Je carnavalsoutfit haal je hier!

Aangeboden door Johan Laurens Feestartikelen Eindhoven 14 februari 2019

Rond carnaval gaan we met z’n allen op pad voor een kek pakske, met Koningsdag blieven we een oranje outfit, en als in de zomer de hittegolf een feit is, dan willen we een zwembad in de tuin. Wat heeft dit met elkaar te maken? Nou, bij Johan Laurens Feestartikelen verkopen ze dat allemaal én nog veel meer. Het hele jaar door!

Het oude kapperszaakje aan de Goorstraat lijkt misschien klein, maar dan ben je er nog nooit binnen geweest. Achter dat winkeltje waar ze met oudjaar vuurwerk verkopen, bevindt zich een gigantische hal vol feestartikelen. Het hangt ervan af welke tijd van het jaar het is, wat je er kunt vinden. Halloweengoed, Sinterklaaspakken, kerstkleding, geboorteborden, WK oranje artikelen… noem maar een feest en ze hebben het hier. En ligt het niet in de winkel, kijk dan even op hun website. Ze verkopen veel online. Op dit moment is de winkel tot de nok gevuld met carnavalskleding en toebehoren. En ze hebben véél!

Tekst loopt door onder de foto

Johan Laurens Feestartikelen
Johan Laurens Feestartikelen

Pietenpak in augustus

Johan Laurens Feestartikelen wordt gerund door de broers Hans en Arno Laurens. Vader Johan begon er 48 jaar geleden zijn kapperszaak en moeder had een stukje verderop een speelgoedwinkel. Naast dat hij kapper was, verkocht Johan vuurwerk rond oud en nieuw en stond hij op de markt met speelgoed en feestartikelen. Zijn zoons hielpen van kleins af aan mee. Ondertussen kwam ook de verkoop vanuit de winkel op gang en de online verkoop groeide flink.

Snollebollekes

Vader Johan overleed negen jaar geleden, dus de kapperszaak verdween. Hans: “De rest hebben we voortgezet. Alles is het hele jaar online én in de winkel te koop bij ons. Kleding voor wie naar de Toppers of een Snollebollekesfeest wil, of voor wie een Pietenpak zoekt in augustus. Alleen zou ik dán bij ons langskomen voor een zwembad. We hebben diverse merken en we verkopen filters, pompen, afdekzeilen en alles wat daar nog meer bijhoort. De containers met Intex en Bestway zwembaden zijn nu onderweg vanuit China en komen in maart al binnen.”

Tekst loopt door onder de foto

Johan Laurens Feestartikelen
Johan Laurens Feestartikelen Foto: indebuurt

Alle kleuren en stijlen

Er zijn rond carnaval tijdelijke feestwinkels genoeg, maar bij Johan Laurens hebben ze zovéél. Daar kun je eigenlijk alles vinden. Hebben ze het niet, dan bestellen ze het voor je. Wat is de trend dit jaar? Hans: ”De Netflixserie Casa de Papel is heel populair en pakken van Whatsapp emoticons. Verder zijn jassen al een paar jaar erg in trek. Die hebben we in verschillende kleuren en stijlen, voor zowel mannen als vrouwen. Een jas is gemakkelijk; je ziet er leuk uit en je kunt naar de WC zonder je helemaal om te hoeven kleden.”

Dierenpakken en bier

“Toch verkopen we ook heel veel dierenpakken”, gaat Hans verder”, en kinderen verkleden zich graag als superheld. Opvallend is het bierthema dit jaar: we hebben hoeden, jassen en zelfs ondergoed en sokken met een bierprint erop. Bier en carnaval is nu eenmaal een goede combinatie.”

Tekst loopt door onder de foto

Johan Laurens Feestartikelen
Johan Laurens Feestartikelen Foto: indebuurt

‘We doen dit al zo lang’

Er zijn verschillende feestwinkels in en om Eindhoven en met Carnaval, Koningsdag, het WK en voor andere feesten kun je op verschillende plekken terecht voor je gerief. Wat maakt nou juist Johan Laurens zo bijzonder? Hans: “We doen dit al zó lang, dus we hopen dat we inmiddels goed zijn geworden in het inspelen op de behoefte van onze klanten. Daarom verkopen we de feestartikelen ook het hele jaar door. Ook kennen we de groothandels al jaren en die geven aan ons door wat een trend kan worden.”

Tekst loopt door onder de foto

Johan Laurens Feestartikelen
Foto: Johan Laurens Feestartikelen

Alles op maat

Ook houden de broers nieuwe carnavalssongs en films in de gaten, om te kijken wat het thema dit jaar kan worden. Hans: “Mocht het hier nog niet leverbaar zijn, dan proberen we het nog vlug te laten bijmaken, of uit een ander land te importeren. We hebben vaak grotere bedrijven en evenementenbureaus als klant die een bedrijfsfeest of evenement verzorgen en daar leveren we dan de artikelen voor in bijvoorbeeld de bedrijfskleuren, of iets op maat met het bedrijfslogo erop. Dus als je wat zoekt, kom maar op. Wij vinden het leuk om dit uit te zoeken en het te verzorgen.”

Langer open tot carnaval

Van 18 februari t/m 1 maart is Johan Laurens zeven dagen dagen per week geopend en van 25 februari zelfs tot 20.00 uur. Dus je weet waar je heen moet voor je kostuum!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Johan Laurens Feestartikelen Eindhoven. Meer over Johan Laurens Feestartikelen Eindhoven ontdekken?

Johan Laurens Feestartikelen Eindhoven winkelen

Nu gesloten11:00 - 18:00

Goorstraat 35-37, Eindhoven

Bekijk meer:winkelen

adv.