Binnenkijken bij Fabiënne in de Trudo Toren: ‘Ik wilde hoog wonen en dat is gelukt’

Binnenkijken bij Fabienne
Foto: indebuurt

Sinds oktober 2021 woont Fabiënne Persoon (24) in de Trudo Toren op Strijp-S. Haar loft ligt op de vijftiende verdieping van het ‘verticale bos’. “Ik heb veel roze spullen in huis, terwijl ik eigenlijk helemaal niet van roze houd.”

Fabiënne woonde eerst in het centrum van Eindhoven, vlak bij Stratumseind. Ze was toe aan wat meer rust, maar zocht toch een woning in een stadse omgeving. Via via hoorde ze over nieuwbouwprojecten voor sociale huur op Strijp-S, zoals woontoren Haasje Over.

“Toen dit project voorbij kwam, besloot ik te reageren. Je moest in een motivatiebrief aan woningcorporatie Trudo vertellen waarom je hier wilde wonen. Uit ongeveer 800 brieven werd tien procent geselecteerd voor een woning”, aldus Fabiënne. Zij was een van de gelukkigen.

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Buurtcommunity

“Bij je aanmelding kon je aangeven of je pionier in de buurt wilde worden”, vertelt Fabiënne. “In de Trudo Toren heb je een buurtcommunity. Er zijn allerlei groepen bewoners die hier iets organiseren. Tijdens een soort sollicitatiegesprek met Trudo moest ik uitleggen wat ik voor de buurt kon betekenen. Nu zit ik in de activiteitencommissie.”

Als pionier kreeg Fabiënne een extra voorrecht. “Ik had sowieso een woning, maar mocht een voorkeur aangeven. Je kon kiezen op welke verdieping je het liefst wilde wonen en waar precies. Ik wilde graag een hoekwoning. Én ik wilde zo hoog mogelijk wonen.” Fabiënne lacht: “Dat is aardig gelukt.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Creativiteit

Waarom koos Fabiënne voor deze woning op Strijp-S? “Mijn vorige huis was een studio en hier heb ik meer ruimte. Deze loft is zo’n 50 vierkante meter, maar door de hoge plafonds van 3,5 meter voelt het veel groter.” Daarnaast wilde Fabiënne in een omgeving wonen waar je wordt omringd door creativiteit.

“Ik werk als creatief designer en creatief marketeer, deels voor mezelf en deels in loondienst. Strijp-S past helemaal in mijn straatje. Je vindt hier creatieve bedrijven, leuke tentjes en fijne mensen. Op het Ketelhuisplein kun je in de zomer lekker lang in de zon zitten. Ook is het Philips de Jonghpark dichtbij als je de rust wil opzoeken.”

Voor en na

De loft van Fabiënne bestaat uit een woon- en slaapgedeelte, een badkamer en een balkon. Toen ze de sleutel net had, moest er nog van alles gebeuren. “De woning werd kaal opgeleverd. Ik denk dat ik zeker een maand bezig was met klussen. Zo moest ik de muren een paar keer behandelen met voorstrijk, dan weer verschillende lagen verf eroverheen. Dat heb ik een beetje onderschat.”

Trots laat Fabiënne een Instagram-video zien met de before and after. Het grauwe beton toverde ze om tot een sfeervol interieur. “Het is een mix van vintage, Marktplaatsvondsten en een aantal nieuwe spullen.”

Tekst loopt door onder de video >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Niets te gek

Fabiënne noemt haar woonstijl huiselijk, maar ze houdt ook van items die opvallen. Zo staat er een roze olifant in de woonkamer die ze van vrienden kreeg. “Niets is te gek bij mij; alles mag.” Een lampenkap met zebraprint trekt de aandacht. “Ik vind het megaleuk om naar de kringloop te gaan. De lampenvoet komt van de kringloopwinkel en heb ik zelf geschilderd. Het lampenkapje kocht ik er los bij.” Nog zo’n eyecatcher zijn de roze boekensteunen in de vorm van een ballonhondje. Ook een cadeau van vrienden.

