Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij de reparatieservice van Dorcas bepaal je zélf wat je betaalt!

Aangeboden door Kringloopwinkel Dorcas 24 april 2019

Doet je stofzuiger het niet goed meer, heeft je blender het plotseling begeven, of zijn de mouwen van dat leuke jasje eigenlijk nét iets te lang? Niet weggooien! Bij Kringloopwinkel Dorcas hebben ze nu een reparatieservice. Je neemt mee wat je graag gefixt wilt hebben en na een rondje snuffelen in de winkel haal je het weer op. Ook leuk om te weten: jíj bepaalt uiteindelijk wat je wilt of kúnt betalen. 

Ben je al eens bij dat megagrote kringloopwarenhuis Dorcas in Woensel geweest? Moet je eens doen! Je kunt er spullen inleveren die je niet meer nodig hebt én er naar hartenlust heel goedkoop winkelen. Vanaf nu repareren ze ook de kapotte spullen waaraan je gehecht bent. Dorcas medewerker Jaap van der Heijden: “Wanneer je iets naar ons brengt is het dezelfde dag al klaar, dus we voeren vooral eenvoudige reparaties uit. Wanneer we spullen moeten gaan opslaan raakt er misschien iets zoek en dat is natuurlijk niet de bedoeling. ”

We repareren bijna alles

Iedere donderdag van 13.00 tot 16.00 uur kun je hier terecht met je gordijnen, je broek of je kapotte klok. Jaap: “In principe repareren we alles. Ook als je het niet hier hebt gekocht. Meubels maken we niet, want dat is echt een vak apart. Soms is vervangen goedkoper dan repareren. Komt iemand bijvoorbeeld met een kapotte mixer, terwijl we voor heel weinig geld een goed werkende in de winkel hebben liggen, dan zeg ik dat eerlijk. We zijn een liefdadigheidsinstelling. Winst maken is niet ons doel, maar mensen blij maken wel. Vandaar dat we iedereen zélf laten beslissen wat ze kunnen missen voor een reparatie. Niet voor de spullen in de winkel. Onze prijzen zijn zo laag, daar gaan we niet over onderhandelen.”

Tekst loopt door onder de foto

Dorcas Eindhoven
Marianne verstelt een broek Foto: indebuurt

Nieuwe ronde

Marianne neemt om de week op donderdag vanaf 13.00 uur plaats achter haar naaimachine. “Ik maak heel veel broeken en gordijnen korter op een dag als vandaag”, zegt ze lachend. “Jaap en zijn team repareren de elektronische apparaten en bij mij kun je terecht voor alles wat onder de machine past. Ik verstel mijn hele leven al kleding, maar nu doe ik iets goeds voor de medemens.  We maken niet alleen mensen in de winkel blij, maar bovendien gaat de hele opbrengst naar projecten in Ethiopië en armoedebestrijding in Eindhoven.” Het duurzame aspect trekt Marianne ook aan. “Er wordt zoveel weggegooid, ik ben blij dat spullen weer een nieuwe ronde mee kunnen.”

Tekst loopt door onder de foto

Dorcas Eindhoven
Dorcas Eindhoven Foto: indebuurt

Schatzoeken

We dwalen met Jaap langs de verschillende afdelingen die allemaal keurig netjes en overzichtelijk zijn ingericht en komen uiteindelijk uit bij de goederenafgifte. Jaap: “Iedere dag krijgen we nieuwe spullen aangeleverd van mensen uit Eindhoven en omstreken en hier sorteren we ze. Alle elektronica wordt gecontroleerd en eventueel gemaakt op onze reparatieafdeling. Die plek heeft dus twee functies. Hier kun je nog echt schatzoeken. Vintage, antiek en retro, alles staat gewoon tussen alle andere spullen.”

Dorcas werkt uitsluitend met vrijwilligers. De totale opbrengst gaat naar duurzame ontwikkelingshulp in Ethiopië en naar armoedebestrijding in Eindhoven. Vind je het leuk om hier te komen werken en zo iets voor je medemens te kunnen betekenen? Kom naar de winkel en spreek één van de medewerkers aan.

Check hier nog meer foto’s van Dorcas:

Pop nodig? Foto: indebuurt
Alles voor je keuken! Foto: indebuurt
Dorcas Eindhoven Foto: indebuurt
De boekenafdeling Foto: indebuurt
Heel veel kleding Foto: indebuurt
Dorcas Eindhoven Foto: indebuurt
Foto: Dorcas (Facebook)
Misschien is je koffiezetapparaat stuk? Foto: indebuurt
Dorcas Eindhoven Foto: indebuurt

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kringloopwinkel Dorcas. Meer over Kringloopwinkel Dorcas ontdekken?

Kringloopwinkel Dorcas kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Brussellaan 2a-b, Eindhoven

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.