Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vera bleef na haar stage werken in het St. Anna Ziekenhuis: ‘Wij staan echt altijd voor elkaar klaar’

Aangeboden door St. Anna Ziekenhuis 4 juni 2020

Tegen iedereen die graag in een wat kleiner ziekenhuis zou willen werken, wil Vera Cornelissen (21) zeggen: “Doen! Iedereen in dit ziekenhuis kent elkaar en de sfeer is daardoor gemoedelijk. We zijn een heel hecht team.”

Vera studeerde verpleegkunde niveau 4 en na haar eindstage op de afdeling long en cardiologie is ze sinds juli vorig jaar in vaste dienst. “Door het coronavirus hebben we een heftige tijd achter de rug en in die tijd werd afdeling longziekten ondergebracht bij interne geneeskunde.”, zegt ze. “Mijn werk bleef hetzelfde, maar het was toch even wennen allemaal. Ik heb veel jonge collega’s, maar er werken ook mensen die ouder zijn. Van hen kan ik veel leren. Wij staan echt altijd voor elkaar klaar.”

Tekst loopt door onder de foto

Sint Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Uitdagend

“Het werk is leuk”, zegt Vera, “en uitdagend. Ook al werk je hier maar kort zoals ik, je krijgt veel verantwoordelijkheden én je kunt jezelf continu blijven bijscholen. Zo zijn er een paar keer per jaar scholingsavonden waar artsen of bedrijven langskomen om te spreken. Dan worden er casussen behandeld waar we in de praktijk wel eens tegenaan lopen. Ik ben momenteel bezig met de longscholing. Zo krijg ik meer diepgang in mijn werk. ”

Tekst loopt door onder de foto

Sint Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Trainingen

“Daarnaast is het altijd mogelijk om allerlei trainingen te volgen”, zegt Vera. “We hebben de Anna Academie waar je zowel vakinhoudelijke trainingen kunt doen als workshops voor persoonlijke ontwikkeling. Er is een skillslab waar je tijdens een training uitgebreid kunt oefenen. Bijvoorbeeld met het inbrengen van katheters of je kunt je laten bijscholen in de reanimatie.”

Tekst loopt door onder de foto

Sint Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Korte lijntjes

“Wij zijn de oren en de ogen van de arts en dat op een hele laagdrempelige manier”, zegt Vera. “Dat is zo bijzonder hier. Net als de korte lijntjes. We lopen visite samen met de artsen en overleggen direct met hen. Daardoor kunnen we snel schakelen. Artsen vragen vaak aan ons hoe wij tegen dingen aan kijken. Daar kunnen zij dan weer naar handelen. We doen het echt samen. Dat heb je niet in veel ziekenhuizen.”

Werken bij St. Anna

Wil jij aan de slag in het Anna Ziekenhuis? Wij hebben regelmatig vacatures. Kijk op www.annawerkt.nl of bel 040-286 4885.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door St. Anna Ziekenhuis. Meer over St. Anna Ziekenhuis ontdekken?

St. Anna Ziekenhuis ziekenhuizen

Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven

Bekijk meer:ziekenhuizen
Annette van de Heuvel

Annette werkt in het St. Anna Ziekenhuis: ‘Wij zijn één groot team’

Ze heeft naar eigen zeggen het mooiste vak wat er is. Annette van Tiggelen-van den Heuvel (44) is ve...

adv.