Opvallend is al het roze in huis. Dat komt onder andere terug in het kleurrijke behang in de woonkamer en op de slaapkamermuur. “Wel grappig, want ik houd helemaal niet van roze.” In de slaapkamer hangen hoeden aan de muur. “Ik draag bijna altijd wel iets op mijn hoofd en mensen die mij kennen weten dat. Daarom vond ik het leuk om die hoeden hier op te hangen.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Bezige bij

De eettafel is een van Fabiënnes favoriete plekken in huis. Die maakte ze zelf met het eikenblad van een oude eettafel. Ze schuurde het blad op en zette er zwarte poten onder. Aan de tafel werkt ze aan creatieve projecten. “Ik kan niet goed stil zitten en verzin altijd projectjes om bezig te blijven. De ene keer ben ik aan het illustreren, dan weer bezig met schilderen… Laatst ben ik begonnen met ringen maken van fimoklei”, zegt Fabiënne, terwijl ze een paarse ring om haar vinger showt.

Uitzicht

Een andere geliefde plek is het balkon met groots uitzicht. “Sinds een paar weken heb ik hier een zitje. Op het balkon drink ik mijn eerste bakje koffie in het ochtendzonnetje. Dat is echt een geluksmoment. Je ziet vanuit hier de zonsopkomst over de hele stad, echt bijzonder.”

Vanaf het balkon kijk je uit over de stad en spot je het Evoluon en andere Eindhovense iconen. Heeft wonen op grote hoogte eigenlijk nadelen? “Als het echt stormt, hoor je het suizen van de wind. Dat kan echt hard gaan. Daarnaast tikken de bomen op de andere balkons tegen het raam.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij >

Natuur

Aan het balkon zitten betonnen plantenbakken. Die zijn onderdeel van het ‘verticale bos’ waar de Trudo Toren om bekend staat. “Zelf hoef ik hier niks aan te doen”, zegt Fabiënne. Ze legt uit dat Trudo één tot twee keer per jaar vakmannen langsstuurt voor het onderhoud. “Met een drone houden ze de begroeiing op het gebouw in de gaten. Als er meer onderhoud nodig is, komen tuinmannen hier abseilend tuinieren.”

Niet alleen buiten, maar ook binnen komt de natuur terug. In huis staan verschillende planten, zoals een Monstera. “Ik wil alvast oefenen hoe ik ze het beste onderhoud. Ooit wil ik een huis met een bloementuin en moestuin. In de stad wonen is heerlijk, maar de rust van de natuur doet me ook echt goed.”

Tekst loopt door onder de Giphy >

Dj Khaled Crib GIF by MTV Cribs - Find & Share on GIPHY

Woningen met een verhaal

Heb je ook een woning met een mooi verhaal, een prachtige inrichting of vind je het gewoon leuk om over jouw stukje Eindhoven te vertellen? We zoeken nog mensen voor de rubriek Binnenkijken Bij. Je mag ons altijd mailen via [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Zoals op een kindertekening: 7 x Eindhovense huizen met puntdak die nu te koop staan”

Zoals op een kindertekening: 7 x Eindhovense huizen met puntdak die nu te koop staan

woningen met puntdak in Eindhoven
Ga naar “Fundaparel: wonen in een oude Eindhovense pastorie van 1 miljoen mét sauna”

Fundaparel: wonen in een oude Eindhovense pastorie van 1 miljoen mét sauna

't Hofke Fundaparel
Ga naar “Wonen in een eyecatcher: 7 x Eindhovense koopwoningen die er nét even anders uitzien”

Wonen in een eyecatcher: 7 x Eindhovense koopwoningen die er nét even anders uitzien

Funda woningen eyecatcher Eindhoven

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Onderwijsassistent per direct”

Onderwijsassistent per direct

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker uitkeringen, UWV”

Administratief medewerker uitkeringen, UWV

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!”

Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “FeelGood Market”

FeelGood Market

 • T/m 18 dec
feelgoodmarketfeelgoodmarket
Ga naar “Kerstmarkt in Eindhoven”

Kerstmarkt in Eindhoven

 • Van 10 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt EindhovenKerstmarkt Eindhoven
Ga naar “Urban Trail Eindhoven”

Urban Trail Eindhoven

 • 11 december 2022