Verdwenen munten, een ‘gouden’ beer, snoep en selfies: Het Sinterklaashuis staat weer winkelcentrum Heuvel!

Aangeboden door Heuvel 19 november 2017

Hij is weer in het land, beste mensen. Dit weekend werd hij, zoals altijd, warm onthaald in Eindhoven. En wat een feestje was het toen we hem aan zagen komen met zijn stoomboot. Er werd volop gedanst en gezongen. Maar één piet liep er minder vrolijk bij. Schatkist Piet was even niet zorgvuldig geweest en is tijdens de tocht van de boot naar het Sinterklaashuis 500 gouden munten kwijtgeraakt. Oh jee!

De afgelopen jaren heeft de Sint het altijd prima naar zijn zin gehad tijdens zijn verblijf in winkelcentrum Heuvel in de binnenstad. En omdat je goede dingen niet moet veranderen, komt hij er ook dit jaar weer gewoon logeren.

Even acclimatiseren

De afgelopen weken is er hard gewerkt om zijn tijdelijke verblijf op tijd op te leveren. En het is gelukt, het Sinterklaashuis staat er weer! De belangrijke gast gaat eerst even acclimatiseren – het is hier ook zó koud vergeleken bij Spanje – maar vanaf 25 november is hij er helemaal klaar voor om bezoek te ontvangen.

Maar goed, die verdwenen munten dus. Dat is een flink probleem, want die waren bedoeld voor alle kinderen die het Sinterklaashuis komen bezoeken. Ze zouden allemaal een zakje met munten krijgen van de goedheiligman. Schatkist Piet is er dan ook érg verdrietig over en kan alle hulp gebruiken om de munten terug te vinden. Eén geluk: hij weet wél zeker dat ze ergens in het Sinterklaashuis liggen. Heb jij misschien zin om mee te gaan zoeken?

Een ‘gouden’ beer…

Het goede nieuws is dat de ‘gouden’ beer níet is verdwenen. Huh, een ‘gouden’ beer? Ja. Dat is de hoofdprijs die kinderen kunnen winnen met de grote knutselwedstrijd. In het huis van de Sint kunnen kinders helemaal los met kleurtjes, papier en stofjes. En de maker van het mooiste kunstwerk wint dus die ‘gouden’ beer. Spannend! De prijsuitreiking hiervan is op 3 december.

Sowieso kan iedereen de deur platlopen bij de Sint, want hij houdt wel van visite. Er kunnen speculaaspoppen versierd worden met kleurig snoepgoed, er kan gedanst worden en er is voldoende tijd voor selfies met de beste oude man. Alles kan in het Sinterklaashuis!

Het Sinterklaashuis is geopend op:
Zaterdag 25 november: 12.00 – 17.00 uur
Zondag 26 november: 12.00 – 17.00 uur
Woensdag 29 november: 13.30 – 17.00 uur
Zaterdag 2 december: 12.00 – 17.00 uur
Zondag 3 december: 12.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie over het jubileumjaar van de Heuvel kun je een kijkje nemen op de website en op de Facebook pagina.

Heuvel winkelcentra

Nu gesloten12:00 - 17:00

Heuvel Galerie 133, Eindhoven

Bekijk meer:winkelcentra