Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij 9 x duurste huizen van Eindhoven die nu te koop staan

Door Chloë van der Smitte 23 mei 2020

Vandaag gooien we het over een andere boeg: we zetten de negen duurste huizen op een rij die nu te koop staan in Eindhoven. Want zeg nou zelf: het is toch heerlijk om weg te dromen bij dit soort kastelen?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Tegenbosch 19

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

We gaan van duur naar heul duur en beginnen met dit bescheiden optrekje dat aangrenzend aan Landgoed De Wielewaal ligt (ook dat staat nog steeds te koop!). De kans is klein, maar mocht het gebeuren dat er ineens 1,6 miljoen euro op de bank staat… dan is deze woning met maar liefst vijf slaapkamers, twee badkamers, sauna, jacuzzi en ligbad vast een goede investering. Genoeg ruimte voor feestjes, logeerpartijen en zomerse barbecues. Daarna lekker ontspannen in je eigen wellness area… klinkt goed!

Ministerlaan 56

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Deze villa in de wijk Koudenhoven staat al meer dan een half jaar te koop, wat natuurlijk best opmerkelijk is met het gekkenhuis op de woningmarkt. De woning is daarom in prijs verlaagd, voor een luttele €1.650.000 euro is het nu van jou. Bescheiden aan de voorkant, maar verrassend groot van binnen. Hier heb je namelijk twee vleugels om te wonen en slapen, een enorme woonkelder en dubbele garage. En… een zwembad! Zie jij jezelf al baantjes trekken hier?

Marten Frans Elkerboutlaan 2

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Deze instapklare bungalow/villa heeft meerdere bijzondere pluspunten. Zo heb je maar liefst twee entree’s! Whut? Ja, dit optrekje heeft formeel gezien twee adressen: namelijk de M.F. Elkerboutlaan 2 en Verzetsheldenlaan 2. Je zou de ingang aan de linkerzijde kunnen gebruiken als toegang tot een eigen bedrijfs- of praktijkruimte. Maar je zou er ook een familielid in kunnen laten wonen, zoals oma of opa. Tot slot heb je hier heel veel privacy in de omheinde tuin zodat je in alle rust kunt chillen. Geen last van pottenkijkers dus! 

Karel van den Woestijnelaan 3

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wat een villa van een huis! Hier heb je beschikking tot maar liefst zes kamers, gelegen op de begane grond en onderliggende etage. De bovenste etage hoort bij een ander appartement, dus je hebt wel bovenburen. Los van dat, woon je hier wel tussen het groen van het Stadswandelpark en het Dommelplantsoen in, het centrum ligt op steenworp afstand.

Knuvelderlaan 35

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Liever een penthouse dan een megavilla? Hebben we voor je! Zie je dat witte gebouw op de derde verdieping? Dat staat nu te koop voor €1.850.000 euro, gelegen tussen het stadspark en de binnenstad in. Ideaal! Wat het zo bijzonder maakt is niet de dubbele woonkamer, luxe woonkeuken of drie slaapkamers. Nee, het zijn de dakterrassen! Je hebt er niet één, maar twee van bijna 150 vierkante meter bij elkaar. Zo heb je altijd een plekje om in de zon te liggen. Of in de schaduw, dat kan ook natuurlijk.

Gestelsestraat 25 K

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wil je uniek wonen? In de Schrijversbuurt vind je in de voormalige Rooms-Katholieke Heilig Hart School dit prachtig verbouwde optrekje. De school is in 1924 gebouwd, maar nu omgetoverd tot een woonpaleis voorzien van alle moderne gemakken. Het leuke is dat de huidige bewoners het karakteristieke van de school hebben weten te behouden. Zo woon je echt in een pand met veel historie en tegelijkertijd met alle privacy en rust in hartje Eindhoven, wie wil dat nou niet? Helaas moeten we wel melden dat de woning onder voorbehoud verkocht is. Maar… je weet het nooit. Even in de gaten houden dus!

Oirschotsedijk 24

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Waarschuwing: de startprijs van dit droomhuis ligt op 1,9 miljoen euro. Oftewel, bieden vanaf! Mocht dat geen probleem zijn, dan beeld je maar vast in dat je hier midden in een groene oase woont. Hier heb je werkelijk alles wat je hartje begeert: van een fitnessruimte tot aan een jacuzzi, sauna, café en zelfs een privébioscoop. Goed om te weten is dat de eigenaar bereid is om het huis te ruilen met die van jou… heb jij nog een leuk optrekje in de aanbieding?

Aalsterweg 237 239

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Maak kennis met villa Kortojo. In 1907 gebouwd door de familie Fens, inmiddels is het een prachtig stukje Eindhovens erfgoed dat de tijd goed doorsteen heeft. In 1998 is de villa compleet onder handen genomen en is alles gerestaureerd: van de opstallen tot aan de tuin, het park en zelfs het bos is in oorspronkelijke staat teruggebracht. Dat is waarschijnlijk ook de reden voor het enorme prijskaartje wat eraan hangt. Hier woon je niet in zomaar een huis, maar in een monumentaal pand. Wij dromen nog even lekker verder…

Dr Schaepmanlaan 15

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Maar… de echte klapper in dit rijtje is deze woning aan de Dr Schaepmanlaan. Hier is nergens, maar dan ook echt nergens op bezuinigd! Het prijskaartje is daar het bewijs van: de villa staat te koop voor een ‘kleine’ 7,5 miljoen euro. Daar worden we wel even duizelig van! Het is ook niet zo gek, want de woning vind je op een steenworp afstand van het centrum en de Genneperparken op een perceel van 1.880 (!) vierkante meter. Wat krijg je hier voor dat geld? Nou, eh, acht slaapkamers waarvan twee master suites, twee badkamers, drie garages, een enorme tuin met overdekte terrassen, een zwembad én poolhouse. Leuk detail: de parketvloer is afkomstig uit de beurs van Berlage. Ka-ching!

Lees ook:

9 x grote ergernissen van Eindhovenaren die in de binnenstad wonen

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je èn in Eindhoven woont en dan ook nog eens in het centrum. M...
DDW 2019

Op grote hoogte wonen? Dit zijn alle nieuwe woontorens in Eindhoven op een rijtje!

Ontwaken met uitzicht op het fantastische Eindhoven? Of je bed induiken nadat je van de prachtige zo...

Uit eten of terrasje pakken: zo ziet de Eindhovense horeca eruit per 1 juni

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Eindhovense horeca weer open! Feestcafés, clubs en ...
v&d

Daar gaat-ie: het voormalige V&D-pand wordt gesloopt en dat ziet er zo uit

Het voormalige V&D-pand staat al een tijdje in de steigers. Nu de nieuwe plannen bekend zijn, is het...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.