Van der Valk: Nog steeds appelmoes met een kers? Nee joh!

Aangeboden door Van der Valk hotel Eindhoven 11 december 2017

De grote toekan op het dak is net zo’n vertrouwd beeld in Nederland als de koeien in de wei. Het Van der Valk hotel: welke Nederlander heeft er nou niet ooit gegeten? Zo’n lekkere schnitzel mét een schaaltje appelmoes en een kers on top. De nostalgie!

Marinus van der Valk is de slimmerik die het hotel is begonnen. De beste man was een nakomertje in een gezin van 24 kinderen. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een familie van maar liefst 800 personen (tot nu toe). Daar is behoorlijk wat werk ingestoken, lijkt ons zo. Maar goed. Marinus besloot in 1939 de boerderij met café van zijn moeder om te toveren tot een hotel. Dat is inmiddels uitgegroeid tot de multinational waar de familie zelf nog steeds de scepter zwaait.

Kei hip and happening

Van der Valk oubollig? Achterhaald? Nee joh! Het hotel in Eindhoven is helemaal hip and happening. 3 verschillende restaurants, een casino, graffiti op de muren en noem maar op. Echt een heel fijne plek om te eten, werken en slapen. De appelmoes heeft inmiddels plaatsgemaakt voor onder andere sushi en bearnaisesaus. Al staat de klassieker der klassiekers, dé schnitzel, nog steeds op de kaart. Bingo!

Met de hele familie aan de kerstdis

Wat is – naast de toekan – ook nog steeds typisch van der Valk? Er gaan eten met kerst. Een pérfecte plek om met de hele familie aan de kerstdis te schuiven. Waarom dan? Gaan we even uitleggen. Er zijn verschillende concepten. Zo kun je er brunchen, dineren en genieten van een High Tea/Wine. En dan heb je voor het diner ook nog de keuze uit à la carte of buffet. Vrees niet voor verveelde koters aan tafel, want er is non-stop vermaak in de speciale knutsel-& filmzaal voor kinders.

Geen bammen met kaas

Kun jij ook zo genieten van een hotelontbijt? Even geen gewone bammen met kaas, maar allerlei luxe lekkers. De kerstbrunch werkt volgens hetzelfde principe. Alles eten wat je lekker vindt. En zo’n High Tea of High Wine klinkt ook totaal niet verkeerd. Lekker bijbeppen met vrienden of familie onder het genot van kerstige hartige en zoete hapjes. Niks meer aan doen.

Toerist in eigen stad

We gaan nog even door. Want waarom maak je er niet meteen een weekendje weg van? De toerist uithangen in eigen stad. Beetje wandelen door het Genneper Park dat om de hoek ligt, baantjes trekken in het zwembad van het hotel, een gokje wagen in het casino en een afzakkertje doen in de Ozzo bar. Allemaal binnen handbereik. Je hebt niet eens tijd om ook nog het centrum van Eindhoven in te gaan! Er zijn verschillende kerstarrangementen, inclusief brunch en diner, samengesteld. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Toch nog even over die appelmoes…

En nog één klein – maar belangrijk – weetje: de enige echte Van der Valk appelmoes is niet hélemaal weg. Tegenwoordig kun je hem in het hotel kopen. In een potje. Met een kersenprint op de deksel.

Alle informatie over kerst bij Van der Valk Eindhoven lees je hier.

Jonge Valken

Misschien vind je het leuk om meer te weten te komen over hoe het eraan toegaat achter de schermen? De afgelopen weken was de serie Jonge Valken te volgen op tv. Kun je hier terugkijken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van der Valk hotel Eindhoven. Meer over Van der Valk hotel Eindhoven ontdekken?

Van der Valk hotel Eindhoven hotels

Nu openHele dag

Aalsterweg 322, Eindhoven

Bekijk meer:hotels

adv.