Bierbrigadier Casper: ‘Eindhovens bier is keilekker, goed, leuk én spannend!’

Aangeboden door De Bierbrigadier 17 mei 2019

Bij De Bierbrigadier verkopen ze megaveel bier. Eigenaar Casper Pennings heeft maar liefst vierhonderd soorten speciaalbier van over de hele wereld in zijn winkel staan. Toch doen Eindhovense brouwers volgens hem niet onder voor al die grote internationale merken. Casper: “In tegendeel. Ik heb mijn Eindhoven-sectie uitgebreid van één naar twee kasten. Ik kreeg het niet meer kwijt. Er wordt súperveel gebrouwen hier.”

Wanneer we Casper vragen om de beste Eindhovense biertjes op te sommen, rolt hij met zijn ogen. “Daar is geen beginnen aan”, zegt hij. “Een paar van mijn persoonlijke favorieten zijn: Toewijding van Van Moll, Reye of the Storm van Lux, of Orchestra of Angels van de stadsbrouwerij. Eindhovens bier is keilekker, goed, leuk en spannend. De brouwers uit Eindhoven zijn allemaal echte professionals, dus er worden hier bieren van wereldklasse gebrouwen.”

Bierklimaat

Er is de afgelopen jaren veel veranderd op biergebied in de wereld. Ook hier. Casper: “Tot een jaar of zes geleden was er heel weinig speciaalbier te krijgen in Eindhoven en wát er was, was vooral standaard Belgisch speciaalbier. Dat vond ik toen nog niet lekker en dan moest ik het óók nog eens gaan drinken in een donkerbruin café met allemaal oude mensen. Daar had ik helemaal geen zin in. Brouwcafé Van Moll is de eerste die verandering bracht in dat klimaat. Bier kwam ineens in een totaal ander daglicht te staan: je kon er bieren proeven waar je nog nooit van had gehoord, met smaken die je nog nooit had geproefd én er zaten allemaal jonge mensen aan de bar. Gelukkig kunnen we intussen op heel erg veel plekken in onze stad mooi bier krijgen. Sinds vier jaar in mijn winkel bijvoorbeeld.”

Tekst loopt door onder de foto

De Bierbrigadier Eindhoven
Foto: indebuurt

Eigen smaak en stijl

Op dit moment zijn er verschillende brouwers actief in onze stad. Casper: “Ze hebben allemaal een eigen smaak en stijl. Iedere brouwerij heeft zo zijn ideeën over wat lekker is, en dat proef je. Hou je van  experimenteren? Dan pak je een special van Van Moll. Wil je geweldig gebrouwen klassiekers met een goed verhaal, dan drink je een bier van de Oldskool Brewery. Heb je liever wat chique smaken, die in balans zijn? Dan ben je bij Lux Brewery aan het juiste adres. En onze Stadsbrouwerij… die doet álles wat ik net noemde.”

Tekst loopt door onder de foto

De Bierbrigadier Eindhoven
Foto: indebuurt

Gezellige bierwereld

Casper voorspelt dat er nog meer Eindhovense brouwerijen bij zullen komen de komende jaren. Is Eindhoven niet te klein voor zoveel concurrentie? Casper: “Doordat de bierwereld zo gezellig, open en transparant is zal iedereen waarschijnlijk met open armen ontvangen worden. Aanzien ze allemaal wat anders maken, zitten ze elkaar niet niet in de weg.” Casper streeft ernaar om altijd genoeg bier van brouwerijen uit de stad, in zijn winkel te hebben staan. “Op dit moment heb ik zo’n vijftig lokale biertjes op voorraad.”

Eindhoven-pakket

Wil je zelf wel eens proeven wat er in jouw stad wordt gebrouwen, of zoek je een cadeautje voor een bierliefhebber? Bij De Bierbrigadier staat altijd een pakket klaar met daarin zes Eindhovense bieren. Van elke brouwerij minimaal één exemplaar. Zoek je iets speciaals bij een bepaald gerecht of voor een bijzondere gelegenheid, dan vraag gerust om advies bij Casper. “Ik kan er eindeloos over vertellen en ik heb steeds weer nieuwe, interessante smaken in mijn assortiment. Speciaalbier is here to stay dus ik blijf lekker doorzoeken naar topbieren van over de hele wereld voor in mijn winkel. En ja daar horen die uit Eindhoven absoluut bij.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bierbrigadier. Meer over De Bierbrigadier ontdekken?

De Bierbrigadier speciaalzaken

Nu open11:00 - 18:00

Bergstraat 41, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.