Vraag de makelaar: tips om meer kans te maken op je droomhuis

Aangeboden door Ligtvoet Makelaardij 20 februari 2018

Je bent zo’n beetje rond aan rijden/fietsen/wandelen en ineens zie je daar een woning die toch wel héél dicht in de buurt komt van het huis waar je altijd al van droomde. Je gaat even proberen of je stiekem binnen kunt spieken en dan struikel je nog net niet over het bord dat in de tuin staat. Het staat te koop! En nu? Jelle Ligtvoet van Ligtvoet Makelaardij geeft je een paar goede tips.

Je weet zeker dat je het wil en je hebt de middelen (ook mooi meegenomen), maar er zullen vast kapers op de kust zijn. Op de huizenmarkt is op het moment lastig onderhandelen. De crisis is voorbij – waar iedereen natuurlijk heel blij mee is – maar dat betekent ook dat veel mensen de stap durven te wagen om een huis te kopen, niet in de minste plaats door de historisch lage rente. Allemaal heel fijn, maar nu hebben we een kleiner aanbod en veel meer vraag. Een schaarste, dus. De ‘te koop’ borden staan nog niet koud in de grond, of er zit alweer een ‘verkocht’ sticker overheen.

Tips and tricks

Nou bestaan er zeker wel tips en tricks om de kans op misgrijpen te verkleinen. Natuurlijk biedt dit geen garanties, maar wie niet waagt, wie niet wint. Het kan net hét verschil maken. Komen ze:

    • Het is slim om je in te schrijven in het zoekersbestand van een makelaar. Sommige makelaars, zoals Ligtvoet Makelaardij, spelen voor cupido. Ze matchen actief zoekers aan woningen die te koop komen nog vóór ze ze markt opgaan. Zie het als een soort Tinder: je geeft je wensen op en misschien komt het tot een match en kun je een date plannen.

 

    • Je moet natuurlijk wel opvallen tussen alle andere gegadigden. Hoe kun je dat aanpakken? Zorg dat je jezelf op je best verkoopt aan de verkoper. Met andere woorden: zorg dat je aantrekkelijke voorwaarden biedt. Wat kan dat zijn? Door de verkoper tegemoet te komen in een ideale aanvaarding. Wanneer zij bijvoorbeeld pas over twee maanden in hun nieuwe huis kunnen gaan wonen is het ideaal als jij bereid bent om die twee maanden te wachten. Zo hebben zij geen dubbele lasten.

 

    • Probeer te ‘bonden’. Leg zo goed mogelijk je persoonlijke situatie uit aan de verkoper van het door jou gewenste huis. Dit zorgt voor een mogelijke klik; onderschat de gunfactor niet! Verkopen is nog altijd een kwestie van emotie.

 

    • Daarnaast is het verstandig wanneer je je serieus op de huizenmarkt gaat begeven, je ook tijd hebt vrijgemaakt om snel en flexibel te reageren. Zo kun je je werkgever al op de hoogte stellen dat je op huizenjacht bent, zodat deze niet voor verrassingen komt te staan wanneer je morgen die bezichtiging of, later in het proces, die tekenafspraak hebt gepland.

Maar het blijft natuurlijk ook altijd een stukje geluk hebben. Op naar dat droomhuis!

Ligtvoet Makelaardij makelaars

Op aanvraag

Sint Gerardusplein 20, Eindhoven

Bekijk meer:makelaars