Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ga jij naar de spellenbeurs binnenkort? Dan moet je eerst naar Jolie Spellen!

Aangeboden door Jolie Spellen 18 februari 2019

Spellenfanaten opgelet! Op zaterdag 23 en zondag 24 maart wordt de jaarlijkse spellenbeurs Zuiderspel gehouden in Veldhoven, met op zondag het kampioenschap Carcassonne. Wil jij dat absoluut winnen? Dan moet nu even langs bij Jolie Spellen. Daar verkopen ze de nieuwste uitvoering van dit spel. Mét alle uitbreidingen!

Wat is Carcassonne? Alle spelers hebben één doel: de stad carcassonne moet opgebouwd worden. Daarvoor zijn kloosters, wegen, weiden en steden in de vorm van tegels nodig. Er moeten zogeheten ‘horigen’ ingezet worden en door projecten te bouwen, kan men punten scoren. Het draait allemaal om die ‘horigen’, want wie de meeste horigen op een afgerond project heeft, die ontvangt de meeste punten. Zodra alle tegels zijn neergelegd is bekend wie de winnaar van het spel is. Het is een spel met diepgang, waarvoor ook tactisch inzicht nodig is. Eitje toch?

Tekst loopt door onder de foto

Jolie Spellen
Foto: Jolie Spellen

Handige tip én uitbreiding

Ga jij aan de slag met het bouwen van grotere projecten, zorg er dan voor dat anderen je willen helpen. Grotere kans dat je slaagt en je kunt meer punten verzamelen. Het basisspel kan met twee tot vijf spelers gespeeld worden, maar met de uitbreiding Kathedralen en Herbergen kan een zesde speler meespelen. Die uitbreidingen hebben ze bij Jolie Spellen, net als de speciale edities: Safari, Amazone en Star Wars.

Tekst loopt door onder de foto

Carcassonne Junior

Voor de jonge kinderen is er nu Carcassonne Junior gemaakt. Het is wat aangepast, maar het idee is hetzelfde. Iedere speler krijgt acht houten speelstukken die op het bord geplaatst mogen worden als er een weg af is gebouwd. Dit gebeurt doordat elke speler om de beurt een landschapstegel mag pakken en deze aan mag leggen. Is de weg helemaal klaar en staat jouw kleur erbij, dan mag je een speelstuk neerzetten. Diegene die als eerste al zijn speelstukken heeft geplaatst is de winnaar.


Meer over Jolie Spellen ontdekken?

Jolie Spellen speciaalzaken

Geopend10:00 - 18:00

Lardinoisstraat 18, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.