Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet! De lichtshow Imagination Experience in Piazza is een artistieke beleving voor iedereen

Aangeboden door Dinner in Motion 18 juli 2020

Het is een soort GLOW, maar deze lichtshow is het hele jaar dóór te zien en niet alleen in november. Vanaf 1 augustus 2020 kun je je vergapen bij de imagination experience van Motion. Naast Dinner in Motion in winkelcentrum Piazza.

Je kent waarschijnlijk Dinner in Motion wel. Dat vette restaurant met die totaalbeleving, waar je vanuit een geprojecteerde control room steeds een andere wereld betreedt. Zo nu en dan trilt de tafel. Soms is het interactief, dan weer lieflijk met bloemen en zwevende eilanden en er kunnen zomaar kabouters over je bord lopen. Bezoekers kunnen er dineren in een 360 graden-ruimte met projecties op de muren en de tafel.

Wens in vervulling gegaan

Toen Dinner in Motion in 2018 open ging, droomden de oprichters ervan om een fantasiewereld te creëren door middel van lichtkunst. Nu, twee jaar later, is die wens in vervulling gegaan met Motion. De Imagination Experience zorgt voor een indrukwekkende fantasiewereld vol verbeelding, interactie, kleur en heel veel plezier. Voor dit project werkte Motion samen met onder andere Jan Fabel. Deze lichtontwerper was tijdens GLOW artistiek regisseur van die gave lichtinstallaties bij de Blob, de Witte Dame en de Lichttoren.

Tekst loopt door onder de foto

Imagination Experience
Imagination Experience Foto: Motion

Artistieke beleving

“Motion is een kunstzinnige projectieshow en kleurrijke speeltuin in één”, zegt Motion-producent Bram van der Vorst. “We kunnen niet wachten om het grote publiek te laten zien wat we allemaal kunnen met licht vandaag de dag. We leven in een snelle wereld, we zijn 24/7 bereikbaar en we zoeken naar manieren om aan de realiteit te ontsnappen. We willen dromen najagen en weer verwonderd worden, alles even loslaten en nieuwe avonturen aangaan. Dat kan bij ons! Met deze real time belevenis bieden we mensen de kans een droomwereld binnen te stappen en zich weer te verwonderen. Motion is niet zomaar een uitstapje, Motion is een artistieke beleving.”

Tekst loopt door onder de foto

Imagination Experience
Imagination Experience Foto: Motion

Verschillende werelden

Wat ga je zien? De lichtshow bestaat uit imposante installaties met surrealistische projectiebeelden, in een gigantisch grote ruimte van 1.200 m2. Iedere installatie stelt een wereld voor, met elk een eigen thema. Denk aan een caleidoscoop met speciale effecten, interactieve beeldkunsten, digitale kunstinstallaties en enorme projecties op de vloer. “De Imagination Experience verwondert en laat de bezoeker een explosie van emoties, inspiratie en verbeelding ervaren”, zegt Bram. “Eindhoven, licht en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik geloof dat Eindhoven dé plek voor de Imagination Experience is en dat de stad zoiets als dit hoort te hebben.”

Kaartjes

Wil jij erheen? Kaarten bestel je hier. Vanwege corona wordt er voorlopig gewerkt met tijdslots en mogen er maximaal dertig bezoekers per half uur naar binnen.


Meer over Motion ontdekken?

Motion vrijetijd en uitgaan

Gesloten10:00 - 19:00

Piazza 64 / 2e verdieping , Eindhoven

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Dinner in Motion

Bij Dinner in Motion lopen de kabouters over je bord!

Stel je voor: er lopen kabouters over de tafel, je bord verandert van een schilderij van Vermeer, in...

adv.