Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurontwerpster Tanja: ‘Hier en daar wat design, maakt het helemaal af’

Door Redactie Eindhoven 27 mei 2020

We nemen je graag mee terug naar de woning van deze superleuke Eindhovenaar met een pareltje van een huis. Via Instagram kwamen we een jaar geleden op het inspirerende account van interieurontwerpster en stylist Tanja Zweers. Benieuwd naar haar prachtige woning in de Barrier? Kijk dan snel mee!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Mix van stijlen

Samen met haar man en twee zoons heeft Tanja een heel fijn thuis gecreëerd in deze nieuwbouw woning, gebouwd in jaren ’30 stijl. De woning is licht, modern en prachtig ingericht met een persoonlijke touch. “Hmm… lastig om de stijl van mijn interieur te omschrijven”, zegt Tanja. “Het is niet super modern, niet Scandinavisch of landelijk. Het is meer een mix van verschillende stijlen en vooral dingen die ik mooi vind.” We like it!

Hier en daar wat design

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

“Ik houd ervan om persoonlijke en opvallende items te combineren”, gaat Tanja verder. “De vlinderstoel in de woonkamer is een echte eyecatcher, gevonden op Marktplaats. Het vloerkleed komt van de Karwei, de salontafel van de Xenos en bij de kringloopwinkel heb ik laatst een paar Thonet stoelen gekocht. Hier en daar wat design, maakt het interieur helemaal af. Op de vensterbank staat een Kartell lamp en bij de eettafel staat een Vitra stoel. De andere stoelen wil ik graag nog een keertje vervangen.”

Van passie naar werk

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Deze geboren en getogen Eindhovenaar is twee jaar geleden gestart als interieurontwerpster en stylist. “Interieur is altijd al een enorme passie van me geweest en ik heb verschillende cursussen en workshops gevolgd. In 2011 heb ik mijn studie Interieurontwerpen afgerond, maar ik had nooit echt de ballen om voor mezelf te beginnen. Tot twee jaar terug. Het bedrijf waar ik al zeventien jaar werkte, ging failliet en dat was voor mij hét moment om met mijn interieur en ontwerpbureau te starten.”

Alsof je in Spanje bent

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Van metamorfoses bij vrienden en bekenden thuis, tot aan de transformatie van een complete basisschool; Tanja heeft het afgelopen jaren aan veel mooie projecten gewerkt. “Mijn kantoor is mijn favoriete plekje in huis. De uren vliegen voorbij als ik met interieuropdrachten aan de slag ben. Verder vind ik de overkapping in de tuin een hele fijne plek. De gordijnen van visnetten uit Spanje geven het geheel de sfeer van een strandhuisje.”

Shoppen bij de kringloop

Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Met een grote liefde voor alles wat met wonen en styling te maken heeft, zou je denken dat het huis van Tanja regelmatig een verandering doormaakt. “Dat valt eigenlijk best wel mee, al zeggen mijn vriendinnen vast iets anders”, lacht Tanja. “Dit is pas de derde kleur op de muur en ik breng regelmatig spullen naar de kringloop. Oké, ik kan het dan niet laten om andere spulletjes mee terug te nemen! De Dorcas in Eindhoven en ’t Goed in Best zijn favoriet.” Tip: volg Tanja op Instagram!

Bijzondere woonplek

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-IKEA-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij 9 x duurste huizen van Eindhoven die nu te koop staan

Vandaag gooien we het over een andere boeg: we zetten de negen duurste huizen op een rij die nu te k...
Wateland-huisje

Binnenkijken in de kleinste B&B van Eindhoven: het Waterland-huisje

Je moet even goed zoeken, maar dan doemt er in de verte een felblauw huisje op wielen op. We hebben ...
binnenkijken lydia

Binnenkijken bij Lydia’s klushuis: ‘In 3 weken tijd zat de vloer, keuken én badkamer erin’

Wat als de woningprijzen voor een kant-en-klaar woning zo hoog zijn dat het onbetaalbaar wordt? 'Doe...

Binnenkijken bij: het compleet verbouwde klushuis van de 26-jarige Denise

Op je 24e een compleet huis verbouwen? Dat zag Denise Kwinten (26), interieurontwerpster, twee jaar ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.