Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaarten voor Eindhovense Sinterklaashuis gaan hard. Wil je erheen? Zo bestel je ze

Aangeboden door Sinterklaashuis Eindhoven 9 november 2019

 Twee weken geleden ging de kaartverkoop voor het allereerste Sinterklaashuis in Eindhoven van start. De meeste kaartjes voor dit bijzondere event zijn inmiddels verkocht. Wil je er nog heen? Dan moet je snel zijn!

Iedereen wil natuurlijk een kijkje komen nemen in de tijdelijke verblijfplaats van de Goedheiligman, van 19 november tot en met 4 december in de Steentjeskerk. Logisch, want kinderen kunnen hier hun Pietendiploma halen, mogen snoepen wat ze willen en ze kunnen een ritje winnen op Sint’s trouwe schimmel Americo. Het was eerder nog een verrassing, maar inmiddels is bekend welke mystery guest op 19 november het logeeradres van de Sint feestelijk opent. Het zijn er zelfs twee: PSV-mascotte Phoxy én muzikant en oud-voetballer Björn van der Doelen!

Bijzonder programma

Iedereen die het ‘huis’ betreedt, wordt getrakteerd op een bijzonder programma. Buiten de kerk staat Americo en kinderen kunnen een ritje winnen op deze trouwe schimmel van de Sint. Binnen kunnen kinderen hun Pietendiploma halen. Daarvoor moeten ze over daken van kleine huisjes klimmen, pakjes in schoorstenen gooien en trucjes doen. Na het halen van hetdiploma krijgen de kinderen ranja en strooigoed.

Tekst loopt door onder de foto

Steentjeskerk
De tijdelijke verblijfplaats van de Sint Foto: Michel Theeuwen

Cadeautje

Daarna kunnen de kids een kijkje nemen in de slaapkamers van de Pieten en de Sint. In een kamer vol pakjes, zit de Goedheiligman in een grote stoel op het podium. Hier mogen kinderen  op schoot om verlanglijstjes in te leveren, liedjes te zingen en als ze dat willen wordt er een foto gemaakt. Leuk om te weten: Sint heeft voor ieder kind een cadeautje!

Pietendisco

Een mysterieuze gang leidt vervolgens naar de schatkamer waar de Pietendisco is. Olof: “Daar is het voor volwassenen ook leuk, want naast poffertjes en worstenbroodjes is hier een bar met glühwein en andere drankjes.” Het hele programma duurt een uur, maar in de Pietendisco kun je gezellig blijven hangen.

Tekst loopt door onder de foto

Sinterklaas
Foto: ANP

Ben er snel bij!

Wil jij erheen? Koop dan vandaag nog je kaartjes voordat ze weg zijn. Ze kosten € 5,95 voor zowel kinderen als volwassenen. Tickets zijn alleen online te bestellen via de website.


Meer over Sinterklaashuis Eindhoven ontdekken?

Sinterklaashuis Eindhoven

Sint Antoniusstraat 5, Eindhoven

Lees ook: 

Steentjeskerk Huis van Sinterklaas

Jaaa! De kaartverkoop voor het Sinterklaashuis in Eindhoven gaat bijna van start!

Het gaat eindelijk gebeuren dit jaar: er komt een Sinterklaashuis in Eindhoven! Van 19 november tot ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.

adv.