7x deze megabouwprojecten staan ons in Eindhoven te wachten

Door Arno de Natris 13 november 2017

Hijskraanspotters, baksteenleifhebbers en betonfreaks, jullie krijgen de tijd van je leven. Eindhoven bouwt en bouwt en bouwt… Dit zijn de grootse bouwprojecten die op de kalender staan. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hoge torens bij het station

Het Stationsplein gaat op de schop en het gaat niet zomaar om een tegeltje en een stoeprandje. Er komen drie grote torens waarvan er één veruit de hoogste van Eindhoven zal worden. Het plan heeft de naam District E gekregen. De bouwers ontwikkelen “drie torens met een zeer krachtige uitstraling en een programma van functies en evenementen die bij Brainport Eindhoven passen. Het stationsplein zal hierdoor uitgroeien tot het visitekaartje van Eindhoven als hightech-, design- en kennisstad”. Begin januari gaan we veel meer te weten komen over de nieuwe Eindhovense skyline.

Rond het Eindhovens Kanaal

Heel lang was dit gebied een industriegebied. De komende tijd wordt het steeds meer een plek voor wonen. De fabrieken gaan, wooncomplexen komen.

Strijp-S

Strijp-S is nog lang niet klaar, hoewel het met een pindakaaswinkel natuurlijk op zijn hoogtepunt zit. Ook op Strijp-S wordt voorlopig nog flink doorgebouwd. Op de foto zie je ‘Haasje Over‘, een appartementengebouw dat over het skatepark gebouwd wordt.

Rond Philips Lighting

Het voormalige kantoor van Philips Lighting tegenover het politiebureau is al omgebouwd tot woongebouw. In de voortuin komt een hoge toren. De komende tijd zullen we Onyx de lucht in zien schieten, als één van de grote projecten in het Victoriapark. Op de foto het penthouse, op ongeveer 80 meter hoogte.

De bijna lelijkste plek van Nederland

Op de hoek van de Boschdijk en de Marconilaan komt De Bakermat. Zo zal de ooit tot bijna lelijkste plek van Nederland opfleuren met een kleurrijk complex.

De Tongelreep

Tongelreep
De plannen voor De Tongelreep

De gemeente wil niet meer meewerken aan een zwemparadijs en heeft daarom het golfslagbad van de Tongelreep gesloten. Het zwembad wordt omgebouwd tot familiebad.

De Bunker

Aan het begin van de Kennedylaan, op de plek waar studentengeschiedenis ligt, komt een hoge toren, met een dikke knipoog naar de Bunker.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen