Vlaaienkoning Jogchum : ‘Verser dan hier kun je ze niet vinden’

Aangeboden door Houwens Vlaai 22 januari 2018

We hebben een date met Jogchum, eigenaar van Houwens Vlaai & Zo in Eindhoven. Leuk om eens te babbelen met uitzicht op een vitrine vol zoetigheden. Vlaaien die – eerlijk is eerlijk – bijna iedereen weleens heeft gegeten.

Een van de beste dingen die uit Limburg komen zijn de vlaaien. De traditionele ronde rakkers met raster of de kruimel variant. En herinner je je die abrikozenvlaai met slagroom en witte chocoladesnippers nog? Hoewel deze al enorm lekker zijn, ligt er in de vitrine van Houwens Vlaai & Zo nog véél meer lekkers. Onder andere luxe taarten met vruchten, bavarois en nogaroom. Het lijken wel kunstwerkjes! En het mooie: elke maand worden daar nieuwe smaken aan toegevoegd. En och, zie die glimmende chocoladebollen eens!

Keuzes, keuzes…

Jogchum is een bevlogen taartenbakker. Zodra de deur opengaat springt hij op om de klant van advies te voorzien. “Met of zonder slagroom, gesneden of ongesneden? En halve of een hele?” Keuzes, keuzes. Als hij weer gaat zitten: “Onze taarten zijn ambachtelijk gemaakt en van goede kwaliteit. Ik ben er trots op dat ik dit kan verkopen. Wist je dat we de slagroom pas toevoegen waar je bij staat? Verser kan niet.”

Een toplocatie!

Al drie jaar zit de vlaaienkoning op deze plek, aan de Stationsweg in de voormalig winkel van Douwe Egberts. “Er zijn nog steeds mensen die dat niet weten. Dat is jammer, want het is een toplocatie waar je voor de deur kunt parkeren en pal tegenover het station”, zegt Jogchum.

Lunchen of ontbijten met een krantje

Maar de zaak is meer dan een taartenparadijs. Je kunt er ook leuk zitten en smikkelen van een lekker broodje, worstenbroodje of – het kan ook niet anders –  een kopje koffie met vlaai. Handig als je de trein hebt gemist of om te pauzeren tijdens het shoppen. Of je gaat er even rustig ontbijten met een krantje. De winkel is doordeweeks immers al vanaf 07.00 geopend. Koppie koffie met een punt ambachtelijke vlaai kost je nu maar € 3,50. En koop je tot en met eind februari in de weekenden twee vlaaien, krijg je er gratis een vers stokbrood bij. Best of both worlds!

Gemakkelijk trakteren

Nog even over die openingstijden: heb je dat ook weleens gehad? Dat je jarig bent (geweest) en je ineens realiseert dat je dan moet trakteren op je werk? Dan kun je hier mooi even binnenwippen voor je in moet klokken. Of je bestelt van tevoren, zodat ze al voor je klaarstaan. Op verzoek nog gesneden ook. Zit je nu helemaal krap in de tijd, dan kun je de traktaties ook nog laten bezorgen. Bij besteding vanaf €35,- is dat zelfs gratis.

 

Houwens Vlaai

bakkers

Nu open07:00 - 17:00

Stationsweg 52, Eindhoven

Bekijk meer:bakkers

adv.