Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bankstel nodig? Bij Lederland op Ekkersrijt koop je ambachtelijke banken die een leven lang mee gaan

Aangeboden door Lederland Zitmeubelen Eindhoven 19 juli 2019

Je denkt over sommige aankopen nét wat langer na dan over een paar schoenen. Een huis bijvoorbeeld, een auto… of een bankstel! Je kunt natuurlijk iets goedkoops nemen, maar de kans is groot dat je over een paar jaar een nieuwe wilt, omdat ie vies is of niet meer lekker zit. Bij Lederland hebben ze écht leren bankstellen in alle soorten, kleuren en maten. Die gaan je leven lang mee.

Sinds 1988 al kun je bij Lederland op Ekkersrijt terecht voor de allermooiste leren bankstellen. Moeilijk voor te stellen misschien, maar deze winkel zat al die tijd op precies deze plek. Het winkelcentrum is er een paar jaar geleden overheen gebouwd.

Ambachtelijk gemaakt

Lederland is niet zomaar een dertien-in-een-dozijn meubelzaak. Kitty: “We werken alleen met soepel, bovenhuids rundleer. Dat zijn natuurproducten die op een duurzame manier worden geproduceerd. Bovendien worden ze op ambachtelijke wijze, met de hand dus, gestikt.”

Tekst loopt door onder de foto

Lederland Zitmeubelen
Olijfgroene hoekbank Foto: indebuurt

Leer kan veel hebben

Ze weten hier echt álles van leer. Ze kunnen je heel goed helpen bij het maken van een keuze, maar ook bij het onderhouden van je bank. Verkoopster Elvira Haasnoot: “Wanneer je leer goed onderhoudt, dan kan het veel hebben. Je kunt het afwassen en als er iets kapot is, dan is het te herstellen. Met een stoffen bank gaat dat niet. We hebben ook geschuurd buffelleer. Dat lijkt op stof, maar heeft dezelfde kenmerken als leer.”

Gratis service

Wanneer je een bank koopt bij Lederland, dan krijg je acht jaar garantie. Bovendien komen ze het gratis brengen, uitpakken én monteren. Wow! Kitty: “Het is natuurlijk een investering, dus daarom leveren wij vanzelfsprekend een goede service.” Toch zijn de bankstellen en stoelen hier niet per se duur. Kitty: “Absoluut niet, we hebben ze in allerlei prijsklassen. Natuurlijk is leer wat duurder dan stof, maar het gaat je leven lang mee, dus dan is het in verhouding tóch goedkoper.”

Tekst loopt door onder de foto

Lederland Zitmeubelen
Cognackleurig retro bankstel Foto: indebuurt

Nederlanders houden van kleur

De kleuren die momenteel in zijn, zijn bruin, cognackleurig en olijfgroen en ook het geschuurd buffelleer wordt veel verkocht”, vertelt Elvira. “Nederlanders houden van kleur. In België kiezen mensen vaker voor bruin of zwart. Nederlanders durven best een knalgele bank in hun woonkamer te zetten en zorgen dan gewoon dat dat matcht met de rest van het interieur. We hebben veel gekleurde bankstellen in onze winkel staan, dus keuze genoeg. Ook vierzitters verkopen we veel. Een hele grote bank mag tegenwoordig best.”

Bankstel van je leven

“Wij zijn enthousiast omdat wij zulke mooie producten mogen verkopen”, legt Kitty uit. Dat stralen we uit naar onze klanten. Mensen zijn altijd blij wanneer ze hier geslaagd zijn. Ze weten namelijk dat ze ‘het bankstel van hun leven’ hebben gevonden. Hierop kunnen kinderen ravotten en je kunt er jaren op zitten en liggen, zonder dat het leer vergaat, of dat de bodem verzakt.”

Tekst loopt door onder de foto

Lederland Zitmeubelen
Geschuurd buffelleer Foto: indebuurt

Relaxen

Naast vierzitters en hoekbanken hebben ze bij Lederland ook veel zogenoemde relaxbanken. Kitty: “Dat zijn banken waarvan de leuning en het beengedeelte elektrisch bediend kunnen worden. Vroeger had je daar alleen stoelen van. Denk aan de Lazyboy in de jaren tachtig, dat was de eerste. Nu kun je dus ook heerlijk onderuit op de bank.” Heerlijk!

Kijk hier voor nóg meer mooie banken en stoelen bij Lederland:

Gele bank Foto: indebuurt
Olijfgroen bankstel Foto: indebuurt
Relaxstoelen in verschillende maten Foto: indebuurt

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lederland Zitmeubelen Eindhoven. Meer over Lederland Zitmeubelen Eindhoven ontdekken?

Lederland Zitmeubelen Eindhoven winkelen

Gesloten10:00 - 18:00

Ekkersrijt 4111, Son

Bekijk meer:winkelen

adv.