee te denken, we zaten ook snel op een lijn. Ik moest vooral wegblijven van velvet, dat vindt Ben echt niet mooi. Ik heb trouwens wel een velvet minikussentje, maar dat heeft hij nog niet eens gezien”, zegt Margo lachend.

Tekst loopt door onder de foto’s

Margo in de zwarte keuken van IKEA. Foto: indebuurt
Ook hier komt de mix aan materialen terug, tot in de kleinste details. Foto: indebuurt
Wat 'kleur' in de donkere keuken. Foto: indebuurt
Strak en clean. Foto: indebuurt

YouTube

Het klussen ging het stel, of in de meeste gevallen bij Ben, heel goed af. “Ben klust al van jongs af aan met zijn vader mee, hij is dus best wel handig. Als hij iets niet wist, keek hij een filmpje op YouTube en negen van de tien keer lukte het dan ook.”

Hobbels

Toch waren er een paar lastige hobbels tijdens de verbouwing. “De grootste was toch wel de keuken plaatsen, die kregen we in onderdelen geleverd van de Ikea. En de badkamer. Zo moest de badkamervloer natuurlijk iets aflopen in de douche en ook het plaatsen van de hexagontegels was best lastig.”

Instagram

Toch heeft het stel de verbouwing heelhuids overleefd. Bij Margo ontstond dan ook al snel het idee om een instagramaccount te openen: Interieurstruggles.”Soms wisten we niet wat we moesten kiezen en dan zeiden we altijd ‘struggles‘ tegen elkaar, zo is de naam ontstaan. Het is een account met foto’s van ons huisje en het interieur. Ik hoop hiermee anderen te inspireren zodat ook zij hun ‘struggles’ weten te overwinnen, net zoals wij hebben gedaan.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De hal is ook tot in de puntjes afgestyled. Foto: indebuurt
Details in de walk-in closet van Margo en Ben. Foto: indebuurt
Ook in de slaapkamer wordt gebruikt gemaakt van contrasten, zoals dit zwart-wit dekbed. Foto: indebuurt
IJzendijke en Winterswijk, de geboorteplekken van Ben en Margo ingelijst. Foto: indebuurt
De badkamermeubel heeft Ben zelf gemaakt. Foto: indebuurt
De 'beruchte' hexagontegels in de badkamer. Foto: indebuurt
Een extra brede douche in de badkamer. Foto: indebuurt

Inspiratie

Margo haalde zelf ook wooninspiratie van Instagram, maar dat was niet het enige. “Ik keek vooral naar mijn omgeving. Zo hebben we vrienden die in een loft op Strijp-S wonen. Als we op bezoek waren, keek ik naar hun inrichting. Maar ook hotspots zoals Radio Royaal waren een bron van inspiratie. Heel gaaf om te zien hoe zij gebruik van de ruimte maken en het toch gezellig weten te maken.”

Contrast

Margo koos zelf voor veel contrast in het huis. “Zo hebben we de muur voor de helft donkerblauw geschilderd, juist om de tegenstelling van licht en donker te benadrukken. Ik vind dat we ook best een gedurfd interieur hebben, zo kom je bijna nooit een donkere keuken tegen. Ook de robuuste mix aan materialen zoals staal en hout maakt het spannend.”

De Eindhoven-poster midden in de woonkamer. Foto: indebuurt
Boven vinden we nog een werkkamer. Foto: indebuurt
Margo maakt nu ook zelf interieur-items. Zo verkoopt ze deze 3D lijstjes. Margo tekent ze, Ben print ze uit met een speciale 3D-printer. Foto: Margo Kampshof
Plantjes op de vensterbank. Foto: indebuurt
Tijdschriftenrek. Foto: indebuurt

Eyecatcher

Niet alleen de keuken en de donkere kleuren trekken onze aandacht. Zo viel bij binnenkomst al meteen de Eindhoven-poster midden in de woonkamer op, een echte eyecatcher. “Ja, daar loopt iedereen eigenlijk meteen naartoe zodra ze hier binnenkomen. Mensen vinden het leuk om hun straat te zoeken en aan te wijzen waar ze wonen. De poster trekt onverwachts veel bekijks.”

Tuin

Tot slot laat Margo ons de tuin nog zien. “Het is echt net af. We hebben deze week het gras erin gelegd. Ik ben er zo blij mee, hier kunnen we straks een gezellige housewarming geven.” We ploffen naast Margo op de loungebank. Ja, het is hier inderdaad heerlijk vertoeven in de zon. Nog even nagenieten voordat we dit kluspaleisje verlaten. We begonnen ons al bijna thuis te voelen…

Tekst loopt door onder de foto’s

Margo op de zelfgemaakte loungeset in de tuin. Foto: indebuurt
Even genieten in de tuin. Foto: indebuurt
De tuin in het zonnetje. Foto: indebuurt
Genoeg plek voor een gezellig feestje in de tuin. Foto: indebuurt

Woning met een verhaal

Heb je ook een huis met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

katinka feijs

Binnenkijken in de retrowoning van Katinka: ‘Mijn vriend en ik zijn gelukkig allebei liefhebbers van tweedehands spullen’

Wie bij illustrator Katinka Feijs (29) en haar vriend Diederik van den Brandt (23) binnenstapt, word...
lucifer koffiebranderij

Binnenkijken bij koffiebranders Bob en Joep: ‘Hier maken we onze eigen Eindje blend’

Sinds 1,5 jaar heeft eigenaar van koffiebar Lucifer, Bob Kemperman (37), zijn eigen koffiebranderij ...
benice

Binnenkijken in de kleurrijke jungle van Benice: ‘Tijdens mijn reizen doe ik veel inspiratie op’

Waar we vorige week nog in het minimalistische Pinterest-huisje van Lisa stonden, bevinden we ons nu...

adv.