Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kevin en Charlot bouwen een elektrische auto op zonne-energie: ‘Er kan een gezin in’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Solar Team Eindhoven deed ook mee en ontving een bijdrage voor de bouw van een nieuw voertuig op zonne-energie. Hiermee gaat het team deelnemen in de Cruiser Class van de the Bridgestone World Solar Challenge in Australië in 2021. Teamlid en student Innovation Management Charlot Felderhof: “Wij ontwikkelen iets waar mensen straks echt wat aan gaan hebben.”

Elke twee jaar ontwikkelt Solar Team Eindhoven een vierpersoonsauto die volledig op zonne-energie rijdt. In 2019 eindigde het team van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) voor de vierde keer op de eerste plaats in deze klasse. In september 2020 startte een nieuw team van twintig studenten met de bouw van een nieuw voertuig. De bijdrage die het team heeft ontvangen van Rabo ClubSupport, wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en uitvoering van deze auto.

Tekst loopt door onder de foto

Solar Team Eindhoven
Bart van Overbeeke

‘Het voelt als een startup’

“Het is een fulltime job”. zegt Kevin. “Het jaar dat je deel uitmaakt van dit team stop je even met je studie. Het voelt als een echte startup, maar dan een waarvoor je geen geld krijgt én zonder echte klanten die zich met het proces bemoeien. We hebben dus alle tijd en ruimte om ons bezig te houden met het ontwerpen, de ontwikkeling, de fabricage én de pr die horen bij de ontwikkeling van een nieuwe auto. En uiteindelijk gaan volgend najaar met het hele team naar Australië. Nou ja, dat hopen we tenminste. Het is afwachten nu.”

Grote maatschappelijke waarde

“De reden dat men massaal op dit project heeft gestemd, is omdat we zo bekend zijn”, zegt Charlot. “Mensen kennen de race van televisie en willen daar graag op een of andere manier deel van uitmaken. Best begrijpelijk, want het project heeft natuurlijk een grote maatschappelijke waarde. Het is een duurzaam voertuig waar vier mensen in kunnen. Bijna elk huishouden heeft een auto, dus iedereen kan zich hiermee identificeren. Wanneer we ons straks alleen nog met auto’s op zonne-energie voortbewegen, dan plukken vele generaties daar de vruchten van. En de planeet ook, niet te vergeten.”

Tekst loopt door onder de foto

Solar Team Eindhoven
Solar Team Eindhoven Foto: Bart van Overbeeke

Niet alleen Solar Team Eindhoven kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als Solar Team Eindhoven iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door een duurzaam vervoermiddel te ontwikkelen, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Solar Team Eindhoven is niet de enige geluksvogel in Eindhoven. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

Lees ook:

Stichting Lichtjesroute

Stichting Lichtjesroute heeft straks een nieuwe hoogwerker ‘Hier maken we heel Eindhoven blij mee’

Clubs en verenigingen in Eindhoven zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken w...

adv.