Advertentie wordt geladen…

Eindhovense ondernemers over openen voor afhaal: ‘Rondneuzen is fijner’

Vanaf 10 februari mogen niet-essentiële winkels open voor het afhalen van online bestelde producten. Dat betekent dat we straks zaken als kleding, speelgoed, tuinplanten en zelfs meubels kunnen ophalen, mits we van tevoren bestellen en na vier uur komen halen. We checken wat Eindhovense ondernemers ervan vinden en wat ze gaan doen.

Advertentie wordt geladen…

Rinie en Leo van Jolie Spellen: ‘Rondneuzen is fijner, maar het is niet anders’

Jolie Spellen
Leo en Rinie Foto: indebuurt

“Onze klanten kunnen nu al spellen en puzzels via onze site bestellen”, zegt Rinie. “Straks kunnen die ook worden afgehaald. Je moet dan wel rekening houden met de vier uur die tussen bestellen en afhalen zit en je betaalt van tevoren. Dat kan op verschillende manieren. Tijdens het bestellen kun je kiezen welke dag en welk tijdsslot jou het beste uitkomt.”

Lokale winkeliers

“Als je komt afhalen, kun je een kopie van je bestelling laten zien terwijl je buiten wacht. Wij pakken de bestelling en zetten hem buiten neer. Het is een regeling die de regering wil. Voor ons zou ’t fijner zijner om open te zijn. Er zijn hier nooit rijen mensen. Liefhebbers van spelletjes houden van rondneuzen. Ach, het is even niet anders. Ik hoop gewoon dat de klant de lokale winkeliers niet vergeet en niet alles online bestelt via grote bedrijven.”

Jolie Spellen

Lardinoisstraat 18, 5611 ZZ Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Jan van Boekhandel Van Piere: ‘Die pauze en dat tijdslot maken het wel ingewikkeld’

Van Piere
Jan Verhagen Foto: Opgemerkt

“Vanaf woensdag 10 februari hebben we van 12.00 tot 17.00 uur een afhaalloket”, zegt Van Piere-directeur Jan Verhagen. “Klanten ontvangen van ons een mail dat hun afhaalbestelling klaarligt. In die mail zit dan een link naar een formulier waarmee klanten hun gewenste tijdslot kunnen doorgeven. We werken met tijdslots van een uur en we zorgen ervoor dat in die periode een beperkt aantal klanten wordt ingedeeld. Voorlopig zijn dat er tien per uur, maar wanneer het soepel en veilig verloopt, kunnen we dit naar behoefte opschalen.”

Kassaloos

“Overigens gaat afhalen kassaloos. Klanten hebben al op onze website betaald, of we leveren op factuur.”

Boekhandel van Piere

Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Paul van BonneBella Shop Eindhoven: ‘We kunnen heel veel online maar het fysieke aspect is niet te evenaren’

bonnebella
Foto: indebuurt

“Het is weer heel een kleine stap in de goede richting om onze klanten te kunnen verwennen in de winkel”, zegt Paul Oosterwijk, retail en marketingmanager bij BonneBella. “Dat willen we uiteindelijk het liefst. Omdat onze klanten het op prijs stellen dat ze een nieuwe koffiemachine eerst op hun eigen aanrecht willen zien staan, bezorgen wij vooral. Die service blijven we dan ook bieden.”

Kleine boodschap

“Wat vanaf de tiende wel heel fijn is, is dat je voor koffiebonen en onderhoudsmiddelen nu gewoon even langs kunt rijden en de kleine boodschap mee kunt nemen. Wel even reserveren van tevoren uiteraard.”

Uniek

“Het doet me zo’n zeer als ik al die dichte winkels zie. We kunnen heel veel online, maar het fysieke aspect is niet te evenaren. Het unieke van iedere ondernemer begint bij de voordeur en dat gaan we vanaf volgende week gelukkig weer een beetje zien.”

BonneBella Shop Eindhoven

Hastelweg 254 , 5652 CN Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Femke van Tuincentrum Soontiëns: ‘We zijn allang blij dat we de mogelijkheid van afhalen mogen bieden’

Soontiëns Tuincentrum
Jeroen Soontiëns en zijn zus Femke. Foto: indebuurt

“Vanaf 10 februari mogen klanten weer bij ons afhalen”, zegt eigenaresse Femke Soontiëns. “We hebben heel erg naar dat moment uitgekeken.”

Voorraad aanvullen

“We hebben de laatste weken gebruikt om de nieuwe voorraad aan te vullen en zijn nu druk bezig met het uitbreiden van onze webshop, zodat bijvoorbeeld meststoffen en haagplanten ook makkelijk te bestellen zijn. Wat nog niet op de webshop staat, kan per mail of eventueel telefonisch besteld worden. Voor de artikelen die op voorraad zijn geldt: voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog ophalen.”

Even wennen

“Het zal even wennen zijn om op deze manier te werken, maar we doen er alles aan om het soepel te laten verlopen. We zijn allang blij dat we de mogelijkheid van afhalen mogen bieden. Ons terrein is er helemaal op ingericht om voldoende afstand te kunnen houden. Afhalen kan buiten en betalen kan vooraf of contactloos. Zo blijft het voor iedereen veilig, zowel voor onze klanten als onze medewerkers.”

Klaar voor

“We gaan er met zijn allen voor dat we begin maart iedereen weer op ons buitenterrein en in onze ruime winkel mogen ontvangen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!”

Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers

Urkhovenseweg 570, 5641 KX Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Twan van Keukenglas: ‘Er verandert niet zo heel veel voor ons’

Keukenglas
Twan Thijssen Foto: indebuurt

“Er verandert niet zoveel voor ons na de tiende”, zegt Keukenglas-eigenaar Twan Thijssen. “Wij bezorgen vooral. We zijn er behoorlijk klaar mee. We zien om ons heen ons netwerk lijden, zien veel faillissementen, gedwongen ontslagen bij andere bedrijven, gesloten deuren en heel veel ongelukkige ondernemers die hun vak niet mogen uitoefenen.”

Dubbel gevoel

“Het is een dubbel gevoel, omdat wij sinds halverwege 2020 juist profiteren van de lockdown. Veel mensen besluiten dat hun huis toe is aan een upgrade. We zagen onze aanvragen verdubbelen en hebben heel veel mooie en uiteenlopende projecten mogen uitvoeren. Dit is iets wat wij alle ondernemers gunnen.”

Keukenglas

Park Forum 1029, 5657 HJ Eindhoven

Meer informatie

Kees van speelgoedwinkel De Gestelse Bazar: ‘Je kunt ons Appen en dan sturen wij een foto’

De Gestelse Bazar Eindhoven
Foto: De Gestelse Bazar (Facebook)

“We hebben een speciaal telefoonnummer”, zegt Gestelse Bazar-eigenaar Kees Hol. “Niet alles staat op onze website. Op 0643131096 kunnen mensen een WhatsApp berichtje sturen met wat ze willen hebben wat ze niet op onze site zien staan. (niet bellen graag) en dan zullen wij zo snel mogelijk de foto van het gevraagde artikel doorsturen. “

Tikkie

“Je kunt op de foto zien of het het juiste product is. Wij pakken het vervolgens in en we sturen een Tikkie. Daarna krijg je een WhatsAppje dat het klaarligt en kun je het voor de winkel ophalen op een afgesproken tijdstip.”

De Gestelse Bazar

Hoogstraat 198, 5615 PW Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Hanneke van van Kooten Tuin & Buiten Leven: ‘Het is het fijnst als wij klanten in de ogen kunnen kijken’

Foto: Van Kooten Tuin & Buitenleven

“Uiteraard kijken wij ernaar uit om onze klanten weer te mogen verwelkomen”, zegt Femke Soontiëns van Tuincentrum Soontiëns.

Meer dan welkom

“De online verkoop, bezorging en de montage op locatie gaan gewoon door. We leven alle veiligheidsmaatregelen na. Maar heb je je ideale blokhut, veranda of tuinkantoor gevonden en wil je graag zelf je handen uit de mouwen steken, dan is na de tiende iedereen meer dan welkom om na bestelling zijn of haar bouwpakket bij onze vestiging in Veldhoven op te halen.”

Glimlach

“Het is en blijft toch het fijnst als wij mensen direct in de ogen kunnen kijken en plezier en geluk met hun nieuwe tuinverblijf kunnen wensen.”

Van Kooten Tuin & Buiten Leven

De Run 4202, 5503 LL Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Harrie van het Smitje: ‘Je kunt mij altijd terug naar binnen sturen wanneer ik het verkeerde heb gepakt’

Het Smitje
Harrie Foto: indebuurt

“Ik ben blij dat mensen straks weer naar de winkel komen om hun spullen op te halen”, zegt Het Smitje eigenaar Harrie Smits. “Zie ik ze toch weer even. Ja, ik bezorg al een tijdje, maar het is leuk als mensen weer een beetje hier zijn”

Bellen

“In de winkel gaat niet natuurlijk, maar mensen kunnen het aan een soort loket in de portiek van de winkel afhalen. Je belt naar 040244 6039 en dan kun je zeggen wat je zoekt. Vervolgens spreken we een tijd af dat je komt.”

Niet alles op de site

“Aangezien we miljoenen items verkopen en ik die niet allemaal op de website heb staan, kun je mij wanneer je komt altijd even terug naar binnen sturen ik de verkeerde lap stof, bol wol, klos garen, naald of knoop heb gepakt bijvoorbeeld. Doe ik graag.”

Het Smitje

Kleine Berg 17, 5611 JS Eindhoven

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Gezellige sfeer én doorgoeimogelijkheden: dit notariskantoor heeft een toffe baan in de aanbieding”

Gezellige sfeer én doorgoeimogelijkheden: dit notariskantoor heeft een toffe baan in de aanbieding

Aangeboden door Notariskantoor Van Luijn

Notariskantoor van Luijn
Ga naar “Dymphna opent een kinderdagverblijf in Aalst: ‘Emotionele veiligheid vind ik het allerbelangrijkste’”

Dymphna opent een kinderdagverblijf in Aalst: ‘Emotionele veiligheid vind ik het allerbelangrijkste’

Aangeboden door Kinderdagverblijf Dymphie

Kinderdagverblijf Dymphie
Ga naar “Aan de slag als netwerkbeheerder of receptionist: 5 x de nieuwste vacatures in Eindhoven”

Aan de slag als netwerkbeheerder of receptionist: 5 x de nieuwste vacatures in Eindhoven

Vacatures Eindhoven

In onze gids

Ga naar “ZeroForty”

ZeroForty

 • Winkelen
ZeroForty

Nu geopend

Ga naar “Barolo”

Barolo

 • Stratumseind 103
 • Italiaanse restaurants
 • 17:00 - 23:00
Valenzia

Nu geopend

Ga naar “Tropical Bites”

Tropical Bites

 • Sint Bonifaciuslaan 300a
 • Restaurants en horeca
 • 16:00 - 21:30
Tropical Bites

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Lenovo Ideapad 3 11,6″ Chromebook € 199,00”

Lenovo Ideapad 3 11,6″ Chromebook € 199,00

 • Lidl
 • Geldig t/m 27 augustus 2021
Ga naar “Birkenstock slippers € 42,99”

Birkenstock slippers € 42,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Maybelline mascara van € 34,98 voor € 17,49”

Maybelline mascara van € 34,98 voor € 17,49

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Pore Perfector € 12,99”

Pore Perfector € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “PHILIPS stofzuiger FC8241/09 € 69,99”

PHILIPS stofzuiger FC8241/09 € 69,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Medewerker bediening bij Dinner in Motion”

Medewerker bediening bij Dinner in Motion

 • Dinner in Motion
 • Fulltime/Parttime
Dinner in Motion

Topper

Ga naar “Verzorgende IG / verpleegkundige in hospice en logeerhuis”

Verzorgende IG / verpleegkundige in hospice en logeerhuis

 • Sint Annaklooster
 • Parttime
Sint Annaklooster

Topper

Ga naar “Verpleegkundige / Verzorgende IG bij Verpleeghuis Eikenburg”

Verpleegkundige / Verzorgende IG bij Verpleeghuis Eikenburg

 • Sint Annaklooster
 • Parttime
Sint Annaklooster

Topper

Ga naar “Verpleegkundige aanvoerder bij Sint Annaklooster”

Verpleegkundige aanvoerder bij Sint Annaklooster

 • Sint Annaklooster
 • Parttime
Sint Annaklooster

Topper

Ga naar “Notariskantoor van Luijn zoekt een telefonist/receptionist (m/v)”

Notariskantoor van Luijn zoekt een telefonist/receptionist (m/v)

 • Notariskantoor Van Luijn
 • Fulltime/Parttime
Notariskantoor van Luijn

Topper