Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je een haag in je tuin? Dan is dít het moment!

Aangeboden door Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers 3 november 2019

Het is november. Tijd om een nieuwe haag in je tuin te zetten. ‘Nu?’, zul je denken. Ja, dit is toch echt de allerbeste tijd om haagplanten aan te schaffen. Wanneer je ze nu plant  hebben ze namelijk tot de winter de tijd om te wortelen. Heb jij in het voorjaar lekker een groene haag. Weer wat geleerd! Bij Tuincentrum Soontiëns hebben ze heel veel soorten én ze weten er alles van.

Je hebt heel veel soorten, waaronder: beuk, liguster, laurier en taxus. Veel hagen hebben het met die droogte van deze zomer moeilijk gehad en sommige zijn echt aan vervanging toe. Het is slim om dat nu te doen. Planten zijn gestopt met groeien en hebben daardoor het minste te lijden van het overplanten. Wat een haag is? Dat zijn struiken en bomen die als afscheiding van je tuin kunnen dienen. Soms noemt men het een heg, dat klinkt misschien bekender. En dan moet je niet alleen aan de buxus denken die op het menu van die beruchte rups staat.

Vervangers voor de buxus

Om de buxus te vervangen zijn er verschillende alternatieven. Japanse hulst bijvoorbeeld. Dat is een plant die veel lijkt op de buxus, maar met een groot voordeel: buxusrupsen lusten ‘m niet. Net als de buxus is de Japanse hulst heel geschikt om een laag heggetje van te maken. Ook struikkamperfoelie- en kardinaalsmutshagen blijven laag en zijn altijd groen. Die zijn perfect als tuinafscheiding.

Tekst loopt door onder de foto

Soontiëns
Verschillende hagen Foto: Tuincentrum Soontiëns

Leuk voor de vogels

Behalve als afscheiding, kan een haag ook een schuilplaats zijn voor kleine vogels zoals mussen en winterkoninkjes. Een echte vogelhaag is een gemengde haag met verschillende struiken waar besjes aan zitten, zoals meidoorn, sleedoorn, kardinaalsmuts en Gelderse roos. Hebben de vogeltjes ook meteen wat te eten in de herfst en winter. Deze haag is niet geschikt om heel strak te snoeien, maar hij past wel goed in een natuurlijke tuin of in je moestuin.

Op het terrein van Soontiëns kun je verschillende voorbeelden van hagen bekijken. De medewerkers geven je graag advies over het aanplanten en onderhouden van jouw haag … of heg, what’s in a name.


Meer over Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers ontdekken?

Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers tuincentra

Geopend08:00 - 18:00

Urkhovenseweg 570, Eindhoven

Bekijk meer:tuincentra

Lees ook:

Soontiëns Tuincentrum

Handig! Met dit wijnvat in je tuin heb je altijd water bij de hand voor jouw plantjes

De zomers worden steeds heter in Nederland. Best fijn voor de zonaanbidders onder ons, maar het bete...

adv.