Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca dicht: 5 x zo steun jij de Eindhovense ondernemers

Door Chloë van der Smitte 22 oktober 2020

Van restaurants, kroegen en cafés: nog zeker drie weken blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. Maar niet alleen voor de horeca is COVID-19 vervelend. Ook voor ondernemers die open blijven, is het flink aanpoten doordat consumenten eerder thuisblijven. Denk aan sportscholen, winkels en bioscopen. Op deze manieren kunnen we steun betuigen aan de Eindhovense ondernemers.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Cadeaubonnen

eindhoven centrum binnenstad
Catharinaplein. Foto: Bert van Herk

Wil je jouw favoriete Eindhovense zaak steunen? Koop dan een cadeaubon en lever de tegoedkaart op een later moment in. Op die manier krijgt jouw lievelingswinkel of restaurant toch centen binnen, terwijl jij binnenkort gewoon je product krijgt. Goed om bij stil te staan: zorg wel dat je een cadeaubon koopt van de zaak in kwestie, dus geen algemene landelijke bon. Kan je die niet online kopen? Stuur dan een mailtje, bericht via Messenger of WhatsAppje. Wie weet kom jij dan toch nog aan jouw bon.

Online bestellen

Ketelhuis
Foto: indebuurt

Niet alleen horecazaken krijgen te maken met minder klandizie, ook winkels in de binnenstad ondervinden de nadelen van het coronavirus. Hoe je steun kan geven aan deze Eindhovense ondernemers? Als het mogelijk is en je niet naar de binnenstad durft te gaan, bestel dat online bij de lokale ondernemer. Onder andere Magda aan de Bergstraat en Studio Ruig op Strijp-S bieden deze service aan. .

Eten laten bezorgen

Mood Streetfood
De Entree Foto: indebuurt

Een andere manier om Eindhovense ondernemers in deze bijzondere tijden te helpen? Laat je maaltijd bezorgen. Bij onder andere Mood Streetfood, Meneer de Boer en Aperitivo is het mogelijk om je lunch of avondmaal thuisbezorgd te krijgen. Bekijk de social mediapagina’s van de restaurants of neem contact met ze op of jouw lievelingszaak daar ook aan meedoet.

Help elkaar

View this post on Instagram

Hugs / Jokkmokk

A post shared by Jokkmokk • Dutch Cheese + More (@jokkmokk_eindhoven) on

Ben je zelf ondernemer? Bundel de krachten en help elkaar, net zoals deze zes ondernemers deden. Zo maakt eigenaar Louis Klomp van kaaswinkel Jokkmokk al eerder ruimte vrij in zijn vitrines zodat andere horecaondernemers alsnog producten in zijn winkel kunnen verkopen. Samen sta je sterker, toch?

Na de coronacrisis

eindhovense bierfeesten
Eindhovense Bierfeesten Foto: De Bierbrigadier

Hoelang de coronacrisis duurt is lastig te zeggen. Maar is het einde eenmaal in zicht? Vier het dan in de stad. Neem eens een extra groot biertje op het terras of bestel een extra toetje na je hoofdgerecht in het restaurant. Eindhoven is sterker dan corona, strijd jij mee?

Lees ook:

eindhoven stad winkelen koopzondag

Je favo maaltijd op de bank: deze horecazaken openen een afhaal- en/of bezorgservice

De gedeeltelijke lockdown hakt er behoorlijk in, vooral voor horecaondernemers: zij moeten vanaf woe...
sietske aussems

Sietske Aussems had corona: ‘Je weet niet wat je overkomt ‘

Het zou donderdag 1 oktober een feestelijke dag moeten zijn: de officiële opening van Sietske Aussem...
winkelcentrum woensel

Eindhovenaren over gedeeltelijke lockdown: ‘Goed, corona moet stoppen’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.