Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij BIQER mogen jij en je motor mee op toertocht!

Aangeboden door BIQER Motoren Eindhoven 24 mei 2019

De naam zegt het eigenlijk al: BIQER verkoopt motoren en scooters. Allemaal van het merk BMW, maar wanneer je denkt dat dan de hele zaak vol staat met dezelfde motoren, think again! Ze hebben 27 verschillende modellen in verschillende prijsklassen. Die kun je kopen en leasen!

Er hangt een fijne vibe in de best wel grote winkel. Tussen de nieuwste modellen on- en offroad motoren en scooters, staan vintage modellen met zijspan (ook te koop). Achterin de shop loopt de witte tegelvloer over in rustiek bruin parket waarop Perzische tapijten liggen. De oude Chesterfieldbank en de vitrines met schaalmodellen van crossmotoren maken het af. “We willen ook dat mensen een fijn gevoel krijgen in onze winkel”, zegt eigenaar Robert Compier. “Motorrijden is een hobby waar mensen blij van worden, dus het moet ook leuk zijn om er een te kopen.”

Tekst loopt door onder de foto

Biquer
BIQER Foto: indebuurt

Het hele jaar door

Bij motoren denken wij vooral aan plezierrijders die hun bolides het grootste deel van het jaar in de schuur hebben staan. “Nee hoor”, zegt Robert. “De winters in Nederland stellen niet zo heel veel meer voor, dus je kunt het hele jaar door de weg op. Er is tegenwoordig hele comfortabele, warme, winddichte kleding op de markt die er goed uitziet, dus je hoeft ook niet meer in zo’n zwaar leren pak waarin je langzaam bevriest.” Die kleding verkopen ze ook bij BIQER. Handig!

Woon-werk rijders

“Motorrijders zijn niet alleen plezierrijders”, gaat Robert verder. “Veel mensen gebruiken hun motor tegenwoordig om naar hun werk te rijden. Je staat niet in de file, dus bent sneller op je plek van bestemming. Bovendien ben je gemakkelijk wendbaar in de stad en je kunt ‘m gemakkelijk op de stoep zetten. Parkeren is dus ook geen issue meer. We zien tegenwoordig dat zo’n dertig procent van de motorrijders hun motoren gebruiken voor woon-werkverkeer. De overige zeventig procent heeft ‘m als vrijetijdsbesteding. Lange vakantieritten, dagjes weg, op en neer naar het café. Dat soort dingen.”

Tekst loopt door onder de foto

Biqer
BIQER Foto: indebuurt

Alle soorten motoren

De wind door je haar (euhm helm), de zon op je gezicht en het ultieme gevoel van vrijheid. Motorrijden is een way of life. De een rijdt ermee door de stad, de ander crost graag over zandpaden in het bos en sommige mensen rijden de hele wereld over. “Wij verkopen motoren en scooters voor al die mensen”, zegt Robert. “We hebben ze dan ook in alle prijsklassen. Nieuw begint bij €6000,- maar we verkopen ook veel tweedehandse modellen.”

Private lease

Bij Biqer kun je vanaf €149,- per maand ook een motor leasen. Robert: “De private lease is behoorlijk nieuw in Nederland, naast BMW doen nog niet veel motormerken dat. Na twee jaar lever je hem weer in en ondertussen wordt de motor netjes onderhouden. Je rijdt dus altijd op een perfect werkende machine. BMW rijdt sowieso altijd supergoed. Het weggedrag is fijn en het zit comfortabel. Wist je dat een van de oudste motormerken is die er bestaan? BWM wordt honderd over een paar jaar.”

Tekst loopt door onder de foto

Biqer
Full service werkplaats van BIQER Foto: indebuurt

Full service

Naast een winkel, heeft BIQER ook een werkplaats. Die kun je goed zien vanuit de winkel. “Wanneer je een motor bij ons koopt dan onderhouden wij ‘m voor je.”, legt Robert uit. “Dat is onderdeel van onze full service. Je kunt ook met je motor hierheen komen als je hem niet hier hebt gekocht uiteraard. Al is hij dertig jaar oud. En voor alles dat we versleutelen aan een motor, vragen we toestemming van de eigenaar. Die betaalt alleen voor wat we daadwerkelijk doen. Vandaar ook de ramen naar de werkplaats. Wij willen zo transparant mogelijk zijn.”

Biqer events

Zo nu en dan vertrekken motorverenigingen vanuit BIQER om tochten te maken. Als je wilt kun je aanhaken bij zo’n BIQER event. Wil je weten wanneer ze er weer op uit trekken? Kijk dan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door BIQER Motoren Eindhoven. Meer over BIQER Motoren Eindhoven ontdekken?

BIQER Motoren Eindhoven auto en mobiliteit

Gesloten09:00 - 17:00

Vaalserbergweg 297, Eindhoven

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.