Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Eindhovense Solarteam is hard op weg naar de overwinning

Door Rachèl Sloven 18 oktober 2019

Solar Team Eindhoven staat sinds vrijdag bovenaan in de World Solar Challenge. Dat is een wedstrijd voor auto’s die op zonne-energie rijden. De wagen kwam als derde over de eindstreep in het Australische Adelaide en moet nu wachten op de officiële uitslag, lazen we in het ED. Op zaterdag worden de wagens gekeurd door een jury. Zondag wordt de eindstand van de race bekendgemaakt. Waarschijnlijk wordt dat dus een Eindhovens feestje.

De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven doen met de wedstrijd mee in de klasse voor gezinsauto’s. Daarin telt de eindtijd én de teams krijgen punten voor bijvoorbeeld het aantal inzittenden en het accuverbruik.

Efficiënt

Het Eindhovense team kwam dan  misschien pas binnen na auto’s uit Hongkong en Australië  “Maar onze efficiëntiescore was veel hoger, dus we konden ons veel achterstand veroorloven”, zegt een woordvoerster van het team. Dit kwam omdat de Eindhovenaren grote delen van de race met vier inzittenden reden. De concurrenten deden dat met twee inzittenden. Even duimen voor zondag toch nog …

Bron: ED

Lees ook:

Foto’s: Binnenkijken bij het MetaForum op de TU/e

Kom je ooit op de TU/e? Vast wel. Centraal op het terrein ligt het MetaForum, een soort bibliotheek ...
Zonneauto Eindhoven

De studenten van de TU/e flikken het wéér met de zonneauto

De genieën van de TU/e Eindhoven hebben wéér een topprestatie afgeleverd. Wat is het deze keer? De S...

Meer over

Nieuws Sport

adv.