Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurontwerpster Tanja: ‘Hier en daar wat design, maakt het interieur helemaal af’

Door Manon Swinkels 28 mei 2019

We hebben weer een superleuke Eindhovenaar gevonden met een pareltje van een huis. Via Instagram kwamen we op het inspirerende account van interieurontwerpster en stylist Tanja Zweers. Een telefoontje en een schoolvakantie later, staan we dan eindelijk voor de deur van  haar woning in De Barrier. Kijk maar mee!

Samen met haar man en twee zoons heeft Tanja een heel fijn thuis gecreëerd in deze nieuwbouw woning, gebouwd in jaren ’30 stijl. De woning is licht, modern en prachtig ingericht met een persoonlijke touch. “Hmm… lastig om de stijl van mijn interieur te omschrijven”, zegt Tanja. “Het is niet super modern, niet Scandinavisch of landelijk. Het is meer een mix van verschillende stijlen en vooral dingen die ik mooi vind.” We like it!

Tekst loopt door onder de foto

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Hier en daar wat design

“Ik houd ervan om persoonlijke en opvallende items te combineren”, gaat Tanja verder. “De vlinderstoel in de woonkamer is een echte eyecatcher, gevonden op Marktplaats. Het vloerkleed komt van de Karwei, de salontafel van de Xenos en bij de kringloopwinkel heb ik laatst een paar Thonet stoelen gekocht. Hier en daar wat design, maakt het interieur helemaal af. Op de vensterbank staat een Kartell lamp en bij de eettafel staat een Vitra stoel. De andere stoelen wil ik graag nog een keertje vervangen.”

Van passie naar werk

Deze geboren en getogen Eindhovenaar is een jaar geleden gestart als interieurontwerpster en stylist. “Interieur is altijd al een enorme passie van me geweest en ik heb verschillende cursussen en workshops gevolgd. In 2011 heb ik mijn studie Interieurontwerpen afgerond, maar ik had nooit echt de ballen om voor mezelf te beginnen. Tot vorig jaar. Het bedrijf waar ik al zeventien jaar werkte ging failliet en dat was voor mij hét moment om met mijn interieur en ontwerpbureau te starten.”

Tekst loopt door onder de foto

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Alsof je in Spanje bent

Van metamorfoses bij vrienden en bekenden thuis, tot aan de transformatie van een complete basisschool; Tanja heeft het afgelopen jaar aan veel mooie projecten gewerkt. “Mijn kantoor is mijn favoriete plekje in huis. De uren vliegen voorbij als ik met interieuropdrachten aan de slag ben. Verder vind ik de overkapping in de tuin een hele fijne plek, een project dat pas net helemaal af is. De gordijnen van visnetten uit Spanje geven het geheel de sfeer van een strandhuisje.”

Tekst loopt door onder de foto

Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Shoppen bij de kringloop

Met een grote liefde voor alles wat met wonen en styling te maken heeft, zou je denken dat het huis van Tanja regelmatig een verandering doormaakt. “Dat valt eigenlijk best wel mee, al zeggen mijn vriendinnen vast iets anders”, lacht Tanja. “Dit is pas de derde kleur op de muur en ik breng regelmatig spullen naar de kringloop. Oké, ik kan het dan niet laten om andere spulletjes mee terug te nemen! De Dorcas in Eindhoven en ’t Goed in Best zijn favoriet.” Tip: volg Tanja op Instagram!

Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers
Foto: Tanja Zweers

Iedere week nemen we een kijkje bij Eindhovenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Eindhoven laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Roel Blommers studio

Binnenkijken in de studio van Roel: ‘De tijd in de studio voelt nooit echt als werk’

Deze week geen kijkje in een appartement, rijtjeshuis of villa, maar iets totaal anders. Aangekomen ...
Marene van de Goor

Binnenkijken bij interieurblogger Marene: ‘Mijn inrichting verandert continu’

We zijn op weg naar een wel héél leuke afspraak. Nog een paar honderd meter en we stappen de wereld ...

adv.