7 x als de lente komt dan sporten we weer buiten

Door Ankie de Turck 12 maart 2018

Ja hoor, de lente hangt in de lucht! Of nou ja, het duurt niet lang meer voor hij begint. Voorzichtig hebben we de sjaals de afgelopen dagen thuis kunnen laten. En dat een week na de Siberische Beer. Bi-zar! Maar goed, met deze zachte temperaturen is het heerlijk om weer buiten te gaan sporten. Niet alleen gezond, maar je maakt je lichaam ook meteen zomerproof. Want wie wil er nu niet met een strak lijf over het strand paraderen in de zomer? 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bootcamp

Sporten in buitenlucht
Foto: ANP

Het is even afzien, want je gaat echt tot het gaatje. Maar de resultaten mogen er zijn, want de focus ligt op kracht en conditie. Het fijne aan bootcamp is dat je in een groepje sport. Zo motiveer je elkaar. Er zijn lessen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Leuk is ook de variatie in oefeningen waardoor het nooit saai wordt. En de calorieën die je verbrandt! Man, man. Er zijn diverse locaties en organisaties waar je kunt bootcampen. Van de Karpendonkse Plas tot het Stadswandelpark.

Hardlopen en wandelen

Sporten in buitenlucht

Het grote voordeel van hardlopen/joggen/wandelen is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar en wanneer je gaat sporten. Je loopt de voordeur uit en bent al meteen aan het sporten. Dat klinkt goed, nietwaar? En wees niet verbaasd als je je helemaal gelukkig voelt na een rondje in de benen. Hardlopen maakt namelijk serotonine aan. Een gelukshormoon. Wist je trouwens dat je via Google je eigen route samen kunt stellen? Hartstikke handig! Je hoeft alleen een Google account te hebben om in te loggen. En we hebben al wat goede routes voor je verzameld.

Dit zijn de tofste Eindhovense hardlooproutes onder de 5 kilometer

Wil je beginnen met hardlopen en is de marathon nog heel ver weg? Of zoek je gewoon een leuk rondje ...

Vissen

Sporten in buitenlucht
Foto: ANP

Ja ja, vissen. Dat is toch geen sport? Maar dat is het zeker wel. Het heet toch niet voor niets hengelsport? Daarbij is het flink werken als je een knoeperd aan de haak hebt geslagen. En vechten tegen de slaap vergt ook genoeg energie. We hebben een paar mooie vijvers, kanalen en riviertjes in Eindhoven, maar check wel even of je een vergunning nodig hebt. Dagvergunningen kun je verkrijgen bij hengelsportverenigingen. Hier kun je een vispas aanvragen.

Skeeleren

Sporten in buitenlucht
Foto: ANP

Rolschaatsen, skeeleren, inline skaten… Het is een soort schaatsen over het asfalt. Het vergt ook enige oefening, dus het beste train je op een afgelegen pad, want je kunt er flink de vaart in zetten. Er worden steeds meer fietspaden opgeknapt in Eindhoven wat natuurlijk goed nieuws is voor de liefhebbers. Zo kun je de goede tochten maken en al het moois van Eindhoven ontdekken. En – niet geheel onbelangrijk – je krijgt er loeistrakke billen van. Win-win situatie!

Mountainbiken/wielrennen

Sporten in buitenlucht
Foto: Pixabay

De paden in bossen en parken zijn weer helemaal begaanbaar, dus je hoeft je niet meer tussen het verkeer in de binnenstad te wurmen. Daarnaast kun je je ook weer in lycra korte broek en shirt hijsen met dit lekkere weer. Verder heeft wielrennen heel veel voordelen. Enkele voorbeelden: van fietsen word je slimmer, minder vaak ziek, en heb je de beste seks. Tja, dat is gewoon bewezen. Geen excuus meer om níet te fietsen. Hop, hop!

5 types die je tegenkomt op de fiets in Eindhoven

Fietsen door Eindhoven is soms (en dan bedoelen we vooral rond de spits) een behoorlijke operatie. V...
Sporten in Eindhoven

5 x sporten waar je hartstikke lenig van wordt

Heb jij dat ook weleens, dat je ’s ochtends wakker wordt en blijft hangen in een hoek van 90 graden ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport