Kim Essink: ‘Mensen voelen zich thuis bij ons.’

Aangeboden door Essink sportcentrum 31 oktober 2018

Er zijn megaveel sportscholen in Eindhoven, maar wist je dat Essink Sportcentrum de allereerste was? Ja echt. In 1955 richtte tweevoudig Europees judo-kampioen Hein Essink Sportschool Essink op, in een klein gebouwtje in Stratum. Je kon er judolessen volgen en er was een zwemles-bad. De locatie en het aanbod zijn véél groter nu en vorig jaar werd de tweede locatie geopend. “We zijn géén keten.” verzekert kleindochter Kim Essink.

In de jaren ’80 begon Sportschool Essink als eerste in Eindhoven met fitnesslessen. Een hype die overwaaide vanuit Amerika. Er zijn sindsdien een heleboel sportscholen bijgekomen en weer gegaan, maar deze is er na meer dan zestig jaar nog steeds. Hoe kan dat? Kim: “Wat ons onderscheidt van veel sportscholen die onderdeel zijn van een keten, is dat we mensen persoonlijk benaderen én begeleiden. We laten dus nooit iemand aan zijn lot over in een fitnesszaal. Ook vinden we het belangrijk om een gezellige omgeving te creëren. Mensen voelen zich thuis bij ons.”

Sporten met de hele familie

Essink Sportcentrum is nog altijd een familiebedrijf. Kim en haar broer Rens zijn alweer de derde generatie Essinks in het sportcentrum. Kim: “Wij zijn al jaren een vaste basis voor veel Eindhovenaren. Men is dus vaak al heel lang lid. Sommigen al sinds onze opa het runde. Vaak zijn kinderen en kleinkinderen van hen ook lid. We zijn dus niet alleen een familiebedrijf, maar ook een familiesportschool. We hebben zelfs kinderopvang. Dat zie je bijna nergens.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Essink Sportcentrum Eindhoven
Foto: Essink Sportcentrum

Een advies op maat

“Potentiële nieuwe leden nodigen wij uit voor een gratis kennismaking”, zegt Kim. “We bekijken samen welke doelen en hoeveel ervaring hij of zij heeft. Daarna kijken we welk lidmaatschap én welke trainer het beste past bij deze persoon. Onze trainers kennen de mensen die ze trainen bij naam en ze weten precies welk programma voor hen het beste werkt. De juiste begeleiding tijdens het sporten is ontzettend belangrijk, zeker voor mensen die nog weinig ervaring hebben. Door op de juiste manier te coachen en programma’s te maken, weten onze leden precies wat ze moeten doen voor het juiste resultaat.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Essink Sportcentrum
Milontraining Foto: Essink Sportcentrum

Ook leuk als je niet van sporten houdt

Tegenwoordig kun je hier véél meer dan fitness, judo- en zwemles volgen. Ze hebben speciale programma’s om af te vallen en ook voor conditie- en spiertraining  en voedingsadvies ben je aan het goede adres. Kim: “We bieden verschillende groepslessen aan. Dat is vaak een betere stok achter de deur, dan in je eentje trainen. Vooral voor mensen die denken dat ze sporten niet leuk vinden. Die zullen merken dat het dat wél is.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Essink Sportcentrum Eindhoven
Foto: Essink Sportcentrum

Iets meer luxe in de City Gym

Onlangs werd, naast de locatie in de Genneper Sportparken, Essink City Gym geopend. Midden in de stad. Kim: “Deze locatie is wat kleinschaliger. Het is een boutique club waar vooral mensen uit de binnenstad naartoe komen. Die hebben vaak minder tijd om te sporten en zoeken een makkelijke en korte manier om fit en gezond te blijven of te worden. De focus ligt hier op de Pixformance- en Milontrainingen. Deze circuittrainingen duren maar 35 minuten, en twee keer per week is genoeg om resultaten te halen.” In deze boutique club worden yogalessen gegeven, er is een sauna je kunt er onder de zonnebank. Kim: “Onze City Gym biedt wat extra luxe. De leden mogen gratis een handdoek gebruiken en ze kunnen kosteloos koffie en thee bestellen.”

Pix Training Foto: Essink Sportcentrum
Foto: Essink Sportcentrum
Foto: Essink Sportcentrum

Lees ook:

Essink City Gym

Zweten bij de nieuwe aanwinst van Essink: de City Gym in hartje Eindhoven

Het komend weekend opent de spiksplinternieuwe sportschool Essink City Gym haar deuren. Op zaterdag,...
 
Sporten in Eindhoven

5 x sporten waar je hartstikke lenig van wordt

Heb jij dat ook weleens, dat je ’s ochtends wakker wordt en blijft hangen in een hoek van 90 graden ...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Essink sportcentrum. Meer over Essink sportcentrum ontdekken?

Essink sportcentrum

sportcentra

Nu open08:30 - 22:30

Toon Schroderlaan 2, Eindhoven

Bekijk meer:sportcentra

adv